Zobrazit přihlášovací formulář

Módní vychytávky letošního podzimu

  • Publikováno:
Módní vychytávky letošního podzimu

Móda v dnešní době není úplně jednoduchá. Musíme se tak nějak zorientovat v tom, co je úplně nové a trendy, co je Vintre a vrací se do módy a co je prostě jenom oldschool a měli bychom se tomu obloukem vyhnout (byť nám to může připadat jako dobrý nápad). Nadcházející podzimní sezóna není výjimkou.

  • Dobrá zpráva ale je, že jedno módní pravidlo zůstává univerzální. Když se cítíme dobře, je to to nejlepší, co nám outfit může poskytnout.

 …ale přece jen bychom se mohli ponořit do letošního podzimu trošku víc do hloubky.

Materiály. Po delší době uvidíme v obchodech také manšestr ve všech svých odrůdách. Kalhoty a saka, někdy i teplé košile. Manšestr je bohužel jeden z nejméně slušivých materiálů, i ten nejtenčí prostě přidá opticky kila. Totéž platí pro semiš a samet, což jsou držáky z minulého roku. Pokud máte nějaké to kilo navíc a přece chcete tyto kousky zařadit do šatníku, sáhněte spíše po aplikacích z těchto materiálů (například našité kapsy a podobně). Všechny tyto materiály je pak vhodné kombinovat s kontrastními, tenkými látkami.

Co ano z devadesátých? Móda se vrací a s ní i některé sporné monety naší módní historie. Asi největším trendem, se kterým dnes neuděláte chybu, jsou kalhoty do zvonu. Ale pozor – v menší obměně. Trendy jsou kalhoty do zvonu dlouhé, ke kterým si vezmeme vysoké podpatky a sotva půjde vidět špička boty. Byť je toto univerzálně lichotící střih, dbejte na to, ať vám kalhoty maximálně sedí – zaříznuté na stehnech neudělají dobrý dojem.

Vzory, vzory, vzory. V letošní sezóně najdeme zpět káro; v menším i větším vzoru. S kárem opadne, jeho velikost volte podle své vlastní – čím jsme objemnější, tím drobnější by mělo být. Nicméně pozadu nezůstávají ani květinové vzory, které se nemusíme stydět kombinovat s jinými, teoreticky neladícími (například proužky). A co je dobrá zpráva, do módy se vrací i klasika, která ji nikdy tak úplně neopustila, a to leopardí vzor. Ale decentně, prosíme!

Univerzální kusy. Pokud si chcete oblékání trošku zjednodušit, doporučujeme soustředit se na univerzální pár bot a kabelku. Ale zapomeňte na černou nebo hnědou. Abychom byli poplatní trendům a outfity trošku oživili, volte pudrové a béžové barvy. Pokud sladíme kabelku a boty s barvou naší pleti, nemusíme se starat, jestli se hodí k outfitu – protože bude. Univerzální tělové lodičky na širokém podpatku, aby se v nich pohodlně chodilo, je něco, co byste teď měli v obchodech bez potíží najít. A klidně si můžete dovolit ty například s hadím vzorem nebo jinou aplikací, pokud vám čistá tělová barva přijde trošku nuda. Při výběru kabelky dbejte především na to, aby se vám do ní všechno vešlo. Protože velké kabelky jsou in, a když zainventujete do jedné, univerzální, máte vyřešeno.

Nebojte se kostýmků. I když by se nám mohly kalhotové nebo sukňové kostýmky zdát trošku zastaralé (a pokud je nemusíme nosit do práce, nějak bychom si na ně asi nevzpomněli), je to klasika, kterou v této sezóně nic nezkazíte. A když už jsme u té klasiky. Klidně sáhněte i po tvídu, dalším z materiálů, jehož doba je opět tady.

Odvažte se barvou. V letošní sezóně můžeme vidět hořčicově žlutou, růžovou, červenou a khaki, ale pořád platí návaznost na minulá léta, nejvíc trendy jsou vyloženě neutrální outfity. Ty ale vylepšíte odvážným detailem v barvě. Šátkem ve vlasech, kabelkou, botami, šperkem, kloboukem. Ale stále platí, že jeden výrazný doplněk je až až.  

  • Současná móda nahrává spíše chlapeckým postavám, ale i ženy s plnými tvary si mohou přijít na své. Hitem sezóny jsou překládané střihy, jak šatů, tak halenek. Toto je přesně trend, který sluší ženským tvarům, tak proč ho nevyužít!

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

vycky333 26. 9. 2018, 17:47
Na podzim se nikdy moc netěším. Jediné, co mi to dokáže zpříjemnit je nákup nových kousků oblečení :) Ráda se nechávám inspirovat módními trendy, abych si nekupovala stále to samé. Dávám přednost minimalismu a střízlivějším barvám, ale občas neodolám. Naposledy jsem objevila na Cellbes krásnou halenku v hořčicové barvě a byla jsem překvapená, že mi tato barva sluší :)
Matka for ever 7. 10. 2018, 10:46
@vycky333 Máte úplnou pravdu [A] (destnik)

Kategorie