Zobrazit přihlášovací formulář

9 + 1 příznaků těhotenství, které Vás nenechají na pochybách

  • Publikováno:
9 + 1 příznaků těhotenství, které Vás nenechají na pochybách

Blíží se den očekávané menstruace a Vy se cítíte tak nějak zvláštně. Přemýšlíte, co se to s Vaším tělem děje? Není na čase vyzkoušet těhotenský test? Možná je ještě brzo, aby něco ukázal, nebo ho třeba ani nemáte doma. Jak i bez testu poznáte, že jste s největší pravděpodobností těhotná?

Pokud nepatříte mezi ty vzácné ženy, které ani trošičku nepocítí žádnou změnu, žádný varovný signál svého těla, mohou Vám napovědět následující příznaky.

 

  1. Vynechání menstruace

Asi úplně prvním příznakem, který nás varuje a rozezní nám v hlavě poplašné světýlko je vynechání menstruace. Sice se už před ní může nastávající maminka cítit jinak a zvláštně, mnohdy tomu ale nevěnuje pozornost a až vynechání menstruace ji vede k tomu, aby si uvědomila, že se něco děje.

Vynechání menstruace samozřejmě nemusí znamenat jen těhotenství. Možná máte nepravidelný cyklus, prošla jste stresem, jste nemocná.

 

  1. Citlivá a nateklá prsa

Jedním z prvních příznaků bývají citlivá a bolestivá prsa. To je spojeno s růstem těhotenských hormonů v těle. Prsa bývají citlivá i před menstruací, většinou ale méně, než když je příčinou právě počínající těhotenství.

 

  1. Únava

Jste akční, ráda podnikáte výlety a večer posedíte u krbu, televize, … Najednou Vám činí potíže zůstat vzhůru a sotva přijdete domů, nejraději byste zamířila rovnou do postele a spala až do rána. Ano, i únava je jedením z prvních příznaků těhotenství.

 

  1. Těhotenské nevolnosti

Užívá se také pojem „ranní nevolnosti“, což je ovšem nepřesné. Nevolnost Vás může přepadnout kdykoli během dne nebo i noci. U většiny těhotných kolem 12.týdne vymizí.

 

  1. Špinění či slabé krvácení

Jak se zárodek snaží uhnízdit, může dojít ke špinění či slabému krvácení. To trvá 1-2 dny a je poměrně slabé. Pokud by bylo silné nebo trvalo déle, je lepší navštívit lékaře.

 

  1. Vnímavost na pachy

Doteď jste používala svou oblíbenou vůni a neměla jste s ní nejmenší problém. Najednou Vás ale odpuzuje. Nebojte se, je to normální. Na vině je rostoucí hladina estrogenů v těle.

 

  1. Časté močení

Stále častěji si musíte odskočit na toaletu? Ano, i to je jeden z nejběžnějších příznaků těhotenství. A bude Vás provázet po celou dobu. Důvodem je rostoucí množství krve a dalších tělních tekutin. A jak postupně bude růst Vaše děloha, bude stále více a více utlačovat močový měchýř.

 

  1. Nafouknuté břicho

V prvních dnech a týdnech na Vás těhotenství ještě nebude vidět, Vy se ale můžete cítit jakoby nafouknutá. Opět jsou na vině hormony.

 

  1. Pozitivní těhotenský test

Není nic jednoduššího, než si své podezření ověřit a udělat si doma těhotenský test. Ukázaly se Vám na testu 2 čárky? Gratulujeme, budete maminkou a přejeme Vám, aby Vaše těhotenství probíhalo, jak nejlépe to jde. A pokud je čárka jen jedna? Nezoufejte, příště to určitě vyjde.

A jaký je ten desátý příznak těhotenství? Už jsme jej v článku zmínili několikrát. Cítíte se jinak než normálně, tak nějak „zvláštně“.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie