Zobrazit přihlášovací formulář

Vzdělávací hry od Albi

Vzdělávací hry od Albi

Vyzkoušet hry od Albi? To by bylo super, řekla jsem si, když jsem si přečetla o možnosti testování na Mimibazaru. Zkusila jsem štěstí a vyšlo to! 

Dcera v srpnu oslavila čtyři roky, moc ráda skládá puzzle a hraje jakékoliv hry. Věděla jsem tedy, že jí tyto hry udělají určitě radost. I mně to udělalo radost, protože značku Albi mám ráda pro svojí originálnost a nápaditost. Doma máme od Albi Kouzelné čtení a když je jakákoliv příležitost pro to někoho potěšit ráda vybírám dárečky právě v tomto obchodě.

Co je nyní pro nás velice důležité je nácvik s okluzorem. Dceři totiž v prosinci zjistili tupozrakost. Znamená to, že jedno oko vynechává. Na tupozrakém oku má i hodně dioptrií, takže je to cvičení někdy náročné. Okluzor by měla mít alespoň 4 hodiny denně a občas mi to připadá jako nadlidský úkol. Samozřejmě jde především o její zdraví, takže se snažíme vytrvat. Doposud hodně pomáhalo nakoupit různé časopisy pro děti, kde je plno úkolů. Od té doby, co jsme dostali Roztančené fixy nakupování časopisů za účelem doplňování odpadlo.

 

 

Roztančené fixy jsou knížkou a zároveň mazací tabulkou. Což mi připadá jako skvělý nápad. Mazací tabulku jsem jako malá sama milovala! Součástí knížky jsou dvě fixy - červená a modrá barva. Fixy jsou připevněné v knížce pomocí gumiček, takže nemají šanci vypadnout, pokud jsou správně uložené. Uzávěr fixek slouží i jako mazací houbička. Celá kniha je v kroužkové vazbě, což oceňuji, knížka se díky tomu dá přeložit a dobře natočit. Celá knížka se zavírá pomocí magnetického ohybu, takže se hezky přenáší bez toho, aby se rozevírala. 

 

Knížka obsahuje 50 zábavných úkolů. Úkoly se dají setřít takže je možné je opravit, zkusit znovu, vylepšit. Upřímně nás tato publikace baví a pomáhá zabavit (nejen) v době nošení okluzoru. 

Pokud dítko (jako to naše) něco nesmaže, barva zaschne. Od autora knihy je doporučený postup setřít místo mírně navlhčenou houbičkou. My jsme zvolily jiný způsob. Fixou stačí přepsat původní zaschlou tvorbu a pak to jde taky dobře smazat bez flíčků kolem.

 

 

Dalším překvapením, který jsme v balíčku našly je hra s názvem Cyhtré vějíře. Tato hra je po rozložení opravdovým vějířem. Jednotlivé listy papíru jsou k sobě přicvaknuté plastovým patentkem. Trošku jsem se bála, aby se tento patentek nerozskočil. Je pravda, že za dobu testování se nám to jednou přihodilo, ale podařilo se mi k sobě obě plastové části secvaknout zpátky. Od té doby vějířek zase drží jak má. 

 

 

Hra je rozdělená do 5 oblastí podle barev - Svět kolem násSebeobslužné dovednostiMyšlenkové pochody a koncentraceSmyslové vnímáníSociální dovednosti a emoce. Na jedné straně je vždy otázka a na další odpověď, takže rodič, případně starší dítě, si může odpověď ihned ověřit. Náš testovací vějíř je určený pro děti od pěti let. Ale jistě ho zvládnou i menší děti. Některé oázky jsou pro ně náročnější, ale o to déle je bude vějíř bavit! Dcera chce luštit otázky z vějíře pravidelně před spaním a moc jí to baví!

 

 

Abych celé testování shrnula, tak určitě hry doporučuji i ostatním. Vyplňovat a luštit děti bude bavit ať už doma jen tak, při nemoci nebo na cestách.

Za pár měsíců jsou tu Vánoce a řekla bych, že zrovna toto je výborný nápad na dárek! 

Tímto bych zároveň chtěla ještě jednou poděkovat za možnost vyzkoušet si oba výrobky!

 

5.0
Publikováno , přečteno 513x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie