Zobrazit přihlášovací formulář

Albi - Roztančené fixy, Chytré vějíře

Albi - Roztančené fixy, Chytré vějíře

Roztančené fixy mají naprosto dokonalé balení. Extra tvrdé desky s 50 celobarevnými listy v kroužkové vazbě, které se uzavírají magnetem, takže např.při cestování se nic neotevře, nepomačká a nevysype. Přiložené fixy, modrá a červená, jsou připevněny gumičkami. Každá fixa má na víčku mazací houbičku. Sešit má rozměry 28,5 x 22,5 cm, tloušťka je něco málo přes 1 cm.

 

 

Albi uvádí, že hra resp.publikace je chytrá hra pro malé objevitele pro děti od 5 let. Klidně bych s ní začala i o rok dříve, pokud máte šikovné zvídavé dítko a uhlídáte malování fixou jen po tom správném povrchu.

Syn není moc grafomotoricky zdatný, začátky v 1.třídě jsou mu nepříjemné, bojuje s úchopem tužky a se vším je nejradši hned hotov. Ani malování ho nebaví.

Tak jsem vymyslela, že když co nejlépe splní úkol do školy, dostane za odměnu Roztančené fixy. Je to s podivem, ale i když ve školním sešitě děláme naprosto stejné čáry, vlnky, oblouky atd., tak je jeho přístup úplně jiný, než když otevřeme Roztančené fixy. Na malování a psaní se moc těší a zpívá si u toho. Baví ho malování a hlavně mazání. Užijeme si legraci i u veselé básničky, která je na každém listu.

Podělila jsem se s úspěchem ve škole, kde si všimli pokroku a můžu jednoznačně říct, že maminky, děti i speciální pedagogové doporučují :-)

 

 

Ještě bych dodala, že jsme si také vyzkoušeli - a to omylem - zaschnutí fixy. Pokud necháte namalované stránky několik dnů bez vymazání, barva zaschne a už nepůjde smazat houbičkou. Albi uvnitř sešitu na tuto věc upozorňuje. Ale nic se neděje, stačí mírně navlhčeným hadříkem nebo houbičkou setřít, usušit a vesele kreslit dál.

 

 

Společně s mladším i starším synem jsme si hráli také s Chytrými vějíři. Jedenáctiletý kluk už je na takové hry velký, ale zapojila jsem ho jako předčítače otázek a poradce pro malého.

Je to hra tak akorát do ruky, opět pro děti od 5 let. Obsahuje krásně vybarvené vějířové listy spojené plastovým šroubem, takže listy jsou otočné.

Najdeme zde 100 otázek a odpovědí - jeden list obsahuje vždy 2 otázky a následující list ve stejné barvě ukazuje odpovědi. Pokud se bojíte toho množství, není to tak hrozné, listy jsou oboustranné a celý vějíř má na tloušťku jen 1,6 cm. Výška je 17,5 a šířka 7,5 cm.

 

 

Opět je to chytrá hra pro malé objevitele, která rozvíjí celkový přehled o světě kolem nás. Jednotlivé kategorie jsou barevně odlišeny, jde o přírodu, jazykový cit a grafomotoriku, svět kolem nás, matematiku a logiku, sociální dovednosti. Toto vše pečlivě sestavila speciální pedagožka a musím říct, že se jí to opravdu povedlo!

 

 

Z osobní zkušenosti doporučuji i pro děti s vývojovou dysfázií, které musíme rozvíjet malinko jiným způsobem než běžné děti. Tyto děti mimo jiné špatně rozumí položeným otázkám, otázky jsou pro ně moc dlouhé, ztratí se ve významu slov. Chytré vějíře nám doma pomohly svými obrázky a názorně zobrazenou správnou odpovědí.

 

 

Pěkné malé balení se mi vejde do batůžku nebo kabelky a když je potřeba zahnat dlouhou chvíli anebo zpestřit čas, vytáhneme vějíř, hrajeme si a vlastně se u toho učíme poznávat svět.

 

Závěrem doporučuji obě pomůcky a děkuji autorům za skvělé nápady.

 

0.0
Publikováno , přečteno 846x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie