Zobrazit přihlášovací formulář

Kam do zahraničí na dovolenou s malými dětmi?

  • Publikováno:
Kam do zahraničí na dovolenou s malými dětmi?

I v září je skvělá doba na to vyrazit na dovolenou. Máme pro vás několik tipů na skvělé destinace a zároveň vám poradíme, na co před dovolenou s dětmi nezapomenout.

Autem nebo letadlem?

Pokud máte malé děti, cestování za hranice je o něco náročnější. Můžete si vybrat cestu autem nebo zvolit rychlejší dopravní prostředek, kterým je letadlo. Obě varianty mají samozřejmě své výhody a nevýhody. Při cestě autem si můžete udělat přestávku kdykoli chcete, v letadle nikoli. Na druhou stranu let uteče mnohem rychleji. Vybírejte si let spíše přes noc nebo kolem poledne, kdy je vyšší pravděpodobnost, že se děti prospí. A především nezapomeňte vzít knížky nebo hračky, abyste je případně zvládli během cesty zabavit.

Co si zajistit ještě před cestou?

Při cestách do zahraničí potřebují pas i ty nejmenší děti. Nezapomeňte jim ho proto nechat zhotovit s dostatečným předstihem. Děti do 2 let obvykle nepotřebují vlastní místenku, ale není to vždy pravidlem, raději si u letecké společnosti dostatečně dopředu zjistěte, jestli musí mít vaše dítko vlastní sedačku, jak je to s přepravou kočárku a zda si můžete na palubu vzít například mléko nebo speciální stravu, kterou chcete dítěti ohřát přímo na palubě letadla. 

Dále nezapomeňte na cestu za hranice pojistit sebe i své dítě. Cestovní pojištění vám ušetří mnoho případných starostí, zejména pak s malými dětmi nikdy nevíte, čím onemocní nebo jaký úraz se jim stane. V takových případech budete vděční za jistotu finančního krytí vzniklých nákladů, ať už za ošetření či pobyt v nemocnici.

Děti a cestování do exotických zemí

Někteří lidé tvrdí, že cestování s malými dětmi do exotických končin nemá smysl a může být i nebezpečné. Vždy záleží samozřejmě na vašem rozhodnutí, ale měli byste při rozhodování vzít v potaz povahu a zdravotní stav svého dítěte. Jsou děti, které i 12hodinový let zvládnou zcela v klidu, nové prostředí jim nevadí a dovolená proběhne podle očekávání. Jiné děti udělají z letadla kůlničku na dříví už během první hodiny letu a s cizím prostředí se srovnávají těžko, takže mohou být i několik dní podrážděné. Tak či tak, malé dítě si nejspíš exotickou dovolenou nebude pamatovat, nicméně pokud jí zvládne dobře a vám to dodá novou energii, není důvod, proč ji nepodniknout.

Hotel vybírejte s rozvahou

Z evropských destinací jsou pro děti ideálními destinacemi Bulharsko, Itálie, Chorvatsko nebo Řecko. Vybírejte hotely, které jsou na přítomnost dětí připravené. V takových hotelích bez problémů najdete dětský koutek, postýlku, jídelní židli, ale také například brouzdaliště a jiné herní prvky. Dá se navíc předpokládat, že personál bude na děti naladěný a hosté budou podobného ražení jako vy.

 

A do jakých evropských destinací se s dětmi vydat?

  • Slunečné pobřeží v Bulharsku

  • Letovisko Lopar v Chorvatsku (apartmány pro rodiny s dětmi)

  • Biorgrad na moru v Chorvatsku (rodinné hotely a příjemné pláže)

  • Gargano v Itálii (rodinné hotely a příjemné pláže)

  • Řecké ostrovy Rhodos nebo Kós

 

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie