Zobrazit přihlášovací formulář

Maminky společně se svými dětmi testovaly panenky Cry Babies. Jak to dopadlo?

  • Publikováno:
Maminky společně se svými dětmi testovaly panenky Cry Babies. Jak to dopadlo?

Redakce Mimibazaru vybrala 5 maminek, kterým byly zaslány panenky Cry Babies. Ty je společně se svými dětmi testovaly a po 3-týdenních hrátkách vám přinášíme jejich reakce, na které jsme se všichni moc těšili.

 

Firma TM Toys, která svými hračkami dělá radost dětem všech věkových kategorií, představila novinku určenou malým slečnám od 4 do 10 let – miminko Cry Babies. To potřebuje někoho, kdo jej bude mít rád. Cry Babies brečí skutečné slzy a vydává přitom stejné zvuky jako opravdové plačící dítě.

 

Aby mělo miminko dostatek slz, tak se mu musí doplňovat voda do speciální nádobky umístěné v zadní části hlavy. Panenku už pak stačí zapnout a vytáhnout ji její oblíbený dudlík z pusinky. Vrácením dudlíku do úst ji naopak utěšíte, stejně jako položením na záda, načež po chvíli usne.

 

 

Níže si přečtete dlouho očekávané recenze, které k nám od nadšených maminek doputovaly! Přejeme příjemné čtení.

 

Recenze Petry a Váji

Máme miminko! 

Konečně víkend.

Panenka k nám dorazila ve čtvrtek, ale vzhledem k tomu, že je naše Vája již školou povinná a kroužky zaneprázdněná, nechala jsem překvapení na víkend, abychom si rozbalování a první seznamování s novým členem rodiny v klidu užily.

Bylo to velké překvapení, o ničem nevěděla.

Pojala jsem to jako narozeninový dáreček - za pár dní bude mít totiž 9 roků:-)

A opravdu čučela...

 

Rozbalování bylo napínavé. Když panenku spatřila, hned začala padat různá jména, jak se bude jmenovat (Růženka, Bambulka, Puntík, Beruška-což by se samozřejmě nabízelo jako první, ale u nás už jednu Berušku máme, a to oficiální - starší sestru:-) Slyšela jsem také různé zdrobněliny, jak je úžasná, miloučká, heboučká, ňuňánek atd.

Váji očička jenom zářila.

Miminko sedělo v papírové krabici - imitaci autosedačky. Kdyby každé dítko bylo takto pevně upoutáno, to by bylo super. Vyproštění z této krabice bylo docela náročné, plastové úpony jsme nemohli nůžkami přestřihnout. Po vyproštění začalo dlouhé mazlení a zkoumání, co mimo to, že má milý obličej, krásná velká kukadla a heboučký overal... mimi umí.

 

Bohužel se nic nedělo... To asi proto, že po cestě nejspíš truchlilo a usedavě plakalo po nové mamince, až se vybily baterky. Vája byla celá nedočkavá a chtěla slyšet jak miminko pláče. Naštěstí jsem našla nové baterky, které jsme za pomoci našeho tatínka vyměnili. Šroubky byli tak na sílu utažené, že jsem s tím nehnula. Po výměně baterek začal koncert pláče a žvatlání. Je tak věrohodný, že by si člověk myslel, že opravdu pláče dítě.

Hned jsme nalily vodu do nádržky a začalo ronění slz. Balíček kapesníků nestačil a overálek byl samozřejmě celý mokrý. Vyzkoušelo se i tlačítko na hlavičce, po jeho zmáčknutí jsme byly mokré všechny. Slzy tryskaly proudem. Byla zábava:-)

 

Po hodině seznamování dáváme mimčo spinkat na topení. Asi by se hodila nějaká pláštěnka nebo alespoň bryndák. Jdeme hledat.Chceme jet na nákup, tak pohledáme i převozní taštičku a další doplňky.

 

Každopádně prvotní pocity z panenky Cry babies jsou pozitivní!

Uvidíme, co bude dál, proto buďte s námi a sledujte další příspěvky:-)

Máme za sebou první týden. Konečně dostala panenka jméno - Karolínka. Vzhledem k tomu, že každá panenka i každý plyšák je u nás pojmenovaný, výběr jmen byl hodně zúžený. Kája vyhrála! Ze mne se stala během pár dní babička. Nemůžu říct, že na plný úvazek, to ne, ale babí s titulem ano. Při hraní, kdy panenka stále vzlykala a Valinka měla plné ruce práce, mi ji dala do náruče, se slovy "Babi, uklidni ji!" Tak jsem byla trochu vyvalená, ale všichni jsme se tomu zasmáli, protože Vája humorně pokračovala.

Jako každá novopečená maminka se chtěla s novým přírůstkem v rodině pochlubit. Kája byla na návštěvě ve škole. Vyzvídala jsem, jak se panenka líbila. Všechny spolužačky ji prý obdivovali. Dvě z nich ohrnovaly nos, že si s panenkama již nehrají, ale prý pořád pokukovaly.

 

Kája Váju stále baví, jezdí s námi na nákupy, chodí s ní spát, při učení ji má při sobě - je to prostě oblíbenkyně. Chystá si ji vzít na taneční trénink, kde mám trošku strach, že se tam o ni holčičky porvou :-)

Vája je skoro velká holka, takže nemá s panenkou problém zapnout si ji, vypnout, nasadit dudlík apod. Jako velká také pochopila, že pokud roní slzy (musí se utírat, oblečení sušit), je to starost - jako s miminkem. Všimla jsem si, že už je moc nepouští... Zato pláč slyším celkem často, při konejšení pláče se cítí velice důležitá :-) 

Včera byl u nás Mikuláš a nechal nám bohatou nadílku. Kája byla u toho.

 

Recenze Radky a Alenky

Panenka Cry Babies, to byla láska na první pohled

omu, že by se nám podařilo a byli jsme vybráni k testování panenky, jsme popravdě moc nevěřili. Své 4 leté dceři jsme tedy předem nic neříkala, aby nebyla zbytečně zklamaná. O to bylo větší překvapení, že se na nás štěstí usmálo a panenka během pár dní dorazila.

Naše dcera úplně „panenková“ není. Má ráda stavebnice, puzzle a panenky jí zatím až tolik nezajímaly. Byla jsem tedy zvědavá, jak se skamarádí s hračkou Cry Babies. No a byla to láska na první pohled. Nejdřív na panenku koukala s otevřenou pusou, po vysvobození z krabice si ji bylo možné prohlédnout důkladněji. Panenka má k tělu trochu nepoměrnou hlavu a obrovské oči, ale po chvíli si na to zvyknete a působí to roztomile. Také se mi líbí výrazné barevné oblečení, barevné hračky k dětem patří.

Jaké bylo překvapení, když Alenka - jak panenku hned pojmenovala, začala plakat. Pláč je to opravdu poctivý a od skutečného miminka k nerozeznání. Také se na její usedavý pláč „chytila“ babička, která slyšela pláč přes telefon i sousedka, která k nám přišla. Obě si myslely jediné. Máme nový přírůstek do rodiny a nikomu jsme to neřekli .) Panenka má výraznější pláč spíše v sedě. Pokud ji nepohoupáte, začne k tomu i vydatně plakat a kapesníky jsou určitě potřeba po ruce. My jsme dokonce museli měnit i prostěradlo, jelikož se nám rozplakala večer v posteli. Panenka má ukrytou nádobku na vodu v zadní části hlavičky, která je přetažena roztomilou čepičkou.

 

Chvíli nám trvalo, než jsme vychytali moment, kdy začne slzet, ale stačí k tomu pár hodin a už víte, jak na to. Pokud si chcete od pláče a slz na chvíli odpočinout, u Cry Babies to na rozdíl od normálního mimča není problém :) Stačí totiž jednoduše vzadu vypnout.

Ale musím přiznat, že naše dcera se o panenku stará opravdu poctivě, takže žádný usedavý pláč se u nás nekoná. Až mě překvapilo, jak pozorná dcera k panence je. Holčičky to prostě asi mají v krvi.

Jediné, s čím zatím občas bojuje, je dudlík, který se jí do pusinky hůře dává, musí se najít ta správná poloha, aby zapadnul tam, kam má a miminko plakat přestalo. Myslím ale, že to je otázka pár dní, kdy na to dcera přijde. A co bychom ještě k panence uvítali? Určitě další náhradní oblečky, dcera už si o ně píše Ježíškovi :)

 

A jak naše sbližování pokračuje?

Dcera panenku ani po 3 týdnech neodložila a neustále si s ní hraje. Naučila už se ji i sama ovládat, zapínat a vypínat. Dokonce i už pozná, v které poloze panenka vydává jaké zvuky. Už se ví, že pokud panenka roní slzy, je dobré mít při ruce látkové plenu nebo alespoň dostatek kapesníků.

Panenka už stihla navštívit několik kamarádek, jednu dětskou narozeninovou oslavu, návštěvu babičky a už se byla podívat i ve školce. Z toho jsem sice moc nadšená nebyla, jelikož ve školce většinou hračky přijdou k úrazu, ale v tomto případě dopadlo vše dobře. Panenka totiž vypadá i celkem nerozbitně a i občasné spadnutí na zem ji nedělá sebemenší problém. Výsledkem různých návštěv zatím jsou jen dotazy maminek, kde jsme panenku koupili..

A jestli jsme přišli za tu dobu na nějaké nedostatky? Povedlo se nám už vybít jedny baterie, což bude ale nejspíše neustálým používáním. Poslední drobností je vyšší hmotnost panenky, což jsem poznala díky neustálému nošení panenky všude možně. Ale to je, v porovnání s tím, jak si s ní dcera pořád nadšeně hraje, opravdu zanedbatelné.

 

Recenze Gabriely a Josefínky

Panenka Cry Babies Nala 

Přijela k nám návštěva na otestování a dorazila v pořádku.  Byla totiž upoutána do "autosedačky", takže bezpečí bylo zajištěno. Přijela teda netradičně.....nepřijela vlakem,  autobusem, na kole a ani taxíkem, dokonce ani letadlem, ale krásnou žlutou dodávkou jisté společnosti, která běžně moc jízdní řád nedodržuje a dokonce občas nějakého pasažéra ztratí. Měli jsme štěstí..nová kámoška je tu.

Vysvobození po příjezdu

Já ji očekávala se zvědavostí, její nové kamarádky o jejím příjezdu neměly ani tušení, takže byly překvapeny a potěšeny. Kamarádka se jmenuje Nala a je to slečna tygříková. Ovšem u nás dostala jméno Tytyla :) . Netuším proč, malá okamžitě zvolala - to je moje Tytyla. Tak snad si Tytyla u nás zvykne nejen na nové domácí prostředí, ale i na nové jméno.

Jé, to je krásná Tytyla

Když jsme ji osvobodily z bezpečnostního upoutání, nastalo seznamování. Josefí vytáhla dudlík a nastal pláč. Panenka se nechala chvíli ukonejšit pohoupáním, ovšem bez dudlíka to asi nepůjde. A přišel zádrhel. Skoro čtyřleté dítko do pusy ten dudlík prostě ne a ne dostat. Nepovedlo se to lehce  ani desetileté. Já už mám fígl, jak na to. Pozitivní je, že nebude teda Tytyla plakat. Když se všechny holky dostatečně seznámily, doplnila jsem ji slzičky. Dle doporučení výrobce destilovanou vodou.

Otvor na vodu - destilovanou

V tu chvíli se změnilo Tytyly těžiště, hlavička je podstatně těžší, než tělíčko. V sedě brečí zdatně, když se neuklidní pohoupáním a dudlíkem, přidá na slzení. Doporučuji novým kamarádkám, aby měly po ruce balíček kapesníčků.  Vyplatilo by se i náhradní oblečení, aby Tytyla nenastydla. To měla Josefí obavu, a to byl taky důvod, proč nakonec nejela s námi na hokej. Tam by mohla nastydnout. Ráno sotva vstala, hnedle řvala. Už je to dobrý, je v Josefínčině péči. Dolily jsme ráno jen slzy, aby bylo co sušit. Zase se ozvu, abyste věděli, jak se uplakaný Tytyle u nás vede.

Den druhý

Tak první noc spala panenka s naší malou pečovatelkou. Pro aktivaci stačí, vyndat a zandat dudlíček. Akorát se Tytyle nechtělo ronit slzičky, tak jsem vyzkoušela, na co je ten čudlík vzadu na hlavičce. Když se zmáčkne, zafunguje jako pumpička a vytrysknout jí slzičky. Pak už zase slzičky tečou při pláči samovolně.

Pokračování (8. 12. 2018)

I v dalších dnech je Tytyla v permanentní péči mladší či starší pečovatelky (tam tedy méně, malá si ji opravdu oblíbila). Zatím neomrzela. Ta malá se stále teda nenaučila narazit pevně dudlík správně, buď ho dá obráceně a to nejde, to vyskakuje nebo prostě nevyvine tolik síly, aby ho zarazila...

Nicméně panenka s námi cestuje vždy a všude. Už byla i na tom hokeji (dostala deku, aby prý nenastydla), v Mekáči, u zubařky, u doktorky. Všude si jí prohlíží, že je zajímavá. Každého udivuje velikost hlavy v poměru k tělíčku, tak vysvětlujeme, ukazujeme a předvádíme. Spí samozřejmě také s námi a chodí poctivě i do školky :) 

Určitě bych uvítala, kdyby měla náhradní oblečení a nepromokavý obleček či pláštěnku, ty slzičky tedy opravdu tečou poctivě a dost. 

Pokračování (12. 12. 2018)

Panenka má úspěch i u vnuček (2 a 3,5 roku). Vypadá to, že i tam bude Ježíšek nadělovat.

U nás to má teď Tytyla náročný, marodí spolu s Josefínkou....mají laryngitidu (obě samozřejmě), takže když má obklad na krku Josefí, musí ho mít i Tytyla.

 

Recenze Marie a Aničky

Kamarádka Cry Babies - dalmatinka Dotty

Nejprve bych chtěla moc poděkovat za možnost testovat tuto panenku.

Včera k nám Dotty dorazila a už samotné rozbalování naši malou Aničku bavilo. Na první pohled „okatá“ panenka v dalmatinském overálku a výrazných barvách byla v krabičce usazena a mašličkami upevněna jako miminko v autosedačce. Netrvalo dlouho, krabička byla stranou, a Anička prohlížela panenku ze všech stran a už zkoušela, jestli si miminko vezme dudlíček. Nicméně pro malé dítě je těžké dát panence dudlík, protože jde ztuha do pusinky, ale snad se časem oběhá.  Už jsme zkusily i to, jak panenka roní slzy. Stačí naplnit nádržku na vodu, která má otvor na zadní straně hlavičky, a pozorovat, jak miminko začne nahlas plakat a tečou mu slzy. Pak musí „malá maminka“ panenku utišit. Stačí pohoupat, položit na zádíčka a začne žvatlat, smát se. Po chvilce se ztiší úplně. Usne. Pro další aktivaci stačí panence dát a hned vzít dudlík z pusinky. Případně úplně vypnout jde také a to vypínačem na zádíčkách. Jako spravné zvědavé holky jsme všechny tyto funkce hned vyzkoušely. 

Na to, že naše Anička nevydrží delší chvilku u jedné hračky, tak tady si dokázala hrát celou půlhodinu v kuse a to už je skutečně co říct. I během dne se k panence vracela a hrála si s ní, tak se těším na další dny s naším novým členem rodiny.

             

                  O miminko je dobře postaráno :-D     

25.11.2018 - den třetí

Anička se krásně o miminko stará, každý den jí dává papání, "čte" pohádku a pláč miminka jí vůbec nevadí. To se ovšem nedá říct o starší pubertální dceři, ta je moc ráda, když panenka dostane dudlík a zmizí v dětském pokojíčku :-D Zkrátka máme s panenkou veselo ;-)

 

27.11.2018 - den pátý

Dnes vyrazila Anička s miminkem na procházku po vsi. To bylo pohledů do kočárku, co to máme za krásnou panenku. Asi bude letos Ježíšek v našem okolí nadělovat okaté panenky :-D

Pouze poznámka pro maminky, které by chtěly koupit holčičkám tuto panenku a rovnou i kočárek - chce to kvalitnější, pevnější kočárek než máme my. Panenka má sice 30cm, ale hlavička a tělíčko jsou stejně veliké a ikdyž hlavička není napuštěna vodou, tak je těžší a v tomto kočárku bouchala hlavičkou o jeho konstrukci. Asi budeme časem potřebovat lepší povoz :-)

 

Teď už obě po dobrém obědě spinkají.

                      

3.12.2018 - den jedenáctý

Tak se téměř po týdnu opět hlásíme ,-)

Panenka Aničku pořád baví, hraje si s ní. Je pravda, že ji nosí za nohy, za ruce, ale naštěstí je panenka bytelná, takže i těch pár pádů na zem přečkala bez sebemenší újmy. Největší zábava pro Aničku je, když panenka brečí a brebentí. Slzičky nedoplňujeme, ty naše malá zatím neocení a panenka aspoň není mokrá. 

 

 

 

Den dvanáctý - Ještě napůl spí, ale už si musela všechny kamarády dotáhnout do obýváku :-D

Video se mi bohužel nedaří vložit, ale kdo je zvědavý, jaké zvuky panenka vydává, může se podívat na odkaz níž

 

9.12.2018 

Zapálená 2. svíčka na adventním věnci a panenka je pořád v kurzu. Už byla chudinka umazaná od toho, jak nám pomáhala péct cukroví, ale maminka overálek vyprala, za chvilku byl suchý a už je Dotty zase jako ze škatulky. 

Přejeme všem krásný advent ,-)

 

Panenka je u nás už tři týdny a rozhodně neleží někde v koutě. Na to, co už u nás zažila, je pořád jako nová. Naše Anička ji občas omylem upustila na zem, ale panenka i  "mluvící" strojek jsou v pořádku.

Tato hračka opravdu dokáže dítě zabavit, vydrží i hrubší zacházení a za to jsem moc ráda. 

Jestli někdo uvažuje, že ji pořídí své holčičce, tak určitě doporučuji. Zamilujete si ji. 

 

Recenze Lenky a Amálky

Jak k nám přišla Amálka

V první řadě děkuji za moje dcery za možnost testování této panenky.

Když se na Mimibazaru objevila možnost testovat tuhle panenku opravdu mě to hodně zaujalo, protože mám 3 dcery a ty by otestovaly pořádně 45

S radostí oznamuji dcerám výhru na testování panenky Cry babies. Trvalo jen pár dní než poštou přišla, ale denně jsem poslouchala kdy už ta panenka přijde mami?

Tak se dcery dočkaly, přišla nám k testování panenka. Zatím se seznamujeme, ale už   rozbalování se holkám líbilo. Mám natočené i video z rozbalování. Byly natěšené. Panenka dostala jméno Amálka. Nejdřív jsem prostudovala návod, pak jsem hned musela naplnit vodou a holky si začaly hrát. Celé odpoledne nedaly panenku z ruky. Večer proběhla menší hádka se kterou bude panenka spát v posteli. Nakonec ji uložily do vlastní postýlky. Nejmenší dcera se zatím trochu bojí, ale myslím, že brzo si bude hrát taky. Už má svoje místo v postýlce.

 

Už má svoje místo v postýlce.

26.11. O víkendu byla Amálka s dcerami na návštěvě u neteře a ta nechtěla miminko dát z ruky. Moc se jí líbilo. U nich je asi o Vánoční dárek postaráno 45

Dnes šla Amálka s dcerou do školky.

Jinak každý večer probíhá "koupání ve vaničče".

27.11.

Amálka s dcerou ve školce měla vělký úspěch. Každý si ji chtěl chovat a vyzkoušet. Paní učitelce se taky moc líbila 45 Některé holčičky nechtěly panenku dát z ruky.

Chtěly slyšet jak pláče, roní slzičky, uklidní se a usíná. Myslím, že některým rodičům přibyl typ na další Vánoční dárek, děti budou doma mít o čem povídat.

Panenka určitě nebyla ve školce naposledy.

 

Konečně jsme taky zjistili co dělá čudlík vzadu na hlavě, když se zmáčkne vytrystkou slzičky. A všechno je mokré, chtělo by to i náhradní oblečení. 

 

Otevírání na hlavě na vodu jde dost těžko, musím to dělat já, dcery to zatím nezvládnou.

Aby nebyla Amálka celá mokrá a dcery si mohly připadat jako opravdové malé maminky, dala jsem jim na utírání slziček látkovou plenu jako používá i maminka.

Jen tlačítko vypnutí/zapnutí by mohlo být lépe přístupné, pokud nechcete panekou celou vysléct.

 

3.12.

Hraje si nejmladší dcera. Pořád miminko nosí, hladí, krmí, dává spinkat do postýlky nebo kočárku. Ale nejlepší zábava je, že vyndává a znovu dává dudlíček. Je pravda, že jí to moc nejde, protože to jde těžko, ale snaží se. Miminko je pořád hodně oblíbené. 

Jí teda na hraní vodu na slzičky nedávám, protože ještě neovládá jak si s tím hrát. Bylo by mokré úplně všchno.

 

 Ham, Amálko napapej se.

 

13.12.2018

Dnes jsou to 3 týdny co máme panenku Amálku doma. Jsem moc ráda za dcery, že mohly testovat. Ještě jednou děkujeme. Panenka je opravdu krásná a kvalitní, vydrží i drsnější zacházení od nejmenší dcery. Určitě doporučuji dál. Pro dcery to bylo takové hezké zpestření při těšení se na Ježíška.

Budeme se těšit třeba někdy příště 45

77Adélka, Deniska a Emička 

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

HankaVymlátilová 3. 4. 2022, 21:31
Jde ještě testovat tuto panenku? Ráda bych s děvčaty doma také testovala

Kategorie