Zobrazit přihlášovací formulář

Jak zvládat onemocnění horních cest dýchacích u nejmenších?

  • Publikováno:

Malé děti onemocní dle statistik až 12 x ročně. Diagnóza zní - akutní zánět horních cest dýchacích nebo akutní bronchitida.

Jsou to zánětlivá onemocnění, která jsou sezónní a velmi snadno přenosná. Jsou totiž až z 90% způsobena viry. Jejich nejčastějšími původci jsou viry influenzy, parainfluenzy, skupina rhinovirů, ale také například Herpes simplex a další.

Diagnóza zpravidla nečiní potíže, nemoc se vyvíjí rychle a má typické příznaky. Kašel, škrábání v krku, teploty, rýma, ucpaný nos, bolesti svalů, bolesti v hrudní oblasti…Toto všechno dospělého pacienta pouze obtěžuje, ale pro malé děti jsou to závažné problémy a u nejmenších je ohrožena i výživa. Děti jsou díky celkovému diskomfortu neklidné a často pláčou. Nemohou se ani pořádně najíst a nemohou ani klidně spát, dvě základní potřeby jsou narušeny! Zvládnout nemoc je tak náročné nejen pro naše nejmenší, ale také pro maminky.

Léčba akutní bronchitidy a zánětů horních cest dýchacích je zpravidla symptomatická - to znamená, že je zaměřená na zmírnění nepříjemných průvodních příznaků. Jak již bylo řečeno, z 90% je způsobena viry a na ty neúčinkují antibiotika. Lékař tedy v mnoha případech neordinuje ihned ATB, a to je v pořádku. Je zbytečné malé děti zatěžovat antibiotickou léčbou, když není nutná. Jak si tedy s nemocí poradit?

Na zmírnění symptomů viróz existuje celá řada léků, a to jak syntetických, tak přírodních. Přírodní léky se nazývají fytofarmaka - jsou rostlinného původu a často jsou velice šetrné právě pro malé pacienty. To že jsou získávány z léčivých rostlin, jim nikterak neubírá na účinnosti. Vždyť celá moderní farmakologie staví na zkušenostech a znalostech účinných látek z přírodních zdrojů.

Ve skupině fytofarmak najdete nejen léky na rýmu, kašel a ucpané dutiny, ale i takové, které pomohou vašemu malému pacientovi lépe zvládnout virové onemocnění dýchacích cest.

                         


Pro děti od 1 roku věku je vhodná Kaloba ve formě sirupu a kapek, která je indikována právě pro případy akutní bronchitidy, která nevyžaduje léčbu antibiotiky a v počátečním stádiu se projevuje nachlazením, bolestí a škrábáním v krku, teplotou rýmou….

Kaloba je volně prodejný lék a je k dostání ve všech lékárnách.

Více informací naleznete na www.kaloba.cz

Lék k vnitřnímu užití. Čtěte pozorně příbalovou informaci.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Ája M. 26. 1. 2018, 8:03
Škoda, že je to jen reklama :-S Jinak články zde bývají inspirativní a děkuji za ně.

Kategorie