Zobrazit přihlášovací formulář

Hubnu s KetoMix

Hubnu s KetoMix

Zima, omezené možnosti pohybu, k tomu navíc taky trochu (nebo spíš dost) lenost, dlouhé měsíce online výuky (a u počítače doma v teplákách se ty mističky s různým zobáním plní skoro samy). Takže z poletních  2 kilo nahoře (ano, to jsou ty zmrzliny, grilovačky,... ), které byly spíš "optickou vadou na kráse",  to byla tak nějak najednou kila 3 ... 4... 5 ... 6,  která už opticky rozhodně nijak vábná nejsou. A z původních 56 kg při 161cm jsem rázem skoro na 65kg. Žádná velká nadváha, řekl by si jeden. Ale znát je dost, takových 36 kostek másla se v batohu už pronese.

 

Je mi bez pár týdnů 34 let, děti se narodily před 6 a bezmála 12 lety a kila tak na poporodní fakt svádět nemůžu. Uplynulý rok byl sice těžký - úmrtí v rodině, změna zaměstnání a spousta změn, které ale trápí každého  nás.  A já nechci být špatným vzorem a příkladem ani pro děti své, ani pro bandu čtvrťáků, které které mi ve škole svěřují jejich rodiče. Chci je samotné motivovat, aby nekynuli u počítače a televiza a dlouho s nini udržet krok, jezdit na kole, běhat, lyžovat. A to s rostoucí vahou fakt nepůjde. Kam až by to takhle mohlo jít dáL A DOST.

 

Tomu se tedy rozhodně musí udělat přítrž. No jo, ale jaro a pohyb v nedohlednu, podle televizních zpráv to spíš vypadá, že jediný povolený pohyb bude z gauče do ledničky a zpět, sliny se sbíhají i při vrznutí špajzky, tak co s tím.  A v tu chvíli na mě blikla na Mimibazaru možnost zapojit se do testování diety KetoMix. Proč se nezkusit zapojit? Takže nakopávací impuls je tu a od března vhůru do toho.

Třeste se kila, protože na konci budete to jediné, co se u mě bude třást.

            

                                          

 

A jdeme na to!

Den 0. - právě dorazil obíř balík se zásobami na 4 týdny - vše je teď důkladně načteno, nastudováno, přeměřeno a převáženo a může se začít. Neradostnou váhu jsem sice tak nějak tušila, ale míry, které jsem  "vypracovala", mě dostaly. Bojovat budu tedy hlavně proti nim.

počáteční váha  

 

Den 1. - Odhodlání, to je nejzásadnější pocit po probuzení. Doufám, že mi vydrží :).

snídaně - čokoládová  kaše. Kaši jsem jídala i době "výkrmu", konzistence mi tedy vůbec nevadí. Posypat mandlemi je taky fajn. Ačkoli kvůli spoučasným opatřením ráno spěchat nemusíme, oceňuji i opravdu fofr přípravu - protřepat, naservírovat, hotovo. Od malička nemusím pudink, kaše mi ho chuťově malinko připomíná, ale není to zas tak špatné a jím s chutí. To dám. První krůček je za mnou.

svačina - volba padla na vanilkový koktejl. Připraveno opět rychle, konzumace bezproblémová, což během online výuky náramně oceňuji (dřívější chroupání ořechů nebo drobky kolem pusy, pravda, na kameře úplně dobře nevypadají). Chuťově zase malinko jako pudink, ale celkem dobrý. Překvápko je, že na mě, milovnici sladkého, je celá dávka příchuti sladká moc. 

 

1. týden - HURÁ, ONO TO FUNGUJE 

    

První týden jsem přežila. A musím říct, že celkem v pohodě a bez hladu. Zato s výsledky, pravidelná strava a příjem bílkovin  mě připravily o víc něž 2 kila a pár centimetrů na obvodu. Zatím tedy ne viditelně na první pohled, ale začínám cítit, že oblečení už není tak "nafest"

Rozhodně si nemůžu stěžovat na jednotvárnost - lívanečky, mugcake, placičky se zeleninou na různé způsoby (protože ty já ráda), polévky, zapečené nachos, dokonce i knedlík. A pizzu - tu mi doma i záviděli.

Přes varování, že by mohla nastat tzv. ketochřipka, se cítím po celou dobu v pohodě a  energie mám dostatek i na aktivity na zahrádce.

Našla jsem taky své dvě velké slabiny - večerní chutě (kdo by je neznal), které zaháním jednou povolenou ketosušenkou (co na tom, že ji po drobečcích ukusuji čtvrt hodiny) nebo povoleným množstvím oliv, a pitný režim - ačkoli jsem si myslela, že během dne piju dost, opak je pravdou. A když si množství opravdu hlídám, je to bída. Pít tak nějak zapomínám a musím se k němu dokopávat. Velkým a neplánovaným benefitem tohoto hubnutí tak pro mě je vlastně i fakt, že lépe poznám sama sebe.

Neusínám na vavřínech, boj je ještě dlouhý a je mi jasné, že teď už kila tak snadno padat nebudou. Velkým pomocníkem a motivací mi je naše online skupina, kde jsou neustále k dispozici s odpovědí, radou nebo inspirací nejen poradkyně, ale i parťačky v hubnutí.

 

                                            

 

 

2. týden

  

Druhý týden je úspěšně za mnou. Počasí stále nepřeje tomu, abych vyrazila na kole nebo na dlouhé procházky a svádí spíš k polehávání, protože skvělý běhací pás mi slouží jako věšák a poskakování před televizí mě nebaví. Ale snad už se sluníčko umoudří a zapojím řádnou dávku sportu.

Ačkoli jsem byla původně k dalšímu progresu skeptická, i po dalším týdnu vidím výsledky - 1 kilo a přibližně po centimetru v mírách. Paráda.

Stále se taky zdokonaluji v přípravě a vymýšlení jídel. Holt msný jazyk :). A tak jsem si pochutnávala k snídani třeba na tvarohovém koláči, ořechovém pudinku, poobědvala hlívový guláš s kedlubnovým bramborem, koprovku s knedlíkem a povečeřela pizzu se salátem. Saláty já vůbec ráda v jakékoli podobě - je toho hromada, můžu doplnit proteinovými těstovinami nebo pečivem. Takže hlady rozhodně nestrádám a i chutě si přijdou na své.

Ale abych se nepřechválila, už i kulinářské neuspěch mám za sebou - někdy zachráněné, jako nakonec skvělý trhanec, ale na zcela betonových placičkách si musely pochutnat naše slípky (a od těch mám vlastně velkou spotřebu bílků, žloutky uplatním rodině do těstovin Carbonara, takže nakonec si na své přišli vlastně všichni :) ).

Tak vzhůru do týdne číslo 3, který mě, doufám, posune pod mnou těžko překonatelnou hranici 60 kilo.                       

                          

  

 3. týden - JEDEME DÁL 

   

Třetí týden utekl jako voda a je tu zase měření, vážení a týdenní bilancování. Byl to trochu hektický týden, ale v hubnutí jsem pokračovala poctivě a nástrahám zdárně odolávám.

S ohledem na celkem rychlý začátek a nejspíš i cyklus jsem tento týden očekávala, že hubnutí se nijak výrazně nepohne, o to větší radost mi udělalo alespoň ztracené půlkilečko. Centimetry ubyly hlavně na stehnech, břicho mám posledních pár dní jako balon, takže i pár milimetrů dolů je zázrak.

I dál jsem pokračovala ve vymýšlení kulinářských specialit a variací. Jejich výsledkem byl luxusní segedýn, obalované žampiony s kedlubnovým bramborem, Tagliatelle s houbovou omačkou, sýrovou omáčku a dokonce i bramborový salát bez brambor. A ty svačinky  - muffiny, perník, pudink - mňam :). 

Ve čtvrtém týdnu, posledním plánovaném v 1. fázi hubnutí, se snad skutečně překulím pod 60 kilo.

                                         

 

4. týden - pohyb a zastávka na váze

 

  

I čtvrtý týden se překulil a přinesl s sebou konečně krásné teplé jarní dny. Denně tak vyrážíme na kole nebo za krásami přírody v okolí.

Asi i zvýšená míra pohybu tak vedla k překvapení (a trochu zklamání) po stoupnutí na váhu - ani deko dolů, váha stojí. Více potěšující bylo následné přeměření, centimetry zase trošičku ubyly. Doufám tedy, že naplňuji jen pravidlo, že sval je těžší než tuk a v tom případě raději víc kilo ve svalech než méně v rosolu.

Poslední týden ve fázi F1 jsem rozhodně hlady netrpěla. Zkoušela jsem nové recepty i opakovala osvědčené favority. Mezi novinky patří určitě skvělá plněná paprika s ketoknedlíkem a omáčkou a spousta variacií omáček a číny s konjakovými těstovinami. Ty prý člověk buď miluje nebo nesnáší. Já se můžu zařadit určitě mezi jejich milovníky. I se sladkým jsem si užívala - mugcakeaky, palačínky, lívanečky, muffiny - mňam. A sladký byl i můj první hřích - na oslavě jsem neodolala jednomu báječnému cupcakeaku. Ale bez výčitek svědomí jsem pak hned pokračovala v poctivém dodržování.

5. týden přecházím do 2. fáze, kdy namísto 5 ketojídel denně zařadím jen 3 ketojídla a 2 běžná podle manuálu - tedy plná bílkovin a s minimem sacharidů. Těším se na maso, které jsem s ohledem na počáteční váhu pod 70 kg zařazovala jen minimálně. Snad se 5. týden váha rozhýbe tím správným směrem.

    

 

5. týden - Velikonoce

 

                                                                            

Pátý týden začal přechodem do druhé fáze hubnutí. Namísto 5 KetoMix jídel denně jsou v ní 3 a 2 zbylá nahrazená běžným jídlem bohatým na bílkoviny, zároveň se zvyšuje příjem sacharidů z ovoce (nebo zeleniny). A ač se zdá, že jde jen o změnu jen ve vaření, pro mě je to změna obrovská - jako pro masožravce je potěšení opětovné zařazení masa; ovoce moc nemusím, sem tam zobnu jahodu nebo borůvku, ale uvítám vyšší množství zeleniny. Chuťové pohárky si tedy přišly na své.

Ačkoli do 5. týdne zasáhly Velikonoce, rozhodně jsem hlady ani chutěmi nestrádala - vyhledala jsem recept na low carb mazanec z koktejlu a opravdu si pochutnávala. Neošidila jsem se ani o tradiční kopřivovou nádivku, kde housku (i pro rodinu nepoužívám klasickou, ale celozrnou žitnou) nahradila Ketohouska a semínka, k tomu libová kachní prsíčka a zelí - dietní dobrota byla na světě. No a krevetové rizoto, salát s caprese nebo mozzarelou, telecí plátek, kuřecí čína, to už byly jen libůstky. K svačině, pokud je víc času, se rozmazluji cuketovým perníkem nebo muffiny. Protože díky krásnému počasí denně vyřážíme na 10 - 20 kilometrů na kole, velmi oceňuji Keto tyčinku, kterou vždy jen přihodím do batohu a navíc ta čokoládová báječně chutná.

Zpočátku jsem se trochu bála, že po 2 týdnech zaseknuté váhy se s přechodem do F2 váha nehne, nebo dokonce vzroste, opak je ale naštěstí pravdou a já jsem konečně překonala 60 kilo a to hned skoro o celé kilo - 59,3 kg mě opravdu překvapilo a centimetrový úbytek v pase, bocích a stehně byl ještě víc motivující k dalšímu vytrvání (dosud pas - 5cm, boky - 7,5cm, stehna - 6cm). 6. týdnem tedy jedeme dál a cíl už se blíží.

 

            

 

6. týden - blízko do cíle

Váha: 58,5kg, úbytek -0,5 cm na stehně a v bocích (ostatní míry beze změny). Druhý týden ve fázi F2 utekl jako voda. Jídlo si užívám a opravdu si pochutnávám. Recepty už točím hlavně ty nejosvědčenější a nejoblíbenější (třeba koktejl samotný, kterému jsem na chuť úplně nepřišla jsem už několik týdnů neměla, zato koláče, muffiny nebo pizza jsou hitovky). Dál jsem pokračovala v denních cyklotoulkách nebo několikakilometrových procházkách.

Za velký úspěch považuji, že se váha hnula o další necelé kilo dolů a v problematických (i když teď už vlastně skoro už neproblematických) partiích zmizel dalčí centimetr. Stále s odhodláním tedy pokračuji a věřím, že ty zbylá 2 kila zdolám.

 

7. týden - předposlední

Váha: 57,4 kg, úbytek 0-5 - 1 cm.

Jsem moc ráda, že se nenaplinly mé obavy z přechodu do drujhé fáze a zastavení hubnutí, protože se mi nakonec hubne vlastně lépa než ve fázi první. Netrpím pocitem hladu ani chutěmi a připravuji si vlastně už jen osvědčená jídla.

Přede mnou už je poslední týden a zhruba jediné kilo do cíle.

 

8. týden - končíme ... ?

Váha: 57,6 kg, úbytek 0,5cm

Poslední týden už se váha bohužel nehla, respektive hnula o 0,2 kg směrem nahoru. Vzhledem k tomu, že centimentry ale nepřibyly, přičítám tento posun spíše cyklu, nafouklému břichu a zadržené vodě. Vrásky si tedy rohodně nedělám a i poslední týden hubnutí považuji za úspěšný.

 A výsledek mé 8 týdenní snahy?

Váha - 6,6 kg

obvod přes prsa - 1,5 cm, paže - 0,5 cm; pas - 6 cm; boky - 9 cm; stehno - 8 cm, lýtko - 0 cm; celkem - 25 cm

 

                         

 Uteklo to jako voda a 8 týdnů s Ketomixem je pryč. Shrnuto podtrženo, jsem nadšená. Až na něco málo přes jedno kilo jsem si splnila své předsevzetí a k narozeninám jsem si minulý pátek nadělila novou postavu. 

Za největší pozitiva hubnutí s Ketomixem považuji to, že jsem se donutila jíst pravidelně a to, co budu jíst si plánuji předem, začala jsem dostatečně doplňovat tekutiny v průběhu dne, zbavila se zlozvyku pořád něco uzobávat a objevila a přišla na chuť spoustě nových věcí - konjakové těstoviny, proteinové nachos a koktej pro přípravu knedlíků, muffinů nebo dezertů budu rozhodně zařazovat i dál. 

Na chuť jsme příliš nepřišla polévkám, které jsou pro mne příliš slané a nepomohlo ani "přetvoření" na pečivo.

Za další obrovský úspěch (a asi i jeden z původních cílů) považuji to, že se mi o efektivitě a chuti Ketomix podařilo přesvědčit svého muže, který hubnutí potřebuje rozhodně víc než jsem potřebovala já a v několika posledních dnech jsem tak doobjednávala a začala připravovat skvělé dobroty pro dva. A protože když se pro něco rozhodnu, tak toho chci rozhodně dosáhnout, budu v dietě pokračovat ještě po dobu, dokud se nedostanu na svou prapůvodní váhu - držte mi palce.

Jsem moc vděčná týmu Mimibazar a Ketomix za možnost zapojit se do testování, za velikou podporu spoluhubnoucím damám a poradkyním ve skupině na Facebooku, kde bylo možné se v kteroukoli dobu ptát, inspirovat, motivovat a podporovat. Zdrojem inspirace pro přípravu jídel pro mne byla také facebooková Poradna Ketomix CZ&SK.

Těm, kteří váhají, zda stojí Ketomix za energii, peníze a čas mohu rozhodně odpovědět ANO, jděte do toho, nebudete litovat.

0.0
Publikováno , přečteno 1342x

Kategorie