Zobrazit přihlášovací formulář

Otestovali jsme dietní přípravky KetoMix. Fungují opravdu tak, jak slibují?

  • Publikováno:
Otestovali jsme dietní přípravky KetoMix. Fungují opravdu tak, jak slibují?

Léto je tu a s ním i návštěvy koupališť a oblíbené dovolené. Která z nás by si nepřála pár kilo zhubnout a bez obav vystavit své křivky. O keto dietě se v posledních pár měsících mluví jako o malém zázraku, a proto i my jsme nechali vybrané čtenářky produkty KetoMix vyzkoušet. Jak testování dopadlo?

Jak KetoMix funguje?

KetoMix dieta funguje na jednoduchém principu. Když upravíte ve svém jídelníčku příjem sacharidů, v těle nastane naprosto přirozená biochemická reakce. Začne cukry nahrazovat ketony, což jsou látky, které si tělo samo vytvoří z vašeho uloženého tuku. To znamená - omezíte cukry, a pokud máte zásoby tuku, tělo ketony využije jako náhradní zdroj energie. Zhubnete jen tuk, nikoli svaly. A tak kila začnou ubývat. Stav zvaný ketóza nastává v těle velmi rychle. Už druhý nebo třetí den po zahájení redukčního režimu. Takže už po několika dnech jde ručička na váze strmě dolů.

Balíček obsahuje veškeré jídlo, které potřebujete na 16 dní. Proteinový koktejl se dvěma příchutěmi, proteinové tyčinky a palačinky, KetoMix chléb, zeleninovou omeletu a polévku
či čokoládovou kaši. Jako pomyslnou třešinku na dortu pak v balíčku objevíte i sladkosti, jako je čokoláda, lískooříškový krém a čekankový sirup.

A jak dietu hodnotí testující?

 

V prvé řadě moc děkuji Mimibazaru za možnost účastnit se testování s ketomix.cz

Jmenuji se Veronika, je mi 38 let a mám 1 šestileté dítě. Vždy jsem hodně sportovala, do 17ti let i závodně. Po narození syna jsem se celkem rychle dostala na "normální váhu". Nebyl to ideál, ale nestěžovala jsem si. Po mateřské jsem nastoupila do práce a má váha vylítla velmi rychle nahoru. Sedavé zaměstnání, téměř žádný pohyb, špatné stravování, stres a tak všechno. Začátkem tohoto roku jsem si řekla, že už to takhle nejde, že s tím musím něco udělat. Začala jsem tedy cvičit s trenérem. Tělo se zpevnilo. Když se naskytla příležitost vyzkoušet ketodietu, řekla jsem si, že to prostě zkusím, že mě to donutí se zamyslet nad tím, jak jím a pomůže tu váhu snížit.

S testováním jsem začala 23/5. Má počáteční váha je 88 kg při výšce 177 cm

Já před začátkem diety :)

      

 

První týden testování:

Mám za sebou úspěšně první týden s KetoMix. Musím říct, že začátek byl celkem náročný, ani ne tak s tou pravidelností konzumace, to jsem byla celkem zyvklá, ale s tou skladbou jídla. Kaše, koktejly - to já moc nemusím, pak polévky a jen "zelená zelenina", ta mě děsně nadýmala :( A také jsem měla druhý den docela hlad. Nicméně jsem kontaktovala po chatu KetoMix a prodiskutovala to s nimi, tak na zahnání hladu jsem navýšila gramáž zeleniny a bylo lépe. Až na to nadýmaní, tím trpím do teď :) U této diety se nedoporučuje větší fyzická zátež, ale posilování a běh se dá krásně zvládnout a vůbec se necitím slabá nebo unavená.

Co se týče jídel, tak co mě nejvíce chutná jsou omelety, já do nich přidávám zeleninu dle chuti (houby, porek, cuketa...) a to me zasytí a je to opravdu moc dobré. Polévky se snažím vždy také doplnit zeleninou, má to lepší chuť. V knížce, která byla součástí balíčku, je i několik receptů, které jsem už vyzkoušela,. Za to jsem moc ráda, samotnou by mě některé věci fakt nenapadly. 

Výsledek k 31/5 po prvním týdnu je: - 3,5 kg a pásek u kalhot zapínám o jednu dírku míň :)

Zde pro inspiraci a představu pár ukázek jídel dle KetoMix receptů....

Polévka ketomix s fazolovým lusky    Ketomeleta s porkém a houbamiCuketové ketoplacky  Palačinka s cuketovým pyré  Ketopolévka s žampiony

 

Druhý týden testování:

Ahoj, s menším spožděním se chci s vámi podělit o můj druhý týden s ketomix.cz.

Najela jsem na druhou fázi, která pro mě byla už o něco příjemnější, jelikož jsem mohla zařadit dvě "normální jídla"  během dne, doplněné produkty KetoMix. Takže už jsem měla lososa, tuňáka, šunku, sýr, cottage a hlavně už jsem mohla zařadit i více druhů zeleniny. Přiznám se, že těch kedluben ředkviček bylo už dost :) 

Z produktů KetoMix mi nejvíce chutnají koktejly, ty si dávám ráno, a pak k dopolední a odpolední svačině, když ráno stihnu, tak udělám palačinku. Obědy a večeře dávám "normální jídla". Buď se inspiruji recepty v brožuře, nebo dle svého uvážení a chuti. 

Jinak cítím se dobře, zvládám i trénink v posilovně,. Jediné, co mi chybí je ovoce!!! Letní období k tomu jen láká, kupuji ho hodně rodině a "trpím", že ho nemůžu také :(

Výsledek k 7/6 po druhém týdnu je: - 1 kg

 

Třetí týden testování:

Ahoj, hlasím se po dalším, už třetím týdnu testování, fáze druhá se dá velmi dobře zvládat. Tím, že je možné zařadit dvě "normální jídla" během dne, tak mě to i baví. Stále jedu nejvíce koktejly - už mi ale docházejí příchutě, nejvíc mi chutnala jahodová a  vanilková.... no a když je ráno čas tak si udělám palačinku, kterou pomažu tvarohem a posypu skořicí... z normálních jídel si nejvíce dávám lososa a zeleninu, nebo tuňáka se sálatem - to mám většinou na oběd. U práce mám výbornou chorvatskou restauraci, kde dělají čerstvé ryby a různé druhé zeleniny, grilovanou, dušenou nebo mix saláty, tak mám možnost vyrazit si i s kolegy na oběd :) a večer dle chuti salát a vařené vajíčko nebo šunka, případně s krevetami, květák s vajíčkem apod. nebo jsem vyzkoušela pár receptů z brožury...

Jediné co mi stále chybí je to ovoce, přiznám se, že jsem si pár kousků dala. Když to připravuji dítěti, tak neodolám....

Jinak zvládla jsem i víkend v kempu. Záleží, kde v kempu budete, ale tam co jsme byli my bylo bistro a restaurace, kde měli i saláty a přírodní kuřecí plátky nebo lososa, mícháná vajíčka. 

Výsledek k 15/6 po třetím týdnu testování je: - 1 kg

Po třech týdnech je tedy má váha 82,5 kg (-5,5 kg), začínají si všímat kolegové a rodina, což je pro mě velmi motivující!

No a teď už mě čeká poslední týden s KetoMix....

 

Čvrtý týden testování:

Tak mám další a v tomto testování vlastně poslední týden za sebou, kde jsem pokračovala ve fázi F2, tj. 3x denně ketomix jídla a 2x denně normální jídla. Váha mi za ten poslední týden nijak neubyla (možná příčina více stresu v práci a občas jsem i vynechala...:( ), ale cítím, že pas a boky jsou štíhlejší. Budu se ještě přeměřovat, jaký byl ubýtek v cm právě v pase a na bocích...tak se ještě vrátím, včetně fotky, ať i vy vidíte ten rozdíl :)

Finální váha na konci 4týdenního testování je 82,5 kg (celkový úbytek tedy -5,5kg)

- úbytek v cm - pas o -13  cm a boky o -7cm!!!

Zde foto důkaz :)

  

Závěr: Určitě to byla velká motivace, vše je samozřejmě o hlavě, ale věřím, že mě osobně to namotivovalo k tomu ještě pokračovat, přes léto tedy bez ketomix, ať si mohu dopřát ovoce a zkusit si nastavit jídelníček tak, abych ještě nějaké to kilo shodila. A na podzim případně pokračovat v dalším shazovaní s ketomix. Přeci jen má idea je aspoň dostat se na 75kg :) No uvidíme, je to ještě kousek cesty, ale dá se to. Teď už vím, co mi chutná, a co si případně na příští fázi naobjednat. :)

Takže holky, kluci, dámy, pánové, neváhejte, vyzkoušejte, a budete spokojeni.

 

 

 
PROTEINOVÁ KETONOVÁ DIETA KETOMIX

Chtěla bych poděkovat mimibazaru za tuto příležitost a tím to zdravím všechny příznivkyně mimibazaru a diety Ketomix.

Nejdříve něco málo mě.

Jmenuji se Hanka a bude mi 45 let.Mám 1 syna a dvojčata/syna a dceru/.Na manžela nesmím určitě zapomenout.Moje váha ve dvaceti byla 45kg.Tedˇ mám 76 kg,jsem prcek a měřím jen 156 cm.Ty kila přišla tak nějak nenápadně ale řekla bych že nejvíce jsem přibrala po dvojčatech.Pro mě je moc těžké to nějaké kilo shodit protože/ bohužel/ jsem už v tak mladém věku invalidní důchodce.Takže nemůžu ze zdravotních důvodů sportovat/to je mi moc líto/.

Jsem celý den doma a moc ráda vařím a peču/a ochutnávám/pro rodinku a to je ten kámen úrazu/ledničku a špajzku/mám pořád na očích a po ruce.

Pořád tomu nemohu uvěřit že jsem byla vybraná ale je to tak,takže mi nezbývá než zabojovat.Já, která tak miluje jídlo/všechno/ a hlavně sladké.

Rodina mi slíbila že mě podpoří,za to jsem moc ráda/a děkuji/.Dělám to hlavně pro sebe a pro svoje zdraví.Prosím držte mi palce,nebude to pro mě jednoduché.

Za týden se na Vás budu těšit,ráda se s Vámi podělím jak jsem přežila první týden.

Ahoj Hanka.

 

Tak první týden mám za sebou a musím řici,že je to hukot.Nejsem zvyklá tak často jíst a pít.Zelenina je moje noční můra/velice mě nadýmá/.

Nejvíce mi chutná koktejl.Má 6 příchutí.Jsem ráda že můžu zobat různé oříšky/200 g za den/.Nepocituji vůbec žádný hlad ani chut na sladké.Každý den jsem pila 4 kávy denně a ted si dám nejvíce 2.

Unavená také nejsem.Další týden vyzkouším pár receptů z brožury abych si to trochu zpestřila.Výsledek po prvním týdnu je -2 kg.Hanka

 Hezký den,

mám za sebou už druhý týden testování a musím říci že byl o mnoho lepší než první.Už jsem si zvykla pravidelně jíst a hodně pít.Zjistila jsem že mi stačí jenom půl lžičky ovocné příchutě do koktejlu/byl na mě moc sladký/tak jsem si začala přidávat druhou půlku do směsy na palačinky a ejhle hned mám palačinku ze sedmi přichutěmi.

Do omelet hodně přidávám brokolici,papriku,květát nebo žampiony,koření,česnek,pažitku.

U polévek bych uvítala kdyby v balíčku byl větší výběr,je tam jenom 10 zeleninových a 10 sýrových.Určitě by byla dobrá gulášová,brokolicová,hrášková atd.Kdyby bylo více druhů bylo by to lepší.

Kaše si dochucuji strouhanými oříšky a skořicí.

Je zajímavé že nemám vůbec hlad a chut na sladké,jediné co mě ted hrozně láká je ovoce/meloun,jahody/ a za chvíli budou merunky,broskve,nektarinky.To bych si moc a moc dala.Vím že kdybych někdy držela tuto dietu tak by to bylo tak v únoru,březnu.Ale někdo zas ovoce moc nemusí.Já ho mám moc ráda.

Cítím se velice dobře a po druhém týdnu mám dole dalších 1,5kg,celkově 3,5 kg.Je to znát už na oblečení.V pase mám -3 cm,boky-2 cm,stehno-2cm.Necvičím !!

Tak uvidím co přinese 3 týden.Hanka

Ahoj, všechny moc zdravím.

Tak i já mám ukončený 3.týden. Hned v pondělí jsem najela na F2.To je že si mohu dát 2 nizkosacharidové jídla+ 3 jídla KetoMix.Jelikož se vážím každý den tak jsem zjistila že mi žádná deka neubývají.Tak jsem ve čtvrtek najela na F1.Dokoupila jsem si chleba,po něm se mi moc stýsklalo/je moc dobrý/dále jsem si dokoupila tyčinky.Docela mám v tom vedru chut na zmrzlinu.Doma jí nemám a do města moc nejezdím,tak je to dobrý.Do kafe jsem si koupila nízkotučné mléko.Voda mi problém nedělá,tu já piju celý život,sladký pití nevyhledávám.Do koktejlů si přidávám led,krásně ochladí.Upřímně mi zelenina leze už i ušima,ono je to tak že já jí nikdy moc nejedla,ted se musím vyloženě nutit.

Po třetím týdnu mám o -0,5kg méně.Celkově 4kg.Potřebovala bych ještě 2 kg dolu tak uvidím po čtvrtém týdnu.Jestli se mi to nepodaří,určitě pojedu ještě dále.

Mějte se hezky Hanka.

Ahoj,všechny moc zdravím.

24.6. jsem ukončila 4 týden diety s KetoMix.Po tomto týdnu mám zase o 0,5kg méně.Možná se to bude zdát někomu málo ale mě to vyhovuje ,že to není tak velký skok a neodrazilo se to na mojí psychice.Celkově za 4 týdny jsem zhubla 4,5 kg.Nejvíce je to znát v oblasti břicha.Musím říci že hned v úterý jsem snědla celou mísu jahod/to byla lahoda/jo ovoce to mi opravdu chybělo.Ve středu jsem zase najela na stravování po 3 hodinách,to mi vyhovuje.Od zeleniny si na chvilku odpočinu.Jelikož ještě potřebuji zhubnout tak jsem si slíbila že si dietku naordinuji v listopadu a další v dubnu.Kdybych ještě zhubla 9 kg byly bych už spokojená.

Ráda bych napsala těm kdo ještě váhá jestli do toho jít nebo ne.Tak určitě to zkuste,protože jak moje děti řekli"že když jsem to dokázala  já tak to dokáže už každý".

Protože není jídlo které by mě nechutnalo,o to je to těžší.Nějaký sport by k té dietě byl také fajn,určitě by se více hublo.

Loučím se s Vámi a přeji všem krásné léto.Hanka

Konečné foto 

 

Nejdříve bych chtěla velice poděkovat Mimibazaru za možnost zapojit se do testování diety KetoMix.

Od diety KetoMix očekávám kromě váhového úbytku především nastartování zpomaleného metabolismu, odstranění únavy a navyknutí si na pravidelný a zdravý stravovací režim. Mým cílem je nejen jednorázově zhubnout, ale hlavně si sníženou váhu dlouhodobě udržet pomocí nových stravovacích návyků. Sice i nyní se stravuji celkem zdravě, ale jím nepravidelně a nepiji dostatek tekutin.

 

Začátek:

V sobotu jsem si na poště vyzvedla očekávaný balíček, děkuji za rychlé odeslání a nakoupila jsem si zeleninu vhodnou pro 1. fázi - zatím bílé papriky a okurky. V neděli jsem si vše utřídila a prolistovala přiloženou brožuru s recepty. Potěšilo mě, že produkty neobsahují zbytečnou chemii, jako je glutaman sodný apod. Též jsem se podívala na stránky www.ketomix.cz a připojila jsem se k FB skupině KetoMix poradna CZ&SK, kde kromě rad a dalších receptů najdete podporu od ostatních hubnoucích.

 

Začínám na váze 73 kg při 175 cm, což se někomu může zdát jako normální váha, pro mě je to nadbytečných 10 kg, necítím se s touto váhou dobře, jsem často unavená, kolem břicha mám viditelný tukový polštář, silné paže v horní části, stehna, boky, dvojitá brada. Ráda bych se vrátila nebo alespoň přiblížila k mé optimální váze, což je 63 kg. 

 

Postava před zahájením hubnutí:

Na začátku hubnutí

Příprava:

 

Začátek diety jsem si stanovila na pondělí, 27.5.2019.

První týden hubnutí mám úspěšně za sebou. Během tohoto týdne jsem vyzkoušela všechny produkty z testovacího balíčku. Nejvíce mi chutná čokoládová kaše a koktejl s kávovou příchutí. Ostatní produkty si přizpůsobuji - do polévek a omelet přidávám zeleninu, do kaší oříšky, kokos a skořici.

Nacházím se nyní ve fázi 1 (F1) - tzn., že jím pouze KetoMix jídla pět krát denně po třech hodinách, žádoucí je též sníst půl kila povolené zeleniny a vypít tři litry vody. V pondělí, první den diety, jsem měla trochu problém s časováním, nebyla jsem zvyklá svačit a už vůbec jíst po třech hodinách, takže v době odpolední svačiny jsem byla pro děti před školou, na večeři jsem si vzpomněla na poslední chvíli. Ještě, že je příprava pokrmů tak snadná a rychlá. Úterý jsem si již lépe naplánovala a od té doby tříhodinové intervaly přesně dodržuji.

Vedlejší účinky diety (zvýšená únava atd.) se u mě zatím neprojevily, nebo se neprojevily v takové míře, že bych si jich povšimla, funguji a cítím se jako obvykle. Uplynulý týden byl pro mě dosti hektický, ocenila jsem tedy hlavně jednoduchost této diety, není nutné počítat kalorie a intenzivně cvičit.

Výsledky za první týden: - 2 kg (nyní tedy 71 kg), kalhoty jsou mi již volnější v pase :-)

 

3.6.2019 začínám druhý týden hubnutí, stále F1 a už se těším, jak a zda bude hubnutí pokračovat. V tomto týdnu bych chtěla také vyzkoušet více KetoMix receptů z přiložené brožurky a z Internetu.

Druhý týden hubnutí byl již daleko snazší než týden první. Tělo si přivyklo na změnu skladby potravy a na pravidelné intervaly. Stále se cítím velice dobře, sama na sobě pociťuji úbytek váhy, lépe se ohýbám a oblečení je mi volnější. Tukový polštář na břiše se již viditelně zmenšil. Okolí si začíná všímat drobných změn. Čeká mě ale ještě dlouhá cesta, která je o celkové změně stravování, o tom, že musím přemýšlet, co vůbec jím a kdy a to se učím právě teď s KetoMixem. 

Celý druhý týden jsem vytrvala stále v F1, snídala jsem kaše, k dopolední svačině vychlazený koktejl, k obědu většinou salát s omeletou, k odpolední svačině opět koktejl nebo KetoMix proteinovou tyčinku ke kávě :-) a k večeři polévku. 

Ukázka, jak jsem si připravovala KetoMix pokrmy v F1:

Výsledky za druhý týden: - 1,8 kg (nyní tedy 69,2 kg, celkem od zahájení diety -3,8 kg)

 

10.6.2019 začínám třetí týden hubnutí a přecházím do F2. Kromě tří KetoMix jídel budu jíst dvě libovolná jídla dle zásad nízko-sacharidového stravování.Už se těším na grilované maso :-) a také, zda se mi podaří ještě nějaké to kilo shodit.

Třetí týden hubnutí jsem včera úspěšně dokončila. V tomto týdnu jsem začala zařazovat místo dvou KetoMix jídel dvě (někdy pouze jedno - jak to vyšlo) nízko-sacharidová jídla (dle pravidel proteinové diety). V F2 bych chtěla vydržet alespoň čtyři týdny, proto jsem si ještě přiobjednala čokoládové proteinové tyčinky na odpolední svačiny - ty jsou opravdu výborné - vždy se na ně těším. Protože jsem již spotřebovala obě kaše, které byly v testovacím balíčku (obě byly moc dobré), dělám si nyní k snídani kaši z koktejlu (menší množství vody, koktejl, příchuť, chia semínka a malou lžičku Skyru). K dopolední svačině stále piji koktejl a k obědu do práce si většinou připravuji (hlavně ve vedrech, která byla celý minulý týden) čerstvou zeleninu, sýr, trochu odtučněného tvarohu a plátek "Večerního chlebíku" - tip na toto nízko-sacharidové pečivo jsem objevila na FB stránkách KetoMixu. O víkendu jsem vyzkoušela pár receptů vhodných pro F2 z přiložené brožurky. K odpolední svačině mívám koktejl nebo proteinové tyčinky a k večeři dojídám polévky, co byly v balíčku - mně osobně chutnají. Také jsem si stáhla aplikaci Kalorické tabulky, kterou využiji hlavně ve třetí (stabilizační) fázi.

Ukázka mých obědů v F2:Obědy v F2

Jakmile jsem ovšem zařadila běžná jídla, objevily se u mě chutě na všechno možné :-) - miluji sushi, čerstvé křupavé pečivo z místní pekárny, vyzrálé sýry - to vše si zatím musím odpustit, stejně tak, jako právě dozrávající třešně ze zahrady (ty jsem si zamrazila na období po ukončení diety). 

Výsledky za třetí týden: -1,1 kg (nyní tedy 68,1 kg, celkem od zahájení diety - 4,9 kg)

 

17.6.2019 jsem zahájila čtvrtý týden hubnutí - poslední testovací týden. Dnes jsem také začala lehce cvičit na Orbitreku, který mi tu stál bez využití snad deset let a těším se, jaký bude finální výsledek hubnutí po čtyřech týdnech. 

Dnes jsem dokončila čtvrtý týden hubnutí, který byl také posledním testovacím týdnem. Stále jsem jedla tři KetoMix jídla a dvě jídla dle mé chuti a uvážení podle zásad proteinové diety. Pozoruji na sobě úbytek hlavně v oblasti břicha - za to jsem velmi ráda, ještě bych potřebovala shodit v bocích a stehnech, která mám stále silná. S výsledky za čtyři týdny jsem spokojená, ráda bych však zhubla ještě tak 4 kg, takže pokračuji dále a přidávám více pohybu. Plánuji ještě dva až čtyři týdny v F2, následně pomalu stabilizaci, kdy budu pomalu navyšovat množství sacharidů až do úrovně, kdy již nebudu hubnout ani přibírat. Nyní se cítím zdravě, plná energie. K mým původním stravovacím návykům se již vrátit nechci.

Výsledky za čtvrtý týden: -0,9 kg (finální váha tedy 67,2 kg, celkem od zahájení diety -5,8 kg)

Postava po ukončení čtvrtého testovacího týdne:

Závěr a doporučení:

KetoMix dietu bych doporučila jako start a motivaci všem, kteří se rozhodnou změnit své dosavadní stravovací návyky a přejít k novému zdravějšímu způsobu stravování a vlastně celkově zdravějšímu životu. S touto dietou jsem se naučila jíst pravidelně, zdravě, jíst hodně zeleniny, dostatečně pít, přemýšlet co a kdy jíst, v obchodě číst etikety a vybírat kvalitní potraviny s nízkým glykemickým indexem.

Produkty KetoMix jsou chuťově velmi povedené jak samotné (zde oceňuji hlavně snadnost a časovou nenáročnost přípravy), tak z nich lze vytvářet různé pokrmy dle přiložené brožury nebo dle vlastní fantazie. Oceňuji také, že produkty jsou vyrobeny z kvalitních surovin a bez zbytečné chemie.

Na závěr bych chtěla ještě jednou poděkovat za možnost účastnit se testování. Pro mě to bylo jednoznačně přínosem a věřím, že třeba inspiruji i další čtenářky/čtenáře (nejen) Mimibazaru.

 

Ivana R. (IvaJ) ID 37256

 
Testování  KetoMix

Jak jsem se k testování dostala?

Snad asi i omylem. Ne že bych nepotřebovala nějaké to kilo dát dolů, dokonce bych řekla, že by to chtělo víc než jednu desítku kil, asi i dvě desítky, ale nebrala jsem to přímo jako žádost o testování.

 Když jsem totiž četla některé negativní příspěvky okolo této diety a některé až docela příspěvky vysloveně zlé a útočící, tak jsem nechápala, proč hned někdo odsuzuje a až na některé je zlý.  Tak jsem napsala, že bych do toho také klidně šla, že mám z okolí pozitivní zkušenost. A to takovou, že dotyčná dala dolů pár kilogramů a že jí to namotivovalo a i po ukončení braní Ketomixu se začala stravovat jinak a že žádný jojo efekt se u ní nedostavil. Brala jsem to spíš tak, že bych se nebála té diety, že když se člověk pak snaží, že to mít jo-jo efekt mít nemusí.

 Protože s odpovědí zda-li se testování zúčastním či nebo ne a měla jsem ještě doplňující dotazy, tak se to protáhlo a teď jsem ve fázi očekávání balíčku.............

 

Tak balíček 30. května dorazil a  v pátek - 31. května 2019 jsem tedy začala. Vyšlo to dobře, na víkend. Váha ráno ukázala 86,3 kg.

1. týden utekl a máme tu opět pátek. Váha ráno po probuzení ukázala 83,2 kg, tedy o 3,1 kg méně.  Po týdnu mohu konstatovat, že něco z Ketomixu mně chutná, něco méně a něco vůbec. Oblíbila jsem si koktejly. Dělám je do ledové vody a mnohdy přidávám ještě led. Chutnají mně i oba druhy omelet, do "těsta" přidávám rozmačkaný česnek a bylinky a plním je nějakou náplní ze žampionů, cukety, paprik a dochucuji z natí z čerstvé cibulky. Polívku jsem vzala na milost, je jedno kterou, moc zázraků s nimi nedělám, pouze přidám pažitku, nať z cibule nebo petrželku. Palačinku jsem dělala jen jednou, zatím nevím, čím bych jí naplnila. Ale co vůbec nemusím, tak jsou kaše. Ani jedna příchuť mně nechutná, a to jsem je snažila dochutit skořicí a mandlemi.

Nárůst únavy zatím nepociťuji stejně tak jako např. bolest hlavy, nevolnost, křeče aj. Bála jsem se večerních chutí, že jim neodolám, ale i tohle je v pohodě, žádné se nedostavují a hravě zvládám i rodinné grilování. Horší je to u mě s tím, abych do sebe dostala alespoň 1,5 l tekutin. Nikdy jsem pitný režim nedodržovala, většinou mně stačila jen káva. Tu jsem teď  ze svého jídelníčku vyřadila a ani mně neschází. A se zeleninou je to také horší, půl kila ani náhodou, jsem ráda když za den dám jednu papriku a kus okurky, další je pak v těch náplních v omeletách. Ale žádné problémy s trávením nepociťuji, takže to neřeším.

Hlavním pozitivem při dietě s Ketomixem je to, že člověk má jídlo během chvíle k dispozici a ani na cestách není problém.

2. týden diety je za mnou. V tomto týdnu se váha pohnula o 1,9 kg, celkově je tedy nižší o 5 kg. Osobně to tedy na sobě vůbec nevidím, trochu volnější jsou kalhoty, ale také žádná hitparáda. Ale nevadí mně to, jedu ve fázi F1 a zatím to tak nechám i pro další týden. Koktejly mně chutnají stále, vzala jsem na milost i čokoládovou kaši, kterou dělám řídkou jako koktejl a vypiju ji. Občas si udělám omeletu s nějakou náplní, palačinku jsem si tento týden neudělala ani jednu, zatím stále nevím, čím bych jí naplnila. Občas si dám i polévku dochucenou natí čerstvé cibulky, pažitkou nebo petrželkou. Nic moc nevymýšlím, vyhovuje mně ta nenáročnost přípravy. Předešlý víkend jsem strávila na cestách v přírodě a i zde nebyl problém, stačilo mít s sebou vodu a nadávkovaný koktejl. Nějakou únavu stále nepociťuji, o víkendu jsem dala kolem 40 km na kole a pak asi 10 km pěšmo.

Hlad nemám. Žádné chutě mně nepřepadají, těch hlavně večerních jsem se bála nejvíc.

Přiobjednala jsem si ještě jedno balení omelet, koktejlu a jedno balení tyčinek.

Jsem zvědavá, co přinese další týden.

3. týden bude za mnou v pátek, ale vzhledem k tomu, že už dnes ve čtvrtek odpoledne  odjíždím  zas na celý víkend, zhodnotím ho o 1 den dříve. Váha poklesla o 0,7 kg, celkově 5,7 kg. Cítím se výborně, přestaly mé dlouhodobé problémy s bolestí rukou a nohou, se kterými jsem byla u lékaře, ale nic se nevyřešilo. Jestli je to náhoda a nebo to můžu přisuzovat této stravě nevím, ale omezení cukrů v tom určitě bude hrát svou roli. Takže opravdu jsem spokojená.

Úbytek  za týden není sice moc, ale určitě pozvolnější hubnutí bude lepší než rychlé, třeba pak nebude taková tendence rychle zas nabrat.

Nicméně stále mně nejvíce chutnají koktejly, jedno balení mám přikoupené a určitě u nich zůstanu nadále a mám je v plánu zařadit do svého stravování na snídani i po ukončení diety. Rozhodně to bude lepší než má každodenní ranní návštěva pekárny a nákup koblih a koláčků ke snídani.

Jinak zváštní kreativitou při vytváření pokrmů neoplývám. Pokud si dělám omeletu, buď jen trochu podusím žampiony a na to směs naleju a nebo jsem si 2x omeletu naplnila směsí z cukety, žampionů, zelené papriky a čerstvé cibulky. Polívku jsem měla v tomto týdnu asi jen 2x a tam jsem si přidala jen na ozdobení pažitku. Takže opravdu otázka chvilky.

O víkendu jsme byli od pátku do neděle opět mimo domov. Od rána do večera jsme trávili dny turistikou a nebo na kolech. V baťohu jsem měla zásobu vody na koktejly (už mám 2 šejkry, takže problém s mytím nebyl) a přikoupené tyčinky. Stravovat jsem se mohla tedy bez potíží, necítím tedy vůbec žádné omezení. Ani únavou netrpím.

Teď jsem se rozhodla, že dny, kdy budu doma, začnu běhat na orbitreku, který už několik let v obýváku stojí jen tak ladem, ale nesmí být velká horka, to pak večer je v obýváku neobyvatelno. O prázdninách to bude lepší, budu běhat hned ráno za chládku.

I další týden zůstanu ve fázi 1. Naprosto mně ta rychlá příprava vyhovuje, nemusím nad ničím přemýšlet. Jednotlivé dávky si "nabalíčkuji" do skleniček od pečeného čaje, hodím do kabelky či batohu a jdu.

Jediné s čím mám problém je konzumace zeleniny, vlastně krom náplně do palačinek jí moc nedám. A to přestože kedlubny a okurky už máme vlastní ze zahrádky. Do pití se musím doma nutit, ale ten 1,5 litru dám, pokud tedy započítám i vodu v koktejlech.

Naopak zatím nepociťuji žádné chutě, zvládám na výletech i návštěvy restaurací, kdy ostatní jedí. Vydržím jen s Colou Zero a popř. si dám kafe. Hlad nemám, mohla bych jíst i po delší době, ale ty 3 hodiny dodržuji.

Ačkoliv jsem zpočátku hodně váhala, zda-li do testování jít či nikoliv, už teď musím napsat, že jsem velice ráda, že jsem té možnosti zúčastnit se využila a musím poděkovat paní Lucii Veselé z Mimibazaru, která měla se mnou trpělivost a odpovídala na mé maily.

Dnes je poslední den 4. týdne mého testování Ketomixu. Od minulého týdne jsem zase lehčí o 2 kg, celkově je tedy váha menší o 7,7 kg. Ačkoliv to není na obrázku moc vidět, některé věci, které mně nebyly, už můžu nosit, což samozřejmě potěší. Do jiných budu muset teprve "dozrát". 

Celý týden jsem opět držela F1 a v této etapě mám v plánu zůstat ještě 2 týdny a pak přejít do fáze F2. Stále mně dělá problém zelenina, i když občas už si dám jen tak okurku utrženou ze skleníku a o trochu lépe jsem na tom už s pitným režimem. V tomto týdnu jsem začala běhat i na orbitreku. V těchto dnech je to docela v tomto horku horší, ale až začnou prázdniny, budu běhat ráno, kdy je ještě po noci v obýváku celkem chládek.

Tato dieta mně vyhovuje, nemusím nic vymýšlet, nejraději mám koktejly, občas si udělám i nějakou tu omeletu, na cestách přijde vhod i tyčinka.

Po celou dobu jsem se cítila naprosto normálně, žádná únava mě nepřepadla. Celou tu dobu jsem se nemusela kvůli dietě co se týká pohybu omezovat, čehož jsem se před zahájením bála, protože většina víkendů, často prodloužených, je v přírodě a hodně na kolech od rána do večera. Na cesty jsem si koktejly naporcovala do skleniček od pečeného čaje a pak jen toto odměřené množství nasypala do vody, promíchala a vypila. Koktejly jsem tedy dopředu nepřipravovala, naopak mně chutnaly čerstvě udělané.

Děkuji Mimibazaru, že jsem se mohla testování zúčastnit a firmě KetoMix, že poskytla testovací balíčky. Všem váhajícím mohu jen sdělit, zkuste to, také jsem se obávala chutí, hlavně tedy těch večerních, protože sladké byla pro mě droga, ale tady jsem opravdu myšlenky na sladké vůbec neměla. A hlad mně ani jednou nepotkal. Úspěšně jsem odolávala i nástrahám jahod ze zahrádky, neokusila jsem ani jednu jedinou. I kolem melounu zatím chodím s respektem, že není pro mě.

Nebýt tohoto testování, asi bych se sama do toho jít nikdy neodhodlala. Tak ještě jednou

Děkuji, děkuji a děkuji a jedu s KetoMixem dál.............................................
 
 
 
 

Samozřejmě bych mohla líp jíst, víc se hýbat..... ALE ...... Už mi není 20 ani 25 a tak hubnutí začíná být složitější a náročnější.

O KetoMixu jsem hodně slyšela, ale není nad osobní zkušenost. Když jsem uviděla odkaz na možnost testování, hned jsem tušila, že zkusím štěstí a pokud budu vybraná, půjdu do toho na 110 % :) Za možnost testování musím velmi poděkovat. 

Je mi 41 let a mám 3 děti (nejmladší má 3 roky), výška 168 a váha 74. Kdysi jsem mívala 58 kg, ale na tu váhu se už asi nikdy nedostanu. Můj vysněný cíl je 64-65 kg. Hlavně si potom tuto váhu držet. Od hubnutí očekávám hlavně nastartování hubnutí, naučení se pravidelnosti v jídle (můj velký problém) a celkové přehodnocení stravování. 

Balíček mi došel v pátek - s testováním začnu v neděli. Musím se na to trochu připravit - nakoupit povolenou zeleninu, pořádně si promyslet co v kolik jíst a které příchutě na co použiji :) 

Držte mi pěsti..... sama jsem na výsledek zvědavá :)

 

Po týdnu .... 

První týden F1 mám za sebou a můžu říct, že se cítím dobře. Váha ukazuje 72 kg, což je o dvě kila méně, než na začátku testování. 

Jídla mi docela chutnají. Jsem zvyklá jíst spíš skromně (pečivo, těstoviny, fastfoodová a smažená jídla mi nechutnají). Nejvíce mi chutnají koktejly. Příchutě mi chutnají asi všehny, záměrně se trochu vyhýbám čokoládové příchuti - všeobecně čokoládovou příchuť nemám ráda (samotnou čokoládu ano). Také každé ráno startuji koktejlem. 

Dopoledne si dávám na svačinu kaši - také je střídám. Nápad co si připravit k obědu čerpám z přiložené kuchařky nebo z FB skupiny KetoMix, kde se dá najít spousta informací a inspirací. Nevěřila bych tomu, co se z těch pytlíků dá vykouzlit :) 

Když přicházím z práce, tak už nemám čas ani chuť vymýšlet rychle nějaké jídlo, tak mi opět přichází vhod koktejl a večer si už v klidu opět něco připravím. 

Včera jsem již mohla přejít do F2, ale nechávám tomu pomalý rozjezd, strava mi vyhovuje, cítím se dobře, únava přišla asi 5. den, ale podařilo se mi ji rychle překonat. Někdo popisuje třes, bolesti hlavy..... nic takového mne nepotkalo. Chuť na sladké nemám, celkově chutě na něco jiného, než povolené potraviny nemám. 

Jsem nedočkavá na konec tohoto týdne, jak se bude váha vyvíjet dál.... :) 

Zatím jsem nadšená :)

 

Druhý týden za mnou..... 

Už týden jsem ve F2, ale ne úplně - je den, kdy jím spíš F1, někdy den, kdy jsem spíš F2. Vyhovujeme mi jednoduchost stravy, tudíž se mi F1 docela zamlouvá. Většina jídel mi chutná, tak nemám potřebu do F2 vstoupit úplně. Váha ukazuje - 1 kg oproti minulému týdnu. Takže pořád dobré. Pocit hladu nemám. 

Pořád dodržuji ranní snídani - koktejl - teď jsem ubrala množství příchutě - dávám si jen na špičku lžičky - bohatě mi to stačí. Koktejl také považuji za nejlepší výrobek. Je opravdu super, pokud ho necháte chvíli odstát, zhutní a krásně zhoustne. 

Svačiny mám kaše - dávám si více vody, vyhovují mi řidší (zkoušela jsem i jako koktejl a také celkem fajn). 

Na oběd pořád moje oblíbená dušená zelenina, vaječná placka, nebo palačinka. I palačinku si dělám se zeleninou. V práci jsem si 3 x dala oběd v závodní jídelně, ale máme na výběr třeba kuřecí steak, saláty nebo vaječnou omeletu plněnou zeleninou. Takže krásně dodržmím povolené potraviny. 

Odpolední svačina - to je jen rychlovka, takže opět koktejl. Přemýšlela jsem, že bych si začla kupovat kefíry, ale ještě k tomu nedošlo. 

Večeře tradičně hodně zeleniny, vařené vejce nebo polévka. 

Chuť na pečivo, nebo sladké nemám. Jediné čemu neodolám je trocha jahod. Ale připravit se o spoustu vitamínů ze sluncem dozrávaného místního ovoce nemůžu :)

Snažím se dodržovat pitný režim, což v těchto vedrech naštěstí není problém..... naučila jsem se konečně pít čistou vodu, max. 

Včera jsem přešla do třetího týdne testování, jsem zvědavá, jaké překvapení mi přinese tento týden :)

 

Třetí týden.... 

Ukončila jsem třetí testovací týden. Tento týden mám zatím nejmenší váhový úbytek a to jen - 0,5 kg. Nevzdávám to a budu pokračovat. Musím zjistit, proč to šlo tak minimálně dolů :) Pořád doržuji pravidelnost v jídle - ráno koktejl, svačina kaše (kaše mi začíná docházet - musím vymyslet, co s tím....), oběd již normální - např. kuřecí plátek a zeleninový salát, vepřový plátek se zeleninou....., filé a zelenina, svačina po příchodu z práce je znovu koktejl a večeře nějaká zelenina s mozarellou, vejcem nebo vaječná placka plněná opět zeleninou. Tento týden jsem neměla čas a ani chuť moc připravovat polévky, na ty se dostane ještě tento týden..... Jsem moc ráda za přiloženou kuchařku, bez ní bych byla ztracená :) 

A začala jsem čtvrtý týden.... tak uvidíme, co se bude dít tentokrát :)

 

Poslední týden testování..... 

Mám za sebou poslední, čtvrtý, testovací týden. Tentokrát moje váha ukázala - 1 kg. Z původních 74 kg mám 69,5 kg. Můj cíl je jít na 65 kg a méně :) Celý týden jsem dodržovala F2, Tato fáze je pro mne vyhovující. Stále nemusím moc přemýšlet nad tím, co si dám k jídlu - 3 jídla KETOMIXu a 2 normální jídla. Normální jídla dle pravidel diety. Většinou jsem volila jako běžné jídlo oběd a večeři.  Snídaně a svačinky jsem řešila koktejlem, kaší, nebo rychlou palačinkou. Velkou inspirací mi byla celou dobu kuchařka a FB skupina KETOMIX poradna. Ve čtvrtém týdnu jsem si vše nějak srovnala a začala jsem přemýšlet nad tím, jakým směrem se vydám dál..... rozhodně nemůžu spadnout ke stravě před zahájením diety. 

... Malá ukázka proměny mé postavy :)  Foto vlevo je aktuální a foto vpravo je před testováním. Snad je rozdíl 4,5 kg trochu vidět :)

 

 

Nakonec bych chtěla poděkovat Mimibazaru za možnost zúčastnit se testování Ketomixu. Měsíc testu byl pro mne velký přínos. S klidným svědomím můžu Ketomix doporučit každému, kdo se chce zbavit "pár" nadbytečných kil.

 

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie