Zobrazit přihlášovací formulář

Hra ROZTANČENÉ FIXY - dokonalá příprava na školu!

Hra ROZTANČENÉ FIXY - dokonalá příprava na školu!

Tuto knihu pro děti připravila speciální pedagožka Mgr. Ivana Vlková. Kniha je pracovním sešitem, který obsahuje 50 lákavých úkolů na pevných zalaminovaných stránkách.

Součástí pracovního sešitu s kroužkovou vazbou a pevnými deskami jsou i 2 barevné fixy červené a modré barvy, které jsou připevněny v praktických gumičkách, takže nevypadnou.

Kniha je určena pro děti od 5 let, ale myslím si, že je vhodná hlavně pro šestileté a sedmileté prvňáčky - děti, které se seznamují se školou a chodí do ní.

Na každé stránce je zajímavá říkanka a obrázek, který děti obtahují. Každá fixa je smazatelná. Autorka doporučuje po použití obrázky hned smazat, nejlépe navlhčenou houbičkou, a pak stránku s obrázky vysušit. Knihu (pracovní sešit) tak lze bez potíží použít opakovaně - barvy nezaschnou.

Některé obrázky děti doplňují (např. obrázek obličeje nebo stromu s trávou, u kterého dítě dokreslí polovinu obrázku. (Vidět je například levá strana, na pravé není nic, jen barevné pozadí).

Syna nejvíce ze všeho bavila bludiště, kdy dítě obtahuje vlnovku, např. "cesta včelky do včelího úlu"

Díky opakovanému kreslení syn získal jistotu v úchopu tužky a v jejím držení. Zpočátku se mu moc nedařilo kreslit pyramidy a hory (špičaté trojúhelníky), postupně se ale vypracoval k dokonalosti. :-). Čáry, které dříve dělal, se klikatily kolem podkladu nebo je zcela minul. Teď už se více soustředí, je sebejistý a obtáhne celkem svižně tvary, které jsou na jednotlivých stránkách.

Hodně oceňuji nádherné ilustrace a barevné poutavé pozadí jednotlivých pevných stran. Dítě kreslení a tvoření v knize baví.

Některé úkoly jsou jednodušší - dítě jen kreslí a jiné už jsou složitější, dítě musí nakreslit na pravou stránku stejné symboly do stejného řádku a sloupce nebo spojuje k sobě tečky podle vzoru, takže u toho musí i více přemýšlet (kde čára začíná a kde končí).

Syna hodně zaujalo i vybarvování a tvoření, např. u vajíček. Kniha se stala součástí naší knihovny a nejčastěji používané hry. Syn za mnou zhruba jednou nebo dvakrát za týden sám přijde a ukazuje na knihu (knihy dávám výš) a já mu ji podávám.

Nejčastěji kreslí, když něco dělám, např. vařím, apod. a jen k němu občas přiběhnu. Jindy tvoří se mnou, například o víkendu.

Knihu vám všem, kteří máte děti moc doporučuji. Je to skvělá kniha a smysluplně strávený čas s dítětem, myslím si, že je ideální možností, jak podpořit děti v jejich volném čase. Lepší, než jim jen pustit pasivně film :-) nebo je nechat koukat na videa na tabletu.

Kniha na mě dýchla láskou autorky, která vytvořila unikátní systém - učit se můžou i dvě nebo tři děti za sebou..., protože není kniha časem "počmáraná". Po umytí a vysušení lze použít opakovaně (jen se musí umýt hned).

Tato kniha podporuje i schopnost kreslení. Všimla jsem si, že je syn v kreslení stále lepší a preciznější. A proto vám ji s čistým svědomím moc ráda doporučuji! Není nic, co bych na knize měnila.

 

Již po měsíci kreslení v knize vidím výsledky, a tak věřím, že je uvidíte i vy!

 

www.kvido.cz - hry pro zvídavé a šikovné děti!

Hra od Albi - hra, která má smysl

.

 

 

0.0
Publikováno , přečteno 738x

Kategorie