Zobrazit přihlášovací formulář

TOP místa, která v Mariánských Lázních musíte navštívit


Podzim je snad nejlepší dobou, kdy se vydat do lázní. Letní nával turistů opadl, příroda hraje všemi barvami. Mezi jedny z nejoblíbenějších lázní patří západočeské Mariánské Lázně. Co by vám při návštěvě tohoto městečka určitě nemělo uniknout?

Kouzlu tohoto malého městečka s nepříliš dlouhou historií podlehla řada známých osobností jako J. W. Goethe, F. Chopin, E.Destinová, J. Neruda a další. Vy se mezi ně můžete zařadit a obdivovat zdejší kouzelnou přírodu, elegantní hotely, nádherné vyhlídky a užívat si čerstvého vzduchu, který vám do plic vnikne s každým nádechem.

Jaká místa musíte v Mariánských lázních určitě navštívit? 

I když město nemá dlouhou historii, pyšní se mnoha léčivými prameny. Právě ty jsou velkým lákadlem. Stejně jako třeba zpívající fontána, park plný miniatur a golfové hřiště.



Zpívající fontána vám vezme dech

Kromě lázeňských procedur a minerálních pramenů jsou Mariánské Lázně známé také díky zdejší dominantě, zpívající fontáně. Ta hraje každý rok od 30.dubna do konce října, pak následuje pauza.

Máte tak nejvyšší čas se do lázní vypravit a zaposlouchat se do tónů Hapkovy Hudby pro Fontánu, Bocelliho Romanzy, Dobytí ráje 1492 od Vangelis nebo Malé noční hudby od Mozarta.


Nejen děti uchvátí miniaturpark Boheminium

Patříte mezi milovníky českých památek a je vám líto, že některé neuvidíte na vlastní oči? Dost možná se to změní, když se vydáte do parku miniatur Boheminia. Nachází se v Mariánských Lázních jen kousek od horní stanice Lanovky na Krakonoš a najdete tam víc než sedm desítek tuzemských památek.

Kde jinde se vám podaří v jeden den obdivovat zámek Lednice, hrad Karlštejn, Ještěd, hrad Bezděz, zámek Hluboká nad Vltavou a další skvosty?


Ochutnejte zdejší prameny

Právě za nimi sem lidé jezdí. Přímo ve městě najdeme kolem 40 vývěrů minerálních pramenů, které se využívají nejen při léčbě močového ústrojí. Mezi ty nejznámější, jejichž síla byla objevena už ve středověku, patří:

  • Lesní pramen, který je známý pozitivními účinky na dýchací ústrojí.

  • Rudolfův pramenjako jeden z nejchutnějších zdejších pramenů.

  • Ambrožův pramen, kterému se přezdívá „Pramen lásky“.

  • Karolinin pramen s vysokým obsahem hořčíku.

  • Ferdinandův pramen vyvěrající v nádherném lázeňském parku.

  • Křížový pramen, který najdete jen pár kroků od Zpívající fontány.

Náš tip: Udělejte si procházku po zdejších pramenech a ochutnejte je. Který je nejchutnější?


Zajděte si na lázeňskou oplatku

Co by to bylo za pobyt v lázních, kdybyste neochutnali tradiční lázeňské oplatky? Obchůdků, kde tuhle pochoutku prodávají, je zde hned několik. Dáte přednost teplé oříškové oplatce, nebo studené čokoládové?

Víte, že za tuhle pochoutku vděčíme jednomu šikovnému kuchaři z nedalekého premonstrátského kláštera v Teplé? Když totiž měl pro hosty připravit zákusek, umíchal těsto z vody, mouky, cukru a mléka, mezi upečené oplatky nasypal směs oříšků, skořice, cukru a dalšího jemného koření a na závěr oplatky spekl k sobě. Dezert měl velký úspěch a není se co divit, že se dostal i za brány kláštera.


Jděte si zahrát golf

Nechcete se svého koníčku vzdát ani o dovolené? Vždyť nemusíte. V Mariánských Lázních se totiž nachází nejstarší golfové hřiště v České republice. Za golfem sem jezdí i profesionální hráči. Tak na co čekáte?

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie