Zobrazit přihlášovací formulář

Jak děťátku zpříjemnit koupání

  • Publikováno:

Koupání, vaničkování, plavání. To jsou aktivity, které miminka zbožňují a které je dokážou legračně rozdovádět i krásně uklidnit. Pobyt v příjemně teplé vodě je totiž to nejpřirozenější, co miminka znají už z mámina bříška. Pojďte si společné okamžiky ve vaně ještě více zpříjemnit.


7 kroků pro co nejpříjemnější zážitek z koupele

  1. V místnosti, kde s vykoupaným miminkem budete, si dopředu zatopte.
  2. Teplota vody ve vaničce by se měla pohybovat okolo 36 °C. (Správnou teplotu zkontrolujte pomocí dětského teploměru do vody.)
  3. Samotná voda může pokožku děťátka vysušovat. Přidejte proto do koupele kapku pečující kosmetiky.
  4. Miminko ve vodě držte zespodu jednou rukou a druhou ho omývejte. Bude se cítit klidněji, když zůstanete v kontaktu.
  5. Vlásky umyjte až na konci celé procedury, ať děťátku není na hlavičku zima.
  6. Po vytažení z vody miminko rychle zabalte do měkké a suché osušky.
  7. A teď je ten správný čas se pomazlit.

 

Učíme se večernímu rituálu

  • Když pokládáte miminko do vaničky, mělo by ležet na vašem předloktí tak, abyste mu mohla dlaní podpírat hlavičku. Jste-li pravák, děťátko držíte v levé ruce a pravou jej omýváte.
  • Buďte připravená na to, že miminko možná začne radostí kopat nožkama. Pozor, aby vám nevyklouzlo z ruky.
  • Koupel s kapkou dětské pěny nebo sprchového gelu je prevencí proti vysušování pokožky, která je 5x tenčí než pokožka dospělého.
  • Miminku omyjte obličej a od krku dolů všechny kožní záhyby. Nezapomeňte ani na místečko za ušima, třísla a faldíky na ručičkách a nožičkách. Vlásky nechte až na konec.
  • Když děťátko vyndaváte z vany, stále jej podpírejte levou rukou a pravou jej chytněte pod zadečkem. Přitahujte směrem k sobě a opatrně položte na osušku. Miminko stačí na chvilku zabalit.
  • Když je pokožka ještě vláčná, vmasírujte dětský olejíček. Podle reakce miminka přizpůsobte dobu masírování. Tuhle část děti obvykle zbožňují, ale když je děťátko příliš unavené, trápí ho zoubky nebo má prostě jenom špatný den, tak postačí i svižné promazání a rychle do pyžamka.

 

Která kosmetika je pro miminka nejvhodnější

Ačkoliv je naše legislativa v oblasti dětské kosmetiky přísná, mohou se v ní objevit zbytečné alergeny. Vyhněte se krémům, gelům a pěnám, které obsahují parfémy, parabeny, PEG emulgátory, alkohol a éterické, silikonové a parafínové oleje na bázi ropy. Pozorně čtěte etiketu, která nesmí obsahovat sodium laureth sulfate a ze které by mělo být jasné, že vybraná kosmetika je vhodná od narození, že má pH k pokožce neutrální a že je bez zbytečné chemie.

 

Voňavé produkty značky HiPP

Značka HiPP splňuje ty nejpřísnější požadavky na první kosmetiku pro miminko, používají ji v porodnicích a překrásně voní po vzácném BIO mandlovém oleji.


Hroší koupel se zelenou vodou

Šampón na vlasy a tělo s lachtanem

Pěnová kachnička na mytí


 

 

Zábava při koupání s kosmetikou HiPP


 

Přípravek do koupele

Koupel na dobrou noc

Tip pro vás: Častá výměna plenek, pravidelné utírání zadečku a větrání a průběžná péče o obličej, ručičky a všechny tělové záhyby napomáhá k tomu, že není třeba miminko koupat každý den, stačí 3x týdně. Ale je to krásný rituál, jak děťátko večer uklidnit a připravit ke spinkání. Užívejte si tyhle okamžiky radosti plnými doušky a posilujte vzájemné pouto ve chvílích, kdy je miminko nejmazlivější.

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie