Zobrazit přihlášovací formulář

8 skutečně fungujících tipů, jak si v roce 2020 usnadnit rodinný život

  • Publikováno:
8 skutečně fungujících tipů, jak si v roce 2020 usnadnit rodinný život

Co vás na rodinném životě nejvíce ničí? Pravděpodobně denní rutina, ty desítky a stovky úkonů, bez kterých to nejde, ale které by umořily osla. Jelikož to bez nich nepůjde ani napřesrok, zkuste si to co nejvíce usnadnit. Tady máte pár osvědčených tipů. 

 

  1. Udržuj svou ledničku plnou

Dělat veliké rodinné nákupy je otrava, ale je to mnohem lepší, než se každý den snažit si vzpomenout, co zase doma chybí, a kupovat to cestou domů, pokud možno ještě s unavenými a hladovými dětmi. Samozřejmě stoupá riziko, že všechny čokoládové kuličky zmizí první, ale když koupíte i nějaké méně oblíbené cereálie, do příštího nákupu vydržíte. Hlavně mějte doma vždycky vejce, těstoviny, mražený špenát, konzervovaná rajčata, fazole a cibuli. Z toho nakonec uvaříte vždycky něco. 

 

  1. Proveďte čistku v dětském pokoji

Překračovat hračky je otravné, a pokud jich děti mají příliš mnoho a pomíchané dohromady, ani si s nimi nemohou pořádně hrát, nudí se a je z toho mrzení. Takže hračky proberte, vyhoďte neúplné stavebnice, poloviční skládačky a rozbitá autíčka či panenky a na zbytek vymyslete chytrý úložný systém. Uvidíte, že to děti bude bavit více. A nezapomeňte akci čas od času opakovat. 

 

  1. Naučte se vyjít s penězi

Spory o peníze a finanční těžkosti bývají nejčastější příčinou manželských hádek, takže rozhodně stojí za to zamyslet se nad tím, jak jim v příštím roce předejít. Udělejte si rozpočet, dohodněte se, že budete nějakou částku dávat každý měsíc stranou – zkrátka udělejte cokoliv, co vám v tomto směru ulehčí život. Hlavně se neobviňujte, kdo utratí více. 

 

  1. Jděte cestou nejmenšího odporu

Taky vás vždycky traumatizuje nástěnka ve školce či škole, na které je seznam rodičů, kteří pro školku vykonali nějaké to dobro? Ať už vedli tvůrčí dílničku, napekli cukroví nebo přinesli nejvíce papíru na kreslení... Je fajn, že to zvládnou a mají na to čas či peníze! Ale vy nemusíte! Pokud vám to vyjde, napečte na příští besídku něco malého, pokud to nestihnete, svět se nezboří. V tomhle ohledu se vždycky někdo najde. Pokud nemáte čas, ale peníze ano, nabídněte třeba finanční příspěvek na výlet. 

 

  1. Věnujte se jen těm, na kterých vám záleží

Proberte pomyslný seznam přátel a vyškrtněte z něj ty, s nimiž se vlastně vídat nechcete – ve virtuálním ani skutečném světě. Už vás štvou jejich neustálé stesky, odlišné názory a vysávání energie, kterého se na vás dopouštějí? Neznamená to však, že nemůžete konat dobré skutky a pomáhat těm, které třeba vlastně ani moc neznáte, ale víte, že jsou opravdu v nouzi. 

 

  1. Držte kroužky na uzdě

Je fajn podporovat děti v jejich mimoškolních aktivitách, ale pokud to znamená, že se z vás stal taxikář na plný úvazek a že pro samé kroužky, hudebky a tanečky nemáte během týdne ani čas na kafe, tak to nechcete. Někde uberte. 

 

  1. Synchronizujte své kalendáře

Vyhněte se zděšení z toho, že si nikdo doma nevzpomněl, že dnes je nějaké očkování nebo důležité vystoupení některého z potomků. Zaveďte společné plánovací kalendáře, využijte sdílené kalendáře v googlu nebo jiném systému, zapojte nejen partnera, ale i starší děti a přeneste zodpovědnost i na jiné členy rodiny. 

 

  1. Šetřete čas, kde to jde

Jakmile se naučíte plánovat a dělat velké nákupy, zjistíte, kolik tím ušetříte času. Ale jděte ještě dál – co jde, to objednávejte přes internet. Super je to třeba u prášků na praní nebo do myčky, s kterými se tak nebudete muset nikde tahat, stejně jako u žrádla pro psy nebo kočky. Stejně můžete koupit i dětské plenky nebo mléko a výživy. 

(red)

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie