Zobrazit přihlášovací formulář

1. Testování KetoMix - startuji

1. Testování KetoMix - startuji

Je mi 41 let a je mě pořádný kus. Bohužel ( anebo spíš bohudík), svou tloušťku nemohu svalovat na žádnou nemoc, ani na léky, ani na špatné ovzduší, ani.... no prostě vůbec na nic. Maximálně tak na svou nedisciplinovanost, co se jídla týče. Při pohledu na mě by dnes nekdo těžko uvěřil, že jsem byla v dětství hubená, téměř podvyživená, i přes výkrmový program mojí maminky, babičky a dalších žen v naší domácnosti. Hodně jsem sportovala, jedla velmi zdravě a svou velikost 36/38 hrdě nosila až do svatby.

Mám úžasného manžela, který navíc vaří. Ale jak vaří 😘 A já začala objevovat kouzlo svíčkové s domacim knedlikem, řízku s bramborovým salátem.... Změna samozřejmě nenastala přes noc, ale po porodu první dcery kila postupně, pomalu a plíživě přibývala, až se po 12 letech, z velikosti 38, doplížila do velikosti 48, a to při výšce 165 cm. Pořád jsem si říkala : ,, až budu chtít, tak zhubnu", jenomže najednou já chtěla, a ono to nešlo. 

Logicky by měla nastat situace, že čím víc dětí, tím víc pohybu, jenomže také přišlo ono známé dojídání  ( přece to nevyhodím), jídlo v poklusu, no a večer jsem se navíc těšila, až si konečně sednu ke knize, takže na nějaké sportování a přípravu zdravé večeře pro mě prostě nebyla nálada. Raději jsem sáhla po balíčku chipsů a sklenici coly, přestože dětem bych něco takového v životě nedala. 

Když dceři lékaři diagnostikovali dceři vážné autoimunitní onemocnění ledvin a musela přejít na neslanou a nízkobílkovinovou stravu, o to víc se staly  nezdravé potraviny mým každodenním dopingem, což se na mém vzhledu samozřejmě podepsalo. 

Kvůli své váze se stydím fotit ( ano, tohle je oficiálně má první fotografie po 12 letech), stydím se jezdit na třídní srazy, stydím se v obchodě hledat oddělení nadměrných velikostí.... Velmi ráda plavu, ale kvůli váze už jenom v domácím bazénku, jít v plavkách třeba na koupaliště, tak na to prostě nemám odvahu. 

Často jsem držela různé zaručené diety ( tukožroutská polévka, bílkovinová dieta, rýžová dieta....), pár kilo se podařilo zhubnout, ale pak nastal onen známý Jo- jo efekt, a nakonec byla váha ještě vyšší, než před dietou. 

Navíc neumím jídlo správně vymyslet, propočítat a nakombinovat tak, aby bylo vyvážené, dietní a já nepadala hlady, a tak často sáhnu po jednoduchém řešení : uzenina, chipsy, čokoláda, sýr.

Proto velmi děkuji mimibazaru, že mi umožnil nastartovat v mem životě změnu,, snad,, k lepšímu a slibuji, že budu pravdivě a pravidelně informovat prostřednictvím blogu o tom, jak se cítím, jak vypadám... 

 

2. Testování KetoMix - první týden za mnou

V pondělí mi kurýr doručil krabici s měsíční porcí KetoMixu. Při pohledu na krabici se člověk neubrání srovnání s týdenním nákupem pro rodinu. Ano, ta týdenní taška je mnohem větší. S napětím rozbaluji balíček a vytahuji jeden barevný pytlík za druhým. Kaše, palačinky, polévky, sušenky, koktejl.... je toho opravdu spousta a já se pomalu začínám uklidňovat, že hlady opravdu neumřu. 

Jídlo je baleno v praktických , znovuuzaviratelných sáčcích, na každém je jednoduchý a srozumitelný návod na přípravu, součástí zásilky je i praktická odměrka a shaker, takže doufám, že příprava bude opravdu snadná. 

Ovšem nejdůležitější věcí je útlá , barevná brožura s návody, recepty, potravinovou pyramidou.... Tato knížečka se pro následující dva měsíce stane mou stravovací biblí. Je opravdu velmi nápaditě provedená, navíc diky ní má 11letá dcera objevila kouzlo tištěného a listuje v ní ještě víc, než já 😁. Takže příjemný bonus, možná, že až ji dočte, přesune se plynule a dobrovolně k povinné četbě pro 6. ročník ZŠ. 

Díky období, kdy dcera musela dodržovat kvůli nemocným ledvinám přísnou dietu, patří mezi rodinné poklady přesná setinková váha, která přepočítává potraviny na bílkoviny, cukry, tuky.... a naštěstí také váží, což je to jediné, co ještě k přípravě jídla v KetoMix budete od váhy potřebovat, takže stačí jakákoliv kuchyňská váha, netřeba nic dokupovat👍

V dietě je nutné dodržovat pitný režim ( což je u mě dost problém) a jíst zeleninu a semínka / oříšky. Protože v této době zásobování naší rodiny zajišťuje manžel, vyfasoval ofocené stránky z brožurky a byl odeslán na nákup. Nadšeně to okomentoval slovy : ,, konečně pořádný nákupní seznam".

A teď k samotným jídlům. Proteinové jidlo se jí 5 x denně, k tomu ještě hromada zeleniny a ovoce (vše přesně popsáno v brožuře), oříšky a olej. Ten samozřejmě nepijete, ale používáte pro vaření a přípravu třeba salátů. Zřejmě ještě dlouho budu naprosto fascinována jednoduchostí a rychlostí přípravy jednotlivých chodů. Prostě odměrka prášku + voda = jídlo.Geniální. Hlad určitě nehrozí,  osobně spíš bojuji s dodržováním pravidla pěti jídel. Navíc, prášky jsou,, multifunkční,, takže z pytlíčku s nápisem Koktejl, upečete... třeba sušenky. Z omelety může být omeleta, vaječina, těstíčko... Fantazii se meze nekladou a díky této univerzálnosti opravdu nehrozí, že budete jíst každý den stejné jídlo.. Na fotografiích přikládám stručný  ,, výtah,, z mého týdenního jídelníčku. Vlastně tak nějak zatím nemám pocit, že držím dietu, takže za mě dobrý. Tak jo, no, já vím, že musím, ale když já tak strašně nechci🤫Takže počáteční váha: 101 kg, výška 165 cm - ta výška mi doufám teda zůstane, narozdíl od váhy.
 

3. Testování KetoMix - 3. týden za mnou

Třetí týden mého testování a hubnutí začal příjemným překvapením na váze, která ukázala o tři kila míň. Na první pohled to nevypadá moc, ale mnohem důležitější je, že to hubnutí na mě začalo být i vidět. Například jsem objevila svůj pas. Začalo mi být volné oblečení. A už nevypadám jako těhotná, když fakt těhotná nejsem. A kamarádka se mě zcela vážně zeptala, jestli nejsem náhodou nemocná, prý mám hrozně pohublý obličej 😂. 

Ale protože hubnutí není jen příjemné, tento týden jsem si naplno užila tzv. Keto chřipku, kdy tělo konečně začalo porcovat a zpracovávat své dlouholeté zásoby. Takže mírná ( dle mého manžela prý strašná) podrážděnost, únava, chvilková slabost a pocení.  Nic, co by se nedalo zvládnout. Zase člověk podle toho pozná, že už to konečně začíná fungovat a ketóza se dostavila.  Také se to prý pozná podle indikačního papírku, kterých díky dceřině nemoci máme zásoby. Takže jsem ze zvědavosti jeden vyzkoušela a zfialověl. Jupí. 

Zatímco dosud jsem si užívala té neuvěřitelně snadné přípravy mého jidla, teď už začínám experimentovat a zkoušet úplně nové ( a někdy opravdu neuvěřitelné) kombinace a zároveň zjišťuji, jak málo člověku stačí k životu. Dokonce mám občas problém donutit se do posledního večerního jídla, protože prostě vůbec nemám hlad.Také je fajn zjistit, že se dá žít bez pečiva, což pro mě bylo doteď naprosto nepředstavitelné. 

Dokonce jsem začala cvičit. Ne, neporušuji žádná vládní opatření a nepotím se v posilovně, hezky poctivě cvičím večer doma u YouTube a zajišťuji tak večerní program sousedům, neboť manžel z našeho francouzského okna odmontoval žaluzie, ale nové jaksi nestihl opatřit, neb vláda holt byla rychlejší, no. Tak alespoň se starám o kulturní vyžití v naší malé obci. Jsem zvědavá, jestli i po skončení dalšího týdne, se bude z displeje váhy culit číslo menší než to minulé.

4. Testovaní KetoMix - 4. týden 

Uplynula další část období, kdy zkouším žít zdravěji a štíhleji. Bohužel tento týden jsem zhubla pouze necelé kilo, ale tak zase se utěšuji, že to je poctivé kilo tuku, nikoliv vody. Cítím se dobře, už mám dokonce oblíbená a neoblíbená jídla. A protože jsem člověk, který má ze vsech zákusků nejraději chlebíčky se salátem a grilovaný steak, není velkým překvapením, že k favoritům se zařadila Proteinová sýrová omeleta, zatímco do kategorie neoblíbenců patří jednoznačně Proteinový pudink. Kupodivu na Proteinový koktejl, který mi zpočátku vůbec nechutnal, jsem si úplně zvykla a vlastně mi i začal docela chutnat😁. 

Docela zajímavé je i srovnávání porcí jednotlivých druhů ,, povolené zeleniny,, s ohledem na obsah sacharidů. Prostě a jednoduše: tři větší jahody = plná mísa hlávkového salátu, takže logicky, z toho salátu má člověk plnější bříško a sytější pocit. 

K mému exhibičnímu večernímu cvičení jsem přidala další pohyb a to chůzi. Hodně chůze. Moje děti totiž objevily kouzlo putovních kamínků, takže 10 tis kroků denně zaručeno 😂. 

A protože mám tak nějak pocit, že vlastně ani žádnou dietu nedržím, hlady netrpím, položila jsem  sama sobě otázku, jestli mi něco chybí. A chybí. 1. vrchní ochutnávač, protože zkuste si vařit pro rodinu a neochutnat ani těstovinku nebo bramboru, jestli jsou dost slané a uvařené. 2. víno. Jako teda nejsem žádný alkoholik, ale ty dvě decky suchého bílého v pátek večer mi fakt chybí. 

Takže hubnutí zdar a zase za týden 💪

 

5.Testovaní KetoMix - 5 .týden

Další týden za mnou a na váze úbytek 2,5 kg. Tentokrát jsem to poznala už o den dřív i bez vážení, protože mi cestou k autu, prostě a jednoduše spadly gatě 😂😂 Takže asi fakt hubnu. Také jsme vsechny obdržely obr balík s jídlem pro další měsíc. Tentokrát jsme si mohly sami vybrat jeho obsah, takže jsem naprosto nadšená. A jakože nemusím sladké, tak čokoládové keto tyčinky se u nás zřejmě zabydlí i po skončení testování. Stejně jako naprosto báječný chléb, jednotlivě balený. Cítím se dobře, zatím ještě stále nemám hlad, cvičím, výletujeme a jediné, co mi trošku začíná chybět, je 🍗 maso, i když vlastně mám skvělý start pro to, stát se alespoň částečně vegetariánkou, což jsem si vždy přála, tak uvidíme. Dodržování jídelního režimu mi paradoxně dopomohlo i ke zlepšení mého denního režimu. Začala jsem chodit dřív spát a ráno dřív vstávat. A protože jsem klasická sova, tak nějak nebylo v mých silách to změnit. A ejhle, keto dietě se to povedlo za pár týdnů 👍

 

 

6. Testování KetoMix - 6. týden

Další týden pro mě začal bohužel zklamáním, váha ukazovala pouze o 300 gramů míň, což mě tedy naštvalo. Obzvlášť s faktem, že jsem se obula do sportu, obden chodím 10 km, cvičím a ještě o víkendech vyrážíme s dětmi na pěškovýlety. 

Ale nevzdávám to a pevně věřím tomu, že hubnutí se nezarazilo, ale že se pouze moje dlouholeté tukové zásoby mění ve 💪 svaly. 

V novém balíku přišly také nové příchutě do koktejlu a z některých jsem opravdu nadšená. Mě snad ten koktejl začne i chutnat. A pokud byste někdo uvažoval o jeho zakoupení, rozhodně doporučuji příchuť ananas a příchuť lesní směs. 

Také velkým překvapením byl pomerančový sirup, z něhož lze vyrábět i nanuky. Jsem zvyklá pít pouze čistou vodu, tak ve mě zpočátku nebudil přílišnou důvěru, ale první ochutnání všechno změnilo a teď se musím dokonce  krotit,  aby zbylo na ty nanuky, než se konečně oteplí. 

Teď jsem sama zvědavá na další vážení a určitě vás budu informovat. 

 

7. Testování KetoMix - 7. týden

Tak další týden započal tím, že se do věčných lovišť odebrala moje váha. Ta vážící váha 😆aby bylo jasno. A nová váha ukázala o 1,5 kg méně. Ten nový vážící přístroj mi je docela sympatický. Uplynulý týden byl také velkou zkouškou pevné vůle. Protože i když nemám ráda sladké, tak na zmrzlinu se tohle bohužel nevztahuje. A tak nějak jsem si všimla, že zmrzlinu prodávají snad i uprostřed přírodní rezervace. Naštěstí jsme obdrželi pomerančový Ketosirup, z něhož jdou vyrobit skvělé nanuky. Díky za to👍 Také je sezóna medvědího česneku, takže bych teď pořád jedla jenom ty báječné ketotěstoviny s pestem a hromadou zeleninového salátu. Ony vůbec ty těstoviny jsou docela srandovní, protože když poprvé vytáhnete pytlíček a uvidíte to množství ( tak asi 10...no, dobře, možná 15 )vřeten, tak se prostě musíte rozesmát. Ale opravdu hlady neumřete, je to prostě dobře vypočítaný. 

 

Testovaní KetoMix - 8. týden

Právě uběhl poslední týden testování. Ovšem pro mě to konec rozhodně neznamená, protože jsem celou dobu byla v 1. fázi diety, a ještě mě čekají fáze 2 a 3. 

Tak teď výsledky za osmitýdenní tvrdou dřinu:První číslo je vždy při začátku, číslo za závorkou je na konci. Začínala jsem va váze 101 kg, při výšce 165 cm, věk 41.

Obvod přes prsa 113/110, obvod paže 34/29, obvod pasu 103/99, obvod boků 116/110, obvod stehna 64/63, obvod lýtka 39/35, váha 101/88 kg. 

Šla bych do toho znova? Ano. 

Co bylo bezva: Možnost poradkyně, rychlá a snadná příprava, žádný hlad, výsledky, které člověk mohl pozorovat téměř ihned, zároveň dieta člověka donutila dodržovat nějaký režim, pít hodně tekutin a vubec se zamýšlet nad tím, co jí. A bezva jsou i Ketotyčinky, Ketochléb- ten už připravený a jednotlivě balený, bananová kaše a ananasová příchuť do koktejlů. 

Co už tak bezva nebylo: chuť některých pokrmů ( ne, prostě puding na milost nevezmu😅), úplně nejlépe nechutnaly ani polévky a občas mi přišlo, že slané je slané až moc, např. Ketochléb v prášku. Některé prášky nešlo rozmíchat v shakeru, takže jsem nakonec téměř na vše používala smoothie maker. 

Co bych udělala jinak: Rozhodně bych nejdřív vše ochutnala, nejdřív využila to, co mi nechutnalo a pak až to, co bylo mňam, já to samozřejmě udělala přesně naopak a to se pak jednomu do toho jídla vyloženě nechce.Také je možná lepší držet dietu v létě, nebo na podzim, kdy je větší a rozmanitější nabídka ovoce a zeleniny v obchodech, zahradách i v lese. 

Rozhodně ale dietu doporučuji všem, kteří chtějí zhubnout bez hladu a neví jak na to. Tady je už všechno vymyšleno a vy jen jíte 😉

 

Na konci:

5.0
Publikováno , přečteno 1400x

Kategorie