Zobrazit přihlášovací formulář

Make-up trendy pro rok 2019

  • Publikováno:
Make-up trendy pro rok 2019

Co nás čeká na poli krásy následující rok? Jako každou novou sezónu, i tu letošní zaplavují nové trendy, tendence a preference. Kdo je udává? Většinou to jsou módní návrháři, celebrity respektive jejich vizážisti) a v současné době také ostatní takzvaní influenceři, tedy lidé, kteří mají z jakéhokoliv důvodu vliv na větší komunitu. A některé profesionální celebrity také. Co nás čeká v roce 2019?

Můžeme se těšit, trendy jsou velmi příznivé. Protože nahrávají přirozenému vzhledu, když už barvy, tak velmi slušivé a nejsou tolik otroky precizní dovednosti.

  • Zelená pro oční stíny. Je to tak, retro styl osmdesátých a devadesátých let ovládl už minulý rok, pro ten následující se ale zatím ukazuje jako velký trend přechod k zelené barvě. Zatímco v roce 2018 jste mohli postřehnout trend modrých očních linek, letos je měníme na zelené a s nimi i oční stíny.
  • Barvy pro rtěnky a tváře. Když už si budete chtít udělat pořádně výrazný a extravagantní make-up, zapomeňte na jemné odstíny. Pokud jste typ spíše pro hnědou a žlutou, vaše barva pro rok 2019 je korálová. No a pokud jste růžový typ, přiostříte tentokrát barvou magneta, čili něco mezi sytou fialovou a růžovou.

Metalické detaily. Metalické barvy se i po několika letech na vrcholu stále drží. Rtěnky, oční stíny, třpytivé oční linky. A to všechno v kombinaci s neutrálními barvami. Pozor, s metalickým leskem to nepřehánějte, pokud máte mastnější pleť. Tento trend také sluší spíše lidem s tmavším typem pleti, ale není to úplně stoprocentním pravidlem. A metalické detaily vypadají zatraceně dobře na fotkách.

Oční linky jak je neznáme. Pokud se pustíme do odvážnějších trendů, můžeme prozkoumat geometrické tvary očních linek. Letos se budou nosit mnohem odvážnější, až futuristické tvary a barvy, například místo kopírování linie víčka nad řasami si můžeme namalovat linku v odvážné barvě třeba mnohem výše. Pro inspiraci se podívejte na výsledky vyhledávacího dotazu „graphic eyliner“.

Rtěnky? Konečně bez kontur. Precizně orámované rty, ostrý rozdíl mezi rtěnkou a okolím přiváděl nejedny z nás k šílenství. Běda, aby se rtěnka rozpila, trávili jsme snad i hodiny snahou o to, aby rty vypadaly symetricky a až moc často jsme končili s naprosto nepřirozeným výsledkem. Naštěstí rok 2019 přichází s novým trendem, a to jsou rty sice s barvou, ale velmi přirozenou. Představte si, jako byste lízaly barvící lízátko. Rozpitá barva s nejasnými konturami (samozřejmě nepřesahujícími linku rtů), to je to, co nás bude rokem 2019 provázet. A tak se ke slovu dostanou například jemně zabarvené balzámy na rty a podobně. Jak to vypadá? Jen se podívejte na obrázky, které najdete pod vyhledávacím heslem „stained lips“.

Růžová, kam se podíváš. Jedním z velkých trendů je celorůžový make-up. Tvářenka, rtěnka, ale také oční stíny a kontury. Monochromatický make-up v růžové barvě je něco, s čím neuděláte chybu. Jenom pozor, s růžovou na očích opatrně. Musíte pečlivě vybrat odstín, aby oči nevypadaly uplakaně.

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie