Zobrazit přihlášovací formulář

Vyberte dětem správné boty. Poradíme vám jak na to.

  • Publikováno:

Nakupovat obuv pro děti není nic jednoduchého, zvláště pokud máte malé děti, které chvíli neposedí. Správně zvolená obuv pro děti zajišťuje pohodlí při každodenních hrách a pro rodiče je jisté, že se dítě vyvíjí zdravě.


Vlastnosti dobré obuvi

Při výběru obuvi pro děti v obchodě byste měli věnovat pozornost několika důležitým věcem. Nejprve zkontrolujte, zda je jejich délka správná. Vzhledem k tomu, že dětská noha roste poměrně rychle a při chůzi se mírně posouvá dopředu, měla by být bota delší než přibližně o 8–10 mm u uzavřených bot a 4–5 mm u sandálů. Při rozhodování o koupi sandálů se ujistěte, že špička je dostatečně široká a dostatečně vysoká, aby se noha při chůzi nedotýkala země. Šířka spodní části by měla chodidlu zajišťovat také pohodlné nošení. Důležitá je také stabilita.

Další velmi důležitou věcí, kterou musíte zkontrolovat je typ podešve. Podešve musí být pružné, aby se co nejjednodušeji ohýbaly podél linie kloubů. Vybrané modely obuvi z CCC jsou na tomto místě vybaveny vysoce elastickou pěnou z měkkého materiálu, která navíc usnadňuje ohýbání nohy při chůzi. Model, který jste si vybrali, by neměl mít příliš vysoký podpatek. V případě malých dětí by to nemělo být vyšší než 5 mm, děti ve věku 3-4 let - 10 mm, děti ve věku 5-6 let - 10 a děti do 10 let - 25 mm.

Nezapomeňte se podívat na materiály, ze kterých jsou dětské boty vyrobeny. Měkké materiály usnadní přizpůsobení boty tvaru a velikosti chodidla a také usnadní absorpci potu. Přírodní kůže a vysoce kvalitní textilie jsou nejlepší. Zimní boty by měly být vybaveny protiskluzovou podrážkou. Podešve kvalitní obuvi jsou vyrobeny z termoplastické gumy, která díky své protiskluznosti a otěruvzdornosti rozhodně funguje při nízkých teplotách. Zároveň jsou měkké a pružné. Podšívka s membránou zabraňuje zvlhnutí boty a účinně udržuje teplo a zároveň odvádí přebytečný pot a umožňuje pokožce dýchat. Skutečnost, že nemůžeme měřit obuv určenou pro dítě, aby zjistila, že je opravdu pohodlná a bezpečná, ještě více ztěžuje výběr správné obuvi.



Jak vybírat dětské boty?

Mnoho rodičů bohužel stále používá některé „metody“ k posouzení, zda jsou boty vhodné. Nejhorší variantou je přiložení boty k noze. Toto vám rozhodně fungovat nebude, protože vnitřní délku boty nelze zvenčí identifikovat, protože je často menší, než se očekávalo. Test palce, kdy rodiče tlačí na prsty, aby se zjistilo, kolik zbývá místa pro růst, také není příliš vhodný. Problém s touto metodou často spočívá ve skutečnosti, že si děti zmáčknutím prsty skrčí. Zkouška na patě je také zbytečná k posouzení přítomnosti volného prostoru vzadu, protože mnoho dětí tlačí nohu dopředu. Nejlepším řešením by místo toho bylo pečlivě zkontrolovat nohu dítěte uvnitř boty. Také je naprosto zbytečné ptát se dětí, jak jim obuv sedí. Odpověď bude s největší pravděpodobností špatná, protože často jsou nervy, které tvoří chodidla dětí, ještě málo vyvinuté, a proto si neuvědomují, zda bota skutečně dobře sedí.

Aby se rodiče mohli ujistit, že svým dětem kupují dětské boty, které dobře padnou, odborníci doporučují přizpůsobit se nejdelší noze, nedůvěřovat velikostem obuvi, protože se mohou u různých značek lišit, dát alespoň 1 cm prostoru navíc a provádějte pravidelné kontroly a každý měsíc preventivně měřte velikost nohy.

Chcete-li pořídit kvalitní dětskou obuv za skvělé ceny, navštivte eshop s obuví CCC. Pokud si nevíte s nákupem rady, proškolení pracovníci zákaznického servisu vám ochotně poradí.

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie