Zobrazit přihlášovací formulář

Maminko, koupíš mi nějaké zvířátko?

  • Publikováno:
Maminko, koupíš mi nějaké zvířátko?

"Nudíte se? Kupte si medvídka mývala!"
Tak zní známá rada z oblíbeného českého filmu Postřižiny. Dobře, medvídek mýval asi nebude úplně nejvhodnější mazlíček v naší zeměpisné šířce, ale naštěstí máme spoustu jiných možností, jak našim dětem (a hlavně nám) zpestřit domácí život pořízením zvířátka.

Podlehli jste žadonění svého potomstva, nebo toužíte sami po novém kamarádovi?

Pořiďte si pejska!
Pes je skvělá volba. Oddaný kámoš, který Vás bude provázet na výletech a radostně vítat, když přijdete domů. Bude s Vámi běhat po parku a ohlídá Vám dům. 
Teoreticky :) V praxi se totiž stává, že psík v autě zvrací víc než Vy po dvou flaškách bílého a tolik miluje návštěvy, že případného zloděje provede po domě. Ukáže mu, kde máte schované šperky po babičce a následně se nechá ukrást :) 

Pořiďte si kočičku!
Kočka je perfektní volba. Jsou tiché, mazlivé, mají hebkou srst. Vydrží samy doma a také chytají myši. Jsou prostě úžasné! Jeden jim pro jejich roztomilý pohled obalený hromadou měkkých chlupů odpustí skoro všechno. Přes pozvracený gauč se položí polštářek, ta ožraná kytka už stejně byla na vyhození… a co už, k večeři si klidně můžeme dát i chleba s rajčetem, když řízek zmizel za gaučem :)

Pořiďte si hlodavce!
A ti jsou prostě báječní. Měla jsem v dětství džungaráka, který přes den spal a celou noc mlátil miskou do skla. Byl vážně rozkošný :) Pak jsem měla také osmáky degu. Nevím, proč jsem  uvěřila tomu, že se nechají vycvičit na zavolání. Tihle konkrétní osmáci byli divocí magoři, moje vzpomínky se nejvíce vážou k momentům, kdy jsme je v obavě o bytovou kabeláž v ranních hodinách honili po obýváku s koštětem v ruce a oni - zcela proti přírodě - bez zaváhání běhali kolmo po skříních a z horních pater se nám vysmívali, levitujíce metr pod lustrem. Dodneška z toho mám tik v oku :)

Pořiďte si rybičky!
Rybičky. Ty jsou príma. Pěkně to svítí, rybičky si neonkou… plavou sem a tam.... hele šnek.. Hezké je to. Normálně mě nenapadá žádná pomluva na rybičky :)

No dobře, je s nima trošku nuda, ale neokusujou nábytek a večeře je před nimi také vcelku bezpečná:) A teď jsem si vzpomněla, jak jsme měli rybičky a jedna z teter už měla dost bídného života v našem krásném akváriu a rozhodla se pro sebevraždu výskokem na pevninu.  Bohužel, právě ve chvíli jejího životního zlomu, jsem utírala prach pod akvárkem, takže mi dopadla přímo na krk. Málem jsem z toho měla infarkt a po chvíli hysterického ječení a skákání po jedné noze jsem rybku sebevražedkyni zase vrátila pěkně do akvárka. Vyskočilo jich v průběhu roku zřejmě víc, ale nikdy jsme žádnou nenašli… asi bych se měla zeptat koček.


Jak sami vidíte, ať si pořídíte jakékoliv zvířátko, váš život už nikdy nebude takový, jako předtím. Bude mnohem pestřejší, barevnější a zábavnější. A co je ožvýkaná bačkora, rozhrabaný květináč, rozespalé prskání křečka nebo… plavání… proti tomu, že jste získali nového kamaráda, který vás má rád takové, jací jste!

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

lucanoXX 12. 8. 2015, 18:16
:-D :-D
kajkaa 10. 8. 2015, 21:01
(Y)
stanule 10. 8. 2015, 20:13
:-D ,-)

Kategorie