Zobrazit přihlášovací formulář

Nachlazení? Kašel? Bolest v krku?

  • Publikováno:
Nachlazení? Kašel? Bolest v krku?

S nástupem podzimního, chladného počasí, přichází období zvýšeného výskytu onemocnění dýchacích cest. Nachlazení, kašel, bolest v krku - všichni to důvěrně známe. Právě tak začíná většina infekcí dýchacích cest. Jsou to nejčastější nemoci vůbec. Dospělí onemocní v průměru 3x ročně, děti ale daleko častěji, statistiky uvádí až 12 x ročně.
 

Asi 90% infekcí dýchacích cest je způsobeno viry a pokud lékař na základě dalších vyšetření nepředepíše antibiotika, je nutné zvolit jinou léčbu. V těchto případech může vám i vašim dětem pomoci Kaloba. Kaloba je moderní rostlinný lék, který obsahuje patentovaný extrakt z kořene jihoafrické pelargonie ( Pelargonium sidoides).

O léčebných účincích tohoto druhu pelargonie věděli již afričtí domorodci a pomocí nápoje z kořenů Pelargonium sidoides léčili jistého Angličana jménem Charles Henry Stevens (okolo roku 1900). Stevens tehdy do Afriky vycestoval na doporučení svých lékařů. Měl totiž těžkou tuberkulózu v pokročilém stádiu a klima Jižní Afriky mělo ulevit jeho útrapám. Zpráva o nemocném Angličanovi se brzy dostala mezi domorodce a místní šaman mu nabídl nápoj z kořenů rostliny Pelargonium sidoides. Ten užíval čtyři měsíce a zpátky domů se vracel téměř zdráv. 

Jeho dobrý stav vyvolal v Anglii velký zájem o výtažek z kořene byliny. Následně jej používali pro léčbu tuberkulózy pod zulským názvem Umckaloabo, a to až do objevu antituberkulotik. V roce 1970 se Umckaloabo dočkalo v Evropě renesance. Lék se sice nepoužíval k léčbě tuberkulózy, ale vykazoval velmi dobré výsledky u jiných infekčních onemocnění dýchacích cest. Trvalo léta a vyžádalo si to obrovské úsilí, než se rostlinu podařilo vypěstovat na plantážích. Sklizeň je navíc možná pouze jednou za 3 roky, a to proto, že účinné látky obsažené v kořenech se v ideálním množství i kvalitě nahromadí právě po třech letech.

 

Extrakt z kořene Pelargonium sidoides je volně prodejný lék s názvem KALOBA a užívá se ke zmírnění příznaků při onemocnění dýchacích cest – akutním zánětu průdušek, který nevyžaduje léčbu antibiotiky. Typickými příznaky jsou právě kašel, bolest a škrabání v dýchacích cestách i pocit zahlenění. Kalobu můžete užívat v tekuté formě jako kapky a nově také jako sirup, nebo v tabletách s pohodlným dávkováním. Protože je KALOBA lék k vnitřnímu užívání, nezapomeňte si před jeho užitím důkladně přečíst příbalovou informaci.

Více na www.kaloba.cz 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie