Zobrazit přihlášovací formulář

5 tipů, jak přežít letní horka

5 tipů, jak přežít letní horka

5 tipů, jak přežít letní horka

 

Teplo

Vždy se těším, když přichází léto! Yes, svoboda! Konečně mohu odložit bundu, protože venku klidně postačí mikina. Jak se míjejí dny, vrstev oblečení stále ubývá. Jinak, pomalu bych si mohla dělat plány na léto ... Kam to bude tento rok? Řecko, Itálie, Mallorca?

 

Teplejší

Teplota přesáhne 25 ° C a já chytám bronz. Paráda, miluji léto! A miluji zmrzlinu. Ale všimla jsem si, že parkovací místo pro své auto vybírám o něco pečlivěji a klimatizaci nastavuji o něco silnější.

 

Přihořívá

Začínám mít problémy s termoregulací těla, vyhledávám zastíněné terasy a MHD se vyhýbám. Oblibě prostory, kde je klimatizace.

 

Hoříš

Ten pocit, když se teplota vyšplhá na 36 °C mi je dobře známý. Je to tím, že to není můj subjektivní pocit, ale horká realita letních dní. A to je jen červen! Co bude v srpnu si raději nepředstavuji. Silně uvažuji, že přehodnotím svůj výběr dovolenkové destinace. No nic, jak se říká: věci třeba brát takové, jaké jsou... nebo na každý problém se najde řešení? Zda žádná kaše se nejí tak horká, jak se vaří! :D

 

Těchto 5 tipů tipů ti pomůže zchladit se během letních veder

1. klimatizace

Ty ještě nemáš vlastní klimatizaci? Nechci mudrovat, ale měl by si se poohlédnout po nějaké dobré klimatizaci. Víš, v rámci pudu sebezáchovy a v rámci dobrých mezilidských vztahů.

2. ventilátor

Pokud by ti lokalita bytu či peněženka nedovolovala jinak, můžeš sáhnout po tomto řešení.

3. led

Pár kostek ledu a citronáda se postarají o ochlazení vnitřní teploty těla. Důležité je dodržovat pitný režim! Objem vody, kterou by si měl vypít závisí od tvé hmotnosti. Můžeš si vypočítat podle kalkulačky pitného režimu, kolik vody by si měl vypít denně.

4. čili

Toto zní jako paradox, ale v horkém počasí kari a chilli stimulují receptory v ústech, které podporují krevní oběh, a to způsobuje pocení organismu, čímž se ochlazuje tělo.

5. Jiné technologické vychytávky

V Japonsku si poradili vynálezem "Reon pocket". Jde o malou přenosnou klimatizaci, kterou si člověk vloží přímo do trička. Amazon dokonce začal prodávat funny chladící ledové pantofle.

 

Pokud si to dočetl až sem, věřím, že jsi se dozvěděl něco nového a odnesl si si pár užitečných info. Dej na sebe pozor, hydratuj, klímuj, chilluj! :)

 

5.0
Publikováno , přečteno 6228x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie