Zobrazit přihlášovací formulář

6 znamení, že ve vašem vztahu dojde k nevěře. Z vaší strany...

  • Publikováno:
6 znamení, že ve vašem vztahu dojde k nevěře. Z vaší strany...

Trávíte spoustu času dekódováním partnerova chování, pozorováním, jestli se něco nemění, jestli se nechová jinak? Přemýšlíte nad tím, jestli náhodou nezavdáváte příčinu k tomu, aby vás jednou, případně opakovaně, nepodvedl? Zamysleli jste se ale někdy nad tím, jestli to náhodou nebudete vy, kdo podvede? Prozradíme vám, kdy je třeba zpozornět!

K nevěře nedochází tak, že se jednoho krásného dne probudíte s myšlenkou: Tak, dneska podvedu svého partnera. Milostný poměr i jednorázová aférka jsou v drtivé většině případů výsledkem dlouhodobých a plíživých frustrací, chyb komunikace, potlačovaných potřeb, zranění a nedorozumění, ke kterým ve vztazích běžně dochází.

Monogamie samozřejmě není pro každého. Ať už je vaše přesvědčení jakékoliv, měl by ho s vámi sdílet také váš partner. Pravdy ani konečného čísla se pravděpodobně nedobereme, ale nevěru i ve spokojeném manželství přiznává 20 – 65 % dospělých, v závislosti na věku, zemi nebo třeba délce vztahu, který ovšem všichni hodnotí jako dobrý a spokojený.

Nikdy byste partnerovi neřekli úplnou pravdu o svých touhách

Možná máte zálibu v nějakých praktikách, u kterých máte strach, že by je partner považoval za divné. Nebo byste je chtěli aspoň vyzkoušet. Možná potřebujete cítit v posteli i mimo ni větší emoce, pevnější pouto, potřebujete víc láskyplnosti. Bojíte se, že se setkáte s nepochopením, odsouzením nebo dokonce výsměchem? Ať už je to jakkoliv, nenaplněné touhy, přání a potřeby jsou ve vztahu cestou do pekla. Nebo teda zkratkou do cizí náruče.

Muži většinou hledají častější a pestřejší sex, ženy intenzivnější emoce. A až překvapivě snadno se může stát, že se objeví někdo, kdo zaplní přesně to prázdné místo, nad kterým se už tak dlouho trápíte, čemuž se těžko odolává. Je to možná klišé, ale otevřená komunikace je cestou k naplněnému vztahu. A čím dříve ji začnete praktikovat, tím lépe. Zjistit po deseti letech manželství, že si v něčem vlastně nejste schopni vyhovět, by asi nebylo zrovna příjemné.

Urážíte partnera v jeho nepřítomnosti

Nebo o něm prostě nemluvíte hezky. Samozřejmě jsou chvíle, kdy se svým přátelům svěříte, že a co vás ve vztahu štve, ale je velký rozdíl nadávat na neuklizené ponožky a nazývat Artura největším ubožákem, jakého znáte. Mluvit o partnerovi ošklivě je vlastně částečně také podvádění, protože je to do jisté míry zrada. Je to způsob, jak ukazujete, že ke svému partnerovi nechováte dostatečný respekt, dá se říci, že tak vlastně nahlas zpochybňujete své vlastní rozhodnutí s ním být a zůstat. Tyto malé projevy neloajálnosti nakonec připravují půdu pro fyzickou i emocionální nevěru. Pokud máte s partnerem vážné problémy, je třeba je řešit primárně spolu nebo s odborníkem, ne mezi svými přáteli.

Jste ve věku, který končí devítkou

Možná se to zdá úsměvné, ale statistiky potvrzují, že lidé těsně před dosažením jubilea podvádějí víc než kdykoliv jindy. Více či méně podvědomá bilance předcházející dekády a obavy z té následující povzbuzují lidi k neuváženým činům typu „třicítka (čtyřicítka, padesátka) na krku, je třeba si ještě užít“.

Už jste zalhali… a prošlo to      

Nemusí se jednat o velké lži nebo zatajování, ale jedno vede k druhému. Existují malé lži, které mají za úkol vašeho partnera chránit před zraněním citů. Ale když spálí večeři a vy přesto řeknete, že vám chutná, je to něco jiného, než když se váš partner nedozví o večeři s bývalým přítelem, která je oficiálně maskovaná za posezení s kamarádkou. Když o nic nejde, měl by váš partner vědět i to. I když tím riskujete hádku. Jakmile totiž zjistíte, že jeho důvěra ve vás reálně existuje a vy jste schopni jí zne/využít (byť teoreticky pro partnerovo dobro), dveře k nevěře se pootevřou o kousek více.

Vystavujete se pokušení

Je pro vás zajít po práci na kafe s kolegou, který se vám líbí, vlastně normální? Vyhýbat se pokušení je občas vlastně nemožné, pokud s objektem svých představ náhodou sdílíte pracovní prostor, ale záměrné vyhledávání kontaktu s ním je už tak trochu hraní si s ohněm. Pokud o někom přemýšlíte nadstandardně do detailu a ještě k tomu s ním aktivně vyhledáváte kontakt, je na místě být k sobě naprosto upřímní. Co vlastně doopravdy chcete? Flirt, reálnou nevěru, paralelní vztah? A pokud vlastně podvádět nechcete, zkuste si vypracovat tak trošku plán, jak své přesvědčení moc nepokoušet. Ideální je, pokud se svému momentálnímu hrdinovi nemůžete vyhýbat, vyskytovat se v jeho společnosti za přítomnosti dalších lidí.

Začínáte si všímat všeho, co se vám na partnerovi nelíbí    

Vidět chyby na partnerovi a nacházet nové je naprosto přirozené. Soustředit se na ně a dovolit, aby převážily to dobré, je už ovšem něco jiného. Má to destruktivní vliv na vztah, protože si tím dáváte možnost srovnávat. A to tak, že z toho srovnávaný objekt musí nutně vyjít lépe. Navíc se zavíráte do začarovaného kruhu, čím víc se na to špatné soustředíte, tím víc ho vidíte i nacházíte. Pokud začínáte vidět na partnerovi stále více chyb a neumíte vidět to dobré, je možná načase udělat krok zpátky a s odstupem podrobit analýze celý vztah. Stojí za to? Pokud vás partner dělá nešťastnými, má cenu s ním být? A jak to vnímá druhá strana? Třeba naplnění a štěstí taky nepociťuje. 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Denelkav 13. 4. 2024, 8:39
Já bych hrozně moc chtěla dokázat nevěru svého partnera. Napadlo mě, že bych mu do kanceláře nějakým způsobem umístila skrytou kameru. Nemáte s tím někdo zkušenost? Tak nějak totiž tuším, že je mi nevěrný právě se sekretářkou.
Adamimicka 16. 4. 2024, 7:16
@Denelkav Též jsem to řešila úplně stejně. Nedalo mi to spát a pořád jsem nad tím musela přemýšlet, jestli mi teda je nebo není nevěrný. Nakonec jsem skrytou kameru nastražila na naší chatu, protože právě tam jsem měla podezření. Potvrdilo se mi to ani ne za týden, že mi je opravdu nevěrný. S kamarádkou naší dcery, která k nám chodila už jako malá si hrát. Hnus prostě... Ale z hlediska skryté kamery, jestli mohu radit, tak se podívejte na spyexpert.cz Tam jsem totiž našla opravdu výběr. Výběr skrytých kamer v běžných věcech jako je třeba budík nebo hodiny na stěnu. Nemusíte tak díky tomu nic speciálně maskovat a kameru jednoduše nastražíte.
kajusa22 13. 12. 2015, 23:22
(clamp)

Kategorie