Zobrazit přihlášovací formulář

Triky s dětským olejíčkem

  • Publikováno:
Triky s dětským olejíčkem

Pokud máme doma miminko nebo malé dítko, máme doma velmi pravděpodobně i dětský olejíček. Tyto oleje jsou většinou neparfémované, vhodné i na citlivou pokožku, pečující, cenově velmi dostupné. A není jediný důvod používat je jenom pro děti. Mohu totiž nahradit spoustu produktů, které jsou samy o sobě mnohem dražší, ale také nám pomoct v situacích, ve kterých bychom to nečekali.

Dětské olejíčky vyživují pokožku, zjemňují ji a, když na to přijde, krásně voní. A to není všechno.

Odličovač. Většinou velmi šetrně odstraní i voděodolný make-up. Takže klidně můžete používat bez obav, že by podráždil pokožku, dokonce ani v okolí očí.

Do koupele. Nalít trošku dětského olejíčku do koupele dodá nejen úžasnou hebkost naší pokožce po ní, ale také budeme krásně vonět. Díky teplé vodě olej pronikne do pokožky snadno a hluboko, vyživí ji a zjemní. Jenom je důležité vanu po olejové koupeli vyčistit.

Na holení. Dětský olejíček je pro naši pokožku při holení lepší než kterákoliv pěna (nebo nedej bože mýdlo). Pleť nebude podrážděná, naopak.

Odstraní dočasná tetování. Možná se vaše dítko neuváženě polepilo „tetovačkami“ ze žvýkaček, možná jste se vrátili z dovolené a tetování z pláže ne a ne dolů. Řešení je jasné – dětský olejíček.

Na oteklé prsty. S prstýnkem. Pokud vám otekly ruce a nemůžete sundat prstýnek, mněte prst dětským olejem, prstýnek půjde snadno dolů.

Při lakování nehtů. Když si vezmete vatovou tyčinku a nanesete jí dětský olejíček na okolí nehtů, nestane se, že byste přetáhli a lak vám zaschnul na kůži.

  • Stejně tak můžete dětský olejíček používat jako změkčovač kůžičky při mani/pedikúře.

Noční pedikúra. Pokud vám pokožka na chodidlech schne a praská, naneste na nohy před spaním pořádnou vrstvu dětského oleje a navlečte si bavlněné ponožky. Jděte spát a ráno budou chodidla jako nová...nebo rozhodně alespoň významně měkčí.

Zbytky depilačního vosku. Pokud používáte depilační vosk na jakékoliv partie, asi víte, že z něj zbytky zůstávají na kůži a jsou obtížně dolů. Ne tak ale s dětským olejíčkem. Ten je pomůže odstranit raz dva. A ještě pokožku zklidní a vyživí.

Odstraní nálepky všeho druhu. Ať už se potřebuje zbavit čehokoliv lepivého, dětský olejíček je tady pro vás. Nálepky, náplasti, etikety, cenovky atd. A dokonce i žvýkačky z nábytku, látek, oblečení nebo vlasů.

Zamotané řetízky. Znáte ty tenoučké řetízky, na kterých se rády dělají nerozuzlovatelné uzly? Pomůže olejíček. Pokapejte uzel a lehounce mněte, popřípadě použijte jehlu na rozmotání.

  • Stejně tak olejíček působí na zaseknutý zip.

Tělo od barvy. Po malování nebo jiných pracích můžou na těle zůstat cákance barvy nebo jiné pracovní špíny. Ano, zbaví vás jí dětský olejíček, a to dokonce i té mastné.

Máte další tipy, jak využít dětský olejíček? Podělte se s námi na Mimibazaru!

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie