Zobrazit přihlášovací formulář

Proč vlastně žena podvádí?

  • Publikováno:
Proč vlastně žena podvádí?

Když přijde na nevěru, vládnou jisté stereotypy. Muži podvádějí, protože hledají více sexu, ženy protože hledají víc lásky. Těmto motivacím rozhodně nelze upřít platnost ani v dnešní emancipované době. Ale stejně, jako se muž může zamilovat do milenky, může si žena užívat jen tak nezávazně nějakou tu zábavu. Stejně jako u všeho, i tady je ale skutečnost mnohem komplikovanější. Proč ženy podvádí? Proč ohrožují vybudovaný domov? A když už to jednou zkusí, jak těžké je přestat?

Důvody ženské nevěry

Nevěra není rozhodně ničím vzácným. Když se zamyslíte, určitě si vzpomenete na někoho ve svém okolí, o kom se vám to „doneslo“, byť se takové věci většinou do světa moc nehlásají. A ačkoliv jsou ženy méně tajnůstkářské než muži, jsou ve většině případů také vynalézavější a opatrnější. Ale proč se vlastně většina žen ke kroku do neznáma odhodlá?

Pomsta.

Ačkoliv se to zdá malicherné, pomsta je jedním z nejběžnějších důvodů ženské nevěry. Byl vám partner nevěrný a vy jste na to přišla? No tak mu to vraťte! Takto způsobená bolest ale nebude nikdy tak velká a vždycky se obrátí proti vám. Nicméně ano, nevěra na revanš existuje.

Chce ukončit svůj vztah.

Mnoho žen se raději uchýlí k nevěře s přáním, aby na to partner přišel a ukončil vztah, ve kterém jsou nešťastné. Takový konce má v sobě ale o dost víc bolesti, než by mít musel.

Nedostatek intimity.

Ve vztahu člověku nemusí chybět jen sex nebo láska či ohleduplnost. Můžeme cítit také nedostatek intimity. Zájmu jeden o druhého, ať už se těla nebo ducha týče. Cítit spojení, magické pouto, které v sobě zahrnuje všechno od dávání si těch správných dárečků, až po skoro telepatii.

Nedostatek sexu.

Ale můžeme být i prozaičtější. To, že ženská sexualita je slabší než ta mužská, je z větší části mýtus. Je jiná, ale může být úplně stejně intenzivní, ne-li silnější. A to pak může být problém – zvlášť, pokud se muž a žena ve fyzických potřebách nepotkávají.

Málo kamarádek.

Věřte nebo ne, ale síť přítelkyň je pro ženskou psychiku velmi důležitá. Zvlášť pro ty, které měly co do činění s nedostatečně milující nebo absentující matkou si do následného života nesou přehnané přeceňování zájmu mužů, což může vyústit v promiskuitnější charakter. A kamarádky jsou od toho, aby nám dělal zrcadlo a byly tady pro nás, když nám není zrovna do zpěvu.

Žádná romantika.

Květiny, vzkazy, hezká slova, randění, romantika. Komu by se po něčem takovém časem nezastesklo? No a někdy může být takové zastesknutí prvním krokem k tomu si ho zase najít.

Samota a odmítnutí.

Dostáváme se k závažnějším tématům. Pocit samoty provází život mnoha, mnoha žen. Zvlášť v situacích, kdy děti odrostou a žena, jakožto přirozeně milující tvor, nemá komu svou lásku dávat. Protože manžel ji buď vyloženě odmítá, nechce nebo nepotřebuje. A toto všechno je pro ženu velmi zlé.

Nízké sebevědomí.

Pravděpodobně nejrozporuplnější důvod nevěry. Každý se chce cítit milovaně, chtěně a vůbec tak, jako by na něm někomu záleželo, jako na člověku první volby. A když něco takového necítíme doma, potřebujeme si to prostě najít jinde.

Nevěra je pro vztah ničivým elementem, a i když se můžeme poučit a svému vztahu prospět, většinou to tak nedopadá. Ženy, které podvádějí, si často neuvědomují jednu věc – mužská srdce jsou stejně zranitelná jako ta ženská. Muži jsou jen naučeni se s bolestí lépe vyrovnávat nebo ji lépe skrývat.

A až přespříliš často dochází k jevu, o kterém se moc nemluví. Jakmile totiž jednou s nevěrou začnete, je velmi těžké s ní přestat. Dokud prochází, není důvod, a i když se na ni přijde, často do toho po čase spadneme znovu. Objevíme v ní totiž náplast na naše vlastní chyby, nerozhodnost nebo pocit nedostatku v jiné oblasti života.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie