Zobrazit přihlášovací formulář

Recenze z testování Dáme jídlo

Recenze z testování Dáme jídlo

Co byste dělali s volnou hodinou?

Jako pracující máma dvou malých kluků musím během dne stihnout řadu povinností. Navíc  pravidelně věnuji čas sama sobě a svým koníčkům. S každodenně nabitým programem se tak snažím ulehčit si práci všude tam, kde to jde. A nákupy jsou jednou z činností, které nepatří mezi mé oblíbené a jsou pro mě časově náročné. Každý rodič ví, jaké to je jít nakupovat s dětmi, odolávat v obchodě plném lidí jejich žádostem o to a tamto a tahat se pak ještě navíc s taškami. Mně cesta do obchodu na větší nákup zabere přibližně 1,5 hodiny. Během této doby se s dětmi stihneme podívat na pohádku, vyrazit na kolo, přečíst si hodně stránek v knížce nebo třeba zajít s kamarády na hřiště.

Nákupy až ke dveřím během pár desítek minut

Minimálně jednou týdně tak nakupujeme online a necháme si věci přivézt až domů. Dáme jídlo slibuje Bleskový nákup za 30 minut u vás doma. Byla jsem sama zvědavá, zda se jim podaří tento čas doručení, který nenabízí ani konkurence, dodržet. Vyzkoušela jsem nákup přes mobilní aplikaci Dáme jídlo ve dvou obchodech - Tesco Expres a Žabka - a obě zkušenosti byly naprosto odlišné. Měla jsem v plánu zkusit jiné prodejce, ale ti mnou vybraní nebyli v době objednávky dostupní, nebo ještě neotevřeli provozovnu.

Trable s první objednávkou

Sortiment v obou obchodech mně osobně nepřijde dostatečný. Možná je to tím, že nakupujeme jiný druh potravin, než který je v nabídce, ale do budoucna si určitě rozšíření zaslouží. V Tesco Expres mi zásadně chybí větší nabídka čerstvého ovoce a zeleniny.

 

Aplikace samotná je však velmi uživatelsky přívětivá. V sekci Obchody si zvolíte kategorii potravin, které chcete nakoupit, a pak již vybíráte buď z nabízeného zboží, nebo můžete vyhledávat podle názvu. 

Po menším problému s naplněním košíku jsem stála před druhou výzvou - zaplacením objednávky. Potěšila mě možnost platby přes Apple Pay, která však byla zřejmě důvodem toho, že objednávku nebylo možné zaplatit. Po několika pokusech se střídavě objevovaly dvě chybové hlášky. Problém jsem oznámila na zákaznickou podporu, ale nikdo se bohužel neozval (e-mail z podpory mi dorazil v době psaní článku, před 19. hod). Po další hodině se při jednom z dalších pokusů o platbu objednávka odeslala. Sice mi mezitím zmizelo z důvodu vyprodání nějaké zboží, ale to bylo to nejmenší. Takže hurá, mám objednáno a zaplaceno! Předpokládaný čas doručení byl však oproti slibované půlhodině 45 až 55 minut. 

Objednávka nakonec dorazila i s milým a ochotným kurýrem za 40 minut. Nákup přišel v papírové tašce a naprosto v pořádku, což také není u online nakupování samozřejmostí. I když je možnost nechat si doručit nákup až ke dveřím bytu, u této objednávky jsme ji nevyužili. 

 

Druhá objednávka s rychlostí blesku

V Žabce se mi podařilo nakoupit to, co v nabídce Tesco Expres chybělo - zejména zelenina a také mé oblíbené proteinové pudingy. :) Zeleninu popravdě nakupuji raději na trzích, chci si sama vybrat ty nejlepší kousky. Často se mi stávalo, že mi domů z jiných online obchodů přišla zelenina i ovoce ve špatné kvalitě. Ale Žabka mě velmi mile překvapila, všechna zelenina byla naprosto čerstvá a bez vad. 

Při výběru zboží ani placení jsem tentokrát neměla žádný problém a navíc aplikace hlásila čas doručení do 20 minut! Nevím, jak to udělali (navíc s dopravou v Praze v tuto hodinu), ale od zaplacení objednávky do předání nákupu kurýrem uběhlo pouhých 15 minut! Za čtvrthodinu čistého času jsem měla zboží doma. Tomuto času bych se ani nepřiblížila, pokud bych se vypravila do obchodu s oběma dětmi.

 

Užitečná služba, která si zaslouží více zboží

Vím, že Dáme jídlo nemá ambici konkurovat velkým online prodejcům potravin. Pokud však potřebujete nakoupit rychle základní potraviny, dárek pro své blízké, láhev vína na příjemný večer s partnerem nebo dostanete chuť na nějakou sladkost, službu stejně jako my, oceníte. I tak by bylo fajn rozšířit sortiment potravin - zejména ovoce, zeleninu, pečivo a čerstvé maso nebo ryby. To jsou věci, které nakupujeme pravidelně a jejich nedostatečná nabídka mě od nákup odradí, protože je musím stejně koupit jinde. 

 

 

5.0
Publikováno , přečteno 763x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Dáme jídlo 21. 6. 2021, 15:32
Dobrý den Jani, tímto bychom Vám chtěli poděkovat za otestování služby rychlého doručení nákupu v sekci Obchody na Dáme jídlo. Velice si vážíme Vaší recenze, kterou jsme si pečlivě prošli. Rádi bychom Vás informovali, že naše nabídka obchodů na Dáme jídlo stále roste. Snažíme se rychlým doručením nákupů přinášet porci času navíc. Doufáme, že i Vám jsme takový čas přinesli. Ve Vaší recenzi jsme zachytili otázku na šíři sortimentu. Aktuálně rozšiřujeme sortiment v potravinovém segmentu a věříme, že v brzké době zde najdete vše, co vám dosud chybělo. Budeme rádi, když vyzkoušíte nákupy také v jiných kategoriích, jako jsou například delikatesy, vína, květiny, kosmetika nebo hračky. Ještě jednou děkujeme a doufáme, že s námi budete nakupovat i nadále. S přáním hezkého dne, Tým Dáme jídlo

Kategorie