Zobrazit přihlášovací formulář

Inzerát, který se pokoušíte rezervovat nebyl nalezen.

Čas na detox naší krásy

Čas na detox naší krásy

Zima je definitivně za námi a naše tělo se začíná pomalu vzpamatovávat ze zátěže, kterou si prošlo. A my bychom mu měli trošku pomoct. Staráme se o to, abychom detoxikovali své tělo zdravou stravou, protože v obchodech už na nás čekají čerstvé, nikoliv umělohmotné vitamíny. Ale krásnu podporujeme i jinak. Do sezóny, kdy odhalujeme stále více a více kůže, bychom měli vykročit připravení. K čemu je právě teď nejlepší čas?

Protřídit šatník.

Stejně budeme měnit zimní oblečení za letní, schovávat sněhule a kabáty, takže se nám drobná reorganizace nevyhne. A není důvod, proč by měla být drobná. A nemusíme vůbec mluvit o módě a modernosti našeho oblečení, nikdo po nás nechce, abychom měnili styl. Jde jen o to myslet hospodárně. Pokud máme ve skříni oblečení, které je v takovém stavu, že se občas zastydíme, když se někdo mimoděk zadívá na žmolky na rukávech nebo roztřepené švy, pryč s ním. I když ho máme rádi. A zlaté pravidlo – když máme ve skříni něco, co jsme na sobě neměli rok, s největší pravděpodobností si to už na sebe nevezmeme. Pryč s tím taky.

  • Oblečení, boty a kabelky rozhodně nemusí (a ani by možná neměly) končit v popelnicích. Existují kontejnery na textil, ale také azylové domy, charitní a jiné, neziskové a pomáhající organizace, kterým můžeme oblečení darovat. A pokud jsou to kousky, které bychom rádi třeba zpeněžili, i to se dá zařídit.

Protřídit kosmetiku

K jaru a létu patří nutně i lehká změna barvy pokožky, troška více pocení, jiné teploty. S tím souvisí i kosmetika, kterou používáme. Na řadu přicházejí lehčí krémy, krémy s ochranným faktorem proti slunci, jiné barvy stínů, make-upu, rtěnek a podobně. Je ideální doba zkontrolovat data expirací! A pokud si ve skříňkách schováváme zbytky z loňska, ten rok se na nich určitě podepsal – pryč s nimi.

  • Prošlé nebo jen dlouho otevřené kosmetické prostředky vám pravděpodobně nijak neublíží... ale ani neprospějí. To nejzásadnější, co se s nimi děje, je, že ztrácí svou účinnost. Takže ať už byly k čemukoliv, momentálně jsou pravděpodobně k ničemu.
  • Chystáte se na dovolenou? Nebo chcete na jaro a léto zredukovat, co si vlastně na obličej dáváte? Máme pro vás pár tipů pro minimalistický, ale přesto dokonalý make-up.
  • Dopřejte si profesionální kosmetickou péči. Na jaře, před dramatickou změnou počasí, je k tomu ideální doba – pokud samozřejmě nechodíte pravidelně. Nechte o sebe trošku pečovat, ale zároveň si ale také poradit jak s nejvhodnější úpravou, tak s nejlepším typem kosmetiky.

Připravit vlasy a nehty.

Na jaře jsme na startu období, kdy začneme podrobovat vzhled podrobnějšímu zkoumání. A to jak ten náš, tak ten ostatních. A proto si zasloužíme dopřát trochu péče nehtům a vlasům, protože za chvíli je čeká zátěžová zkouška v podobě ostrého slunce a nepřeberného množství barev laků. Takže manikúra, pedikúra, kadeřník, ozdravit, vitamíny a pečovat! Vaše tělo vám poděkuje.

  • Speciální kategorií, která si žádá přípravu ani ne tak fyzickou, jako psychickou, jsou chodidla. Jakmile začneme chodit v botách naboso, vytáhneme letní obutí, které není zas až tak pohodlné a přátelské, objeví se odřeniny, puchýře a otlačeniny. S tím se bohužel nedá nic moc dělat – jen počkat, až si naše vysokými a teplými botami zhýčkaná a změklá chodidla zvyknou na trošku tvrdší letní režim.

Jídlo a pití

Vody není nikdy dost. Tečka. A s teplejším a teplejším počasím jí bude třeba více a více. Takže, když si zapamatujeme letní poučku – na každých dvacet kilogramů naší hmotnosti je třeba vypít jeden litr vody denně, nemůžeme prohloupit. V rámci stravování je před námi přechod k lehčím jídlům, ale někdy nám může začít dělat větší množství vitamínů, vlákniny a k žaludku agresivních látek trošku paseku. Se zažíváním a trávením nám může pomoct například kefír, který se hodí na jejich úpravu kdykoliv, zdaleka ne jen na jaře.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie