Zobrazit přihlášovací formulář

Avéne XeraCalm A.D. - testování

Avéne XeraCalm A.D. - testování

S atopickým ekzémem válčíme již řadu let. Náš nejmladší, nyní devítiletý syn, jím trpí prakticky od narození. Byl kojený 2 roky, plně 7 měsíců, poté s opatrným zaváděním příkrmů. Má polyvalentní alergii, velmi silně pozitivní specifické IgE (RAST třída 5) na roztoče, veškeré vzdušné alergeny, zkřížené alergie - potravinové alergie. Hodnoty celkového IgE jsou extrémně vysoké (11000 IU/ml, normální hodnoty jsou pro jeho věk 40-160). Péče o ekzematickou pokožku tedy u nás zahrnuje celý komplex opatření - vhodná strava, doplňky výživy jako je rybí olej (Omega 3 mastné kyseliny), vitamín D, probiotika. Protiroztočová opatření, praní ve speciálním pracím prostředku, dvojí máchání, pyžamo měníme každý druhý den, oblečení včetně ponožek jen ze 100% bavlny, 3x týdně koupele v soli z Mrtvého moře nebo v Jodobromové solance. A samozřejmě promazávání pokožky nejméně 3x denně. Syn má na celém těle velmi suchou kůži, ložiska ekzému pak převážně na nártech, kotnících, kolenech, kolenních jamkách, zápěstí, někdy i v obličeji a poslední dobou i na stehnech, lýtkách, pažích.

Na promazávání jsme v minulosti vyzkoušeli různé přípravky typu Bioderma Atoderm, Excipial, Uriage Xemose, A-Derma Exomega, bambucké máslo. S přípravky XeraCalm A.D. jsem se ještě nesetkala, respektive jsem měla pocit, že už jsme toho vyzkoušeli dost a po dalších přípravcích jsem nepátrala. Když jsem ale na mimibazaru narazila na možnost přihlásit se k testování této dermokosmetiky, neváhala jsem a vypnila dotazník.

Jsem opravdu ráda, že jsme mohli přípravky XeraCalm A.D. vyzkoušet. Nečekala jsem žádné zázraky, protože je jasné, že atopický ekzém zcela vyléčit nelze, jeho projevy však můžeme vhodnou dermokosmetikou zmírnit. Nyní, po 14 dnech užívání, musím konstatovat, že mě účinnost přípravků mile překvapila. Při prvním namazání pokožky balzámem se objevilo krátké štípání, při dalším už ale ne. Před začátkem testování měl syn velmi suchou kůži s drobnými projevy ekzému  v obličeji, na krku a hrudníku. Během testování se stav pokožky v těchto místech výrazně zlepšil, a to už od pátého dne. Efekt přetrvává stále. Co se týče dalších míst, kde jsou již výraznější projevy ekzému (nárty, kotníky,kolena, kolenní jamky, zápěstí, prsty), stav zůstal v podstatě nezměněn. Bohužel v období podzim, zima, jaro se ekzém drží v takto zhoršené formě. Ustupuje pouze v letních měsících. Svědění se po užívání balzámu zmírnilo.

Před testováním                                              Po 14 dnech užívání

 

 

Závěr

Relipidační balzám XeraCalm A.D. budeme určitě užívat nadále, má příjemnou konzistenci, neutrální vůni, není lepkavý, je bez parfemace, dobře se roztírá, pokožku dobře hydratuje. Zmírnilo se i svědění.

 

 

 

 

 

5.0
Publikováno , přečteno 981x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie