Zobrazit přihlášovací formulář

Doplněk stravy Glukánek sirup pro děti. Jak to dopadlo?

  • Publikováno:

Maminky, jistě uznáte, že imunita dětí je velice nevyzpytatelná a vyplatí se ji podporovat. Vždyť i obyčejná rýma může vaši ratolest pěkně potrápit. Proto jsme pro vás připravili testování doplňku stravy Glukánek, který příznivě působí na obranyschopnost vašeho dítěte.

 

Redakce Mimibazaru vybrala 10 maminek, kterým byl zaslán doplněk stravy Glukánek. Tento sirup obsahuje blahodárné přírodní látky betaglukany kvasničného původu. Betaglukany obsahují i přípravky z hlívy ústřičné. Ovšem hlíva má specifickou chuť a zápach a dětem nemusí vždy chutnat. Doplněk stravy Glukánek má však příjemnou pomerančovou příchuť a je navíc slazený pouze fruktózou.

O doplňku stravy Glukánek

  • Glukánek sirup pro děti je schválený Českou pediatrickou společností k užívání již od 1 roku.

  • Obsahuje betaglukany kvasničného původu

  • Má příjemnou pomerančovou příchuť.

  • Je slazený pouze fruktózou, proto je vhodný i pro diabetiky.                           

  • Betaglukanový extrakt se vyznačuje minimálně 80% certifikovanou čistotou.

  • Dětem do 3 let stačí jedna kávová lžička denně, starší děti mohou užívat i 3 lžičky denně.        

A jak naše testování dopadlo? To se můžete dozvědět z recenzí našich čtenářek! 

 

Glukánek nám ušetřil několik dnů dovolené navíc

 

 

Nejsem mamina, která si tvrdošíjně stojí za tím, že jedině přírodní produkty jsou pro zdraví to nejlepší. Vždy je pro mě na prvním místě spokojenost dcery. Před zahájením zimy jsme tak dokoupily lékárničku a domů si přinesly produkt Glukánek, který nám byl doporučen na posílení imunity. 

Sirup má příjemnou pomerančovou příchuť, takže si ho dcera hned oblíbila. Obsahuje Betaglukany (přírodní látky), které slouží k přirozené podpoře obranyschopnosti organismu. Je skvělé, že ho mohou užívat i děti od jednoho roku.

Užíváme ho pravidelně a dcera zatím ustála všechna podzimní nachlazení a ušetřila mi tak několik dnů dovolené, které si spolu moc rády užijeme ve zdraví na horách! 

 

GLUKÁNEK

Glukánek synovi moc chutná, má prý velmi sladkou chuť. Ani jsem tedy se nedívala na složení, čím je doslazován.

Syn má od podzimu časté nachlazení, tak snad mu je nápomocen v jeho rychlejším překonání. Vyzkoušeli jsme již hodně přípravků na imunitu, echinaceu, hlívu, multivitamíny, protože syn je astmatik a je náchylnější k různým virozám, kašli, rýmám a pod. Ráda vyzkouším vždy něco nového na celkové posílání organismu v době chřipek a dalších respiračních onemocnění. I když je synovi již deset let, rád užívá přípravky, které mu i chutnají, nerad polyká vitamíny ve formě tablet. 

Děkujeme za možnost vyzkoušení. Myslím, že je to dobrý přípravek. Včera syn měl trochu rýmu a dnes přišel ze školy a téměř nesmrká, tak doufám, že se to nerozjede a díky Glukánku bude na Vánoce zdravý. Pokud se po dobrání tohoto balení hned neonemocní, tak mu udělám radost a koupím další. Určitě je dobré také přípravky na posílení imunity střídat. 

 

Glukánek

Děkujeme za možnost otestovat Glukánek.

Glukánek je sirup pro děti s příjemnou pomerančovou příchutí. Obsahuje kvasničný betaglukan (Beta-1,3/1,6 D-Glukan) v množství 10 mg v jedné dávce (3 ml sirupu).
Betaglukan použitý v tomto přípravku je kvasničného původu a má garantovanou čistotu minimálně 80 %, což značí vysokou kvalitu přípravku. Vyrobeno v České republice.
Výhodou Glukánku je jeho schválení Českou pediatrickou společností jako doplněk stravy vhodný k užívání už od 1 roku věku.
Bez konzervačních látek. Slazen fruktózou, vhodný pro diabetiky. Není třeba skladovat v lednici.
Velikost balení je 150 ml.

Dávkování a způsob užití

Děti od 1 roku užívají 3 ml (typicky 1 kávovou lžičku) denně. Větší děti (od 3 let) užívají max. 10 ml (cca 3 kávové lžičky) denně. 

Glukánek testuji zhruba týden na mém tříletém synovi. Před nedávnem začal chodit do školky, což obnáší velké ataky na imunitní systém. Syn byl již několikrát nachlazený, jednou měl píchaná ouška a bral antbiotika. Když začínal užívat glukánek, tak byl zrovna nachlazený. Po třech dnech užívání bylo znát velké zlepšení zdravotního stavu. Teď, po týdnu, je zase jako rybička. Bohužel týden je velice krátká doba na celkové zhodnocení preparátu. Určitě ještě napíši po nějaké době, jak jsme s glukánkem spokojeni. Určitě koupím ještě další balení pro větší objektivnost.

Synovi glukánek chutná, je sladký s pomerančovou chutí. Sám si o něj říká.
 

Glukánek

V první řadě bych chtěla poděkovat za možnost vyzkoušet tento výrobek na podporu imunity dětí.

Když jsem četla výzvu na testování, byla jsem nadšená a doufala jsem, že budeme  vybráni. Plánovala jsem však i v případě neúspěchu nákup, neboť mi přípravek doporučovala naše dětská lékařka.

Máme tři děti (8 ,5 a 2 roky).  Starší děti navštěvují školu a školku. Všechny nemoci, které právě těmito zařízeními prochází se na ně "nalepí" a dorazí domů k nejmladšímu. Rýma se stala od podzimu do jara součástí naší rodiny a občas se objeví i věrný přítel kašel... Minulou sezónu jsme vyzkoušeli podobné výrobky na posílení imunity v kombinaci s probiotiky, zeleninou, ovocem atd., ale i tak jsme zůstali věrnými zákazníky lékárny.

...a proto jsem byla ráda, že jsme mohli vyzkoušet Glukánek.
 
Balíček se sirupem velikosti 150 ml přišel poštou za pár dní po informačním emailu. V té době už jsem měla nastudovány informace ohledně dávkování a těšila se, že zkusíme něco na imunitu dětí a to v chutné formě.
Hned následující den ráno děti začaly Glukánek užívat. Sirup příjemně voněl a chuťově je velmi dobrý (dle dětí i mě). Jen s odměrkou by mi v balení vyhovovala i lžička s ryskami (jde možná o zvyk, protože i z odměrky šel sirup dobře vypít a nezůstával v odměrce na dně přilepený).
Další dny už se děti vysloveně těšily na sirup. Nejmladší dítko  se dokonce připomínalo.
V průběhu testování se u staršího syna objevila rýma, která trvala nečekaně jen pár dní (místo u něho klasických deseti). Nedokáži posoudit, zda to bylo sirupem, ale už jsme dokoupili další a určitě budeme v prevenci s betaglukany pokračovat.
 

Glukánek - testování

Díky Mimibazaru máme možnost testovat sirup Glukánek. 

Glukánek je sirup pro děti již od 1. roku s pomerančovou příchutí, který obsahuje přírodní betaglukany kvasničného původu s garancí čistoty min. 80%.

 

Betaglukany jsou látky, které mají schopnost aktivovat složky imunitního systému a tedy ovlivňují i odpověď imunitního systému.

Jedná se o strukturální komponenty buněčných stěn bakterií, sinic, řas, kvasinek a hub, nacházejí se i v zrnech obilovin. Primárním zdroj kvasničních betaglukanů  v Evropě a USA je xymozan z kvasnic využívaný v pivovarnictví a pekařství.

Přídavné látky v sirupu jsou fruktóza (ovocný sirup), kyselina citronová (regulátor kyselosti), karboxymethylcelulóza sodná sůl (stabilizátor), aroma (pomeranč), purifikovaná voda.

Sirup mám pro syna r. 2014.

Na začátku testování byl syn lehce nachlazený, měl rýmu a kašel. Sirup užívá asi týden a za tu dobu došlo k mírnému zlepšení. Vzhledem k tomu, že je to doplněk stravy a nejedná se o lék, nelze za tak krátkou dobu soudit účinnost.

Sirup má pomerančovou příchuť a je sladký, je to jeden z mála sirupů, který synovi chutná, má od malička hodně negativní přístup k polykání léků, ale tento zvládal dobře. Navíc i denní dávka je malá - 1 lžička, popř. 3x denně., což je pro malé dítě určitě lépe.

Za testování moc děkuji a doufám, že výhledově budu moc říct, že sirup zabral a nemoci se budou mému synovi vyhýbat.

 

Glukánek

Mám 2 syny, starší se narodil v roce 2010 a tím, že byl první dítě v širokém okolí, nepřicházel do kontaktu s bacili, první mini rýmu tam prodělal v 15 měsících, opravdu nemocný byl až ve 21 měsících a to s laryngitidou.

Do školky šel ve třech letech a ani po nástupu nezačal nějak často marodit.

Zato mladší syn je nemocný od malička, prošel spousty vyšetření (potu, alergologie, imunologie, etp.). Všechny výsledky byly v p ořádku, některé testy absolvoval dokonce 2x. Závěr: syndrom staršího sourozence ve školce, kdy sourozenec přijde domů s rýmo, do druhého dne je v pohodě a mladší onemocní na delší dobu.

Vyzkoušeli jsme toho hodně, účinné se mi zdály enzymové preparáty, problém ovšem nastal po cca 3 týdnech užívání, syn je přestal zvládat polykat, bere se jich hodně, vadilo mu to a nezvládl je spolnout. Vyzkoušeli jsme Vivobit a podobné preparáty, dodaly vitamíny, ale nemocnost nezmenšily.

Imunolog nám doporučil rybomunil. Syn bere  4 měsíčně, ale nyní při třetí sérii, má opět problém s polykáním. :-(

S babičkou jsme zkoušeli sirup z rakytníku, sirup z bezinek, vše jsem vždy ráno dávala na lžíci, syn si začal stěžovat, že je to moc sladké (normálně je sladkomil :-)

Zkusili jsme tedy 3 lahve rakytníkového sirupu ze zdravé výživy.

Další stupeň byla dovolená u moře, prvně jsme ji absovovali na konci října, strávili jsme 2 krásné týdny v Řecku a syn opravdu do dubna nebyl nemocný! Zato další zimu opět promarodil. A tak jsme se i letos rozhodli jet k moři, z důvodu školní docházky, na konci sprna na 3 týdny. Věřím, že mu moře pomohlo, dovolenou si moc užil, ale nemocný byl v říjnu i v prosinci, vždy se jedná o 3 týdenní zadní rýmu s ošklivým kašlem. Takže když nám došla informace, že budee testovat Glukánek, měli jsme obrovskou radost! Glukánek je doplněk stravy pro děti od 1 roku obsahující přírodní betaglukany s pomerančovou příchutí. Neměli jsme s ním žádnou zkušensot. Glukánek jsem vyzkoušela na obou synech.

Starší syn 8 let byl právě nachlazený a s Glukánkem měl rychlejší průběh. Nachlazení tak trvalo jen 5 dní. Společně s Glukánkem užíval ještě Mucosolvan, vše na radu lékařky.

Mladší syn se bohužel antibiotokům nevyhnul, ale díky Glukánku měl pravidelný přísun vitamínů. Na radu dr bral erdomed, klacid a Glukánek.

Glukánek oběma chutná a sami se ráno připomínají o svoji dávku. Dle rady lékařky je potřeba užívat alespoň 3 měsíce, aby se eliminovala častost onemocnění. Uvidíme na jaře, zda pomohl, já pevně věřím, že ano.

Doporučuji a budeme kupovat i nadále. 

Děkujeme za možnost testování.

 

testování Glukánek

Díky Mimibazaru jsme měli možnost testovat sirup Glukánek, doplněk stravy pro zvýšení imunity pro děti od 1 roku. Mé očekávání bylo najít případnou alternativu k sirupu MultiImun, který jsem v zimním období dávala dosud.

Glukánek obsahuje přírodní betaglukany z kvasnic v množstí 10 mg ve 3 ml a má pomerančovou příchuť.

MultiImun má betaglukany z hlívy ústřičné v množství 50 mg v 5 ml. Příchuť je cola.

Ještě znám sirup Imunoglukan, kde též vychází 10 mg betaglukanů na 1 ml, ale tam nechci podporovat výrobce.

Ve sledovaném období nebyl syn nemocný, jen mírně nachlazený, takže spíš hodnotím obsah látky a příchuť. Glukánek má dle syna lepší příchuť, pomeranč je takový více "limonádový".
Vzhledem k nižšímu obsahu účinné látky a žádnou averzi vůči hlívě ale příště asi dám opět přednost MultiImunu. Případně se ještě podívám, jak jsou na tom tabletky. Když už dítě konzumuje sladký sirup, preferuji, aby měl co nejvíce látek, kvůli kterým ho podávám.
N.b. když cenově jsou přípravky Glukánek i MultiImun srovnatelné.
 
 

Glukánek- testování

Moc děkuji za možnost testování glukánku. Můj čtyřletý syn má celý letošní podzim stále rýmu. Tak jsem zvědavá,zda-li nám Glukánek pomůže. Příjemné překvapení bylo, že nám glukánek přišel ve velmi brzké době hned potom, co jsem se přihlásila do testování. Zrovna v tu dobu měl syn žaludeční nevolnosti, tak jsem mu na druhý den dala Glukánek a syn byl čilý a nevolnosti zmizely. Takže první zkušenost je za jedničku. Jsem zvědavá, zda-li nám pomůže na ty zánětlivé onemocnění nosní dutiny. Zatím bereme jen pár dní. Synovi moc chutná.

 

Glukánek

Děkujeme za možnost testování Glukanku. Rada ozkousim  nove věci pro svoji dceru a její zdraví. Sirup nám přišel zrovna vhod, dobrali jsme 2 antibiotika během 2 měsíců, pořád jsme bojovali s nástupem do školky s neistálou rýmou a kašlem.Sirup dceři docela chutna i když nemá moc ráda sladší piti.Je pomerančové příchuti, muzou ho uzivat i male deti od jednoho roku coz je velké plus.Urcite bude muset uzivat delší dobu abychom poznali jestli opravdu aspoň trochu pomáhá na lepší imunitu. 

 

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie