Zobrazit přihlášovací formulář

Testování - Roztančené fixy a Chytré vějíře

Testování - Roztančené fixy a Chytré vějíře

Tento týden jsme dostali možnost vyzkoušet „Roztančené fixy“ a „Chytrý vějíř“ od firmy Albi. Testovali jsme s Honzíkem ( 6 let ) a Tomáškem ( 4 roky ). Výrobky firma doporučuje pro děti 5+. Po rozbalení balíčku jsem tipovala, že se klukům bude více líbit Chytrý vějíř. Vyhrály ale Roztančené fixy.

Nejprve bych tedy zhodnotila sadu grafomotorického cvičení s mazatelnými fixami. Na obalu je známá postavička chobotničky Kvída, kterou známe i z ostatních výrobků Albi. Po otevření mě překvapila velikost fixů, čekala jsem standardní velikost a tyhle byly poloviční. Kluci se hned začali přetahovat, kdo cvičení vyzkouší jako první. Velmi mě překvapilo, že Honzík u úkolů vydržel dokud nevyplnil celou knihu. Druhý, třetí, čtvrtý den....a Honzík stále maže a vyplňuje, maže a vyplňuje. To jsem opravdu nečekala. Už abych se začala poohlížet, kde se dají koupit náhradní fixy.

Druhá hra : Chytrý vějíř obsahuje 100 obrázkových úkolů. Správné odpovědi si můžete zkontrolovat hned na následující stránce. Otázky jsou různorodé, od číselných řad, logických úkolů až po otázky z etikety. Myslím, že takto se děti mohou naučit užitečné věci, které se jim budou hodit. Vějíř se nejvíce líbíl mladšímu synovi, který zkoušel z otázek i babičku, když přišla na návštěvu.

Obě hry se klukům moc líbily a můžeme je vřele doporučit i ostatním. Určitě si také přečtěte doporučení v knize. Např. mazat obrázky hned po vyplnění, protože pokud necháte vyplněné stránky několik dní, barva zaschne a musí se vyčistit vlhkým hadříkem. U chytrých vějířů bych zase poradila přikoupit další edici např. příroda, matematika a logika nebo sociální dovednosti.

 

 

 

5.0
Publikováno , přečteno 660x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie