Zobrazit přihlášovací formulář

Koho si rozhodně držet od těla

  • Publikováno:
Koho si rozhodně držet od těla

Během svého života se situaci, kdy potkáme někoho, kdo nám do života nepřináší nic dobrého, prostě nevyhneme. Je na nás zařídit, abychom takové lidi ve svém životě neměli moc intenzivně ani moc dlouho. Bohužel to, jak je poznat, se učíme až časem a mnohdy velmi bolestně. Pojďme si dát tedy alespoň trošku dohromady typy lidí, kteří v našem životě prostě nemají co dělat. Protože se nezmění, jenom nám přinesou další špatnou zkušenost.

Možná nemusíme být tak striktní, možná jsou dobří lidé, kteří prostě mají následující vlastnosti jako takové své mouchy. Obecně ale žádná z následujících věcí není dobré znamení.

Ti, kteří neustále vyhledávají pozornost a potřebují být v jejím středu. Pro správně vyvinutou psychiku není úplně v normální, když někdo neustále potřebuje být v centru pozornosti. Nejen v rozhovoru, ale také, když přijde na události. Když není po jejich, bývají uražení, což je jev patřící také spíš na základní školu (mimochodem děti vyhledávají pozornost právě proto, že jejich psychika není ještě kompletně hotová, a skrz interakce s ostatními se vyvíjí). Ať už jsme extroverti, jací chceme, neignorujeme ostatní, jejich přání ani životy.

Takoví, kterým jde jen o jejich vlastní prospěch. O manipulátorech se toho poslední dobou napovídalo až až. Manipulace někdy hraničí až s šikanou, ale většinou na sebe bere méně zjevné podoby. Lidé, kterým jde jen o jejich vlastní prospěch, se vůbec neohlíží na naše emoce – vezmou si, co je pro ně v danou chvíli nejvýhodnější. A i když slíbí něco na oplátku, stejně si vždy najdou výmluvu, nemají čas nebo celou situaci prostě zahrají do autu.

Lidé, kteří pomlouvají. Je to naprosto logická rovnice, když někdo ve vaší přítomnosti pomlouvá někoho jiného, nebude mu dělat sebemenší problém ve společnosti jiných lidí pomlouvat vás. Pomluvy a přehnaná kritika ostatních jsou pro mnohé „pošramocené“ jedince jedním z prostředků, jak docílit toho, že se sami cítí lépe. Postaví sami sebe do pozice morální autority, které přísluší hodnotit. A všichni víme, že kamenem by asi nikdo z nás házet neměl...

Ti, co si neustále jen stěžují. Když pomineme fakt, že vystavovat sami sebe takové míře negativity na denní bázi prostě není zdravé, a že nás to úplně jednoduše může svést k podobnému principu smýšlení, může nám to říct hodně o lidech samotných. Pokud si stěžují a nic nedělají pro řešení problému, nejednají racionálně a uzamykají se v negativismu, co se asi stane, když s nimi budeme potřebovat probrat něco my? Buď nás stáhnou do propasti bezvýchodnosti a deprese, nebo nás (v lepším případě) vyslechnou a spustí zase o sobě.

Kdo nepřijímají zodpovědnost. A svalují vinu na ostatní. Občas prostě uděláme chybu každý. A je třeba se k jejím následkům postavit čelem. Od rozlitého pití v restauraci až po těžké životní průšvihy. Pokud je ve vašem okolí někdo, kdo nikdy žádnou chybu neudělal a všechno, co se jim v životě stalo, byla chyba ostatních, měli byste se mít na pozoru. Takoví vám do života nepřinesou nikdy nic dobrého.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie