Zobrazit přihlášovací formulář

Máte problémy s vlasy? Chyby, které nejčastěji děláte a jak si vybrat ten nejlepší šampon

  • Publikováno:
Máte problémy s vlasy? Chyby, které nejčastěji děláte a jak si vybrat ten nejlepší šampon

Je jedno, zda jste blondýna nebo bruneta, každá touží po krásných a zdravých vlasech. V těhotenství se jejich kvalita snižuje, na mateřské dovolené zase nemá většina z nás na složité úpravy čas. Přesto úplně stačí se vyvarovat pár chyb, které velice často děláme. Jaké to jsou?

Používáte nesprávný šampon

Pokud narazíte na šampon „pro všechny typy vlasů“ zpozorněte. Žádný takový totiž neexistuje. Někdo má vlasy suché, někdo třepivé a někdo nepoddajné. Šampon, který by byl vhodný pro všechny zároveň, je jen reklamní trik. Nesnažte se být sama sobě vlasovou specialistkou a zeptejte se své kadeřnice, jaký typ vlasů máte právě vy. Špatně vybraným šamponem lesklých a zdravých vlasů nikdy nedosáhnete. Vyzkoušet můžete třeba značku Wella Professionals. Ta má velký výběr pro všechny typy vlasů a je nejen kvalitní, ale i cenově dostupná.

Za pravidelnou údržbu vám vlasy poděkují

I když trávíte většinu svého starostí o rodinu, pravidelné návštěvy kadeřníka by pro vás měly samozřejmostí. Vlasy, které už měsíce neviděly nůžky, jsou beztvaré, unavené a mají roztřepené konečky, nejsou zrovna tou nejlepší vizitkou ani na dětském hřišti. A jejich úprava vám zabere daleko více času. Navíc, nejen, že uděláte něco pro své vlasy, ale na chvíli zapomenete na všední starosti, necháte se hýčkat a pocit, když odcházíte od kadeřníka s krásně vyfoukaným účesem, je k nezaplacení.

I domácí barvení má svá pravidla

Není snad kadeřník, který by vám domácí barvení doporučil, ale když už to nejde jinak, je potřeba i doma dodržet při barvení pár zásad. Vlasy před plánovaným barvením rozhodně nemyjte. 2-3 dny po umytí jsou ideální. Barva po vlasech tolik neklouže a lépe drží. Pokud nechcete vypadat jako Panda skvrnitá, nemažte si místa, jako jsou uši, krk a zátylek - krémem. Kůže se v místech neobarví, a jestli ano, půjde daleko lépe dolů. Domácí barvení je vhodné pro zvýraznění vlastní barvy, překrytí šedin nebo zamaskování odrostů. Pokud se plánujete stát z brunety sexy blondýnou, navštivte rozhodně kadeřníka. I kvalitní domácí barvy existují. Naštěstí je v dnešní době výběr opravdu bohatý, a nemusíte proto sáhnout hned po první, kterou v obchodě vidíte. Barvy na vlasy L’Oréal nebo barvy na vlasy Schwarzkopf nabízí velké množství možností, od těch bez amoniaku až po barvy používané samotnými kadeřníky.

 

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie