Zobrazit přihlášovací formulář

Dobrota, kterou si zamilujete: Luxusní čokoládová omáčka s vánočkovým francouzským toastem

  • Publikováno:
Dobrota, kterou si zamilujete: Luxusní čokoládová omáčka s vánočkovým francouzským toastem

Máte už cukroví plné zuby a přemýšlíte, co dobrého připravit? Využijte zbytky tvrdnoucí vánočky a udělejte z ní nepřekonatelné, na másle smažené francouzské toasty, naplněné oblíbenou marmeládou a servírované s luxusní čokoládovou omáčkou. Tu můžete podávat jak studenou, tak i teplou, třeba ve stylu fondue s čerstvým ovocem.

Luxusní čokoládová omáčka s francouzským toastem z vánočky

Ingredience na 4–6 porcí omáčky:

  • 200 ml Madeiry nebo dezertního vína
  • 120 g hořké čokolády (70 % kakaa)
  • 125 g Philadelphia Original
  • 4–6 lžic mléka
  • špetka soli
  • špetka pepře (ideálně červeného)

Na každý francouzský toast:

  • 2 tenčí plátky vánočky
  • marmeláda nebo džem podle chuti
  • 1 vejce
  • 100 ml mléka
  • 2 lžíce skořicového cukru
  • máslo na opékání (ideálně přepuštěné)
  • libovolné čerstvé ovoce nebo šlehačka k servírování 

Postup:

Víno provařte v kastrůlku a nechte odpařit alkohol. Nalámejte k němu čokoládu. Prohřívejte, ale už nevařte. Strukturu dodejte přidáním krémového sýru Philadephia (celou krabičku). Přidejte špetku soli a špetičku červeného pepře. Pokud máte i dětské strávníky, víno na začátku vařte déle a pepř úplně vynechejte. Pokud byste chtěli omáčku řidší, můžete přidat i dvě tři lžíce mléka. Hotovou omáčku můžete servírovat vychladlou i teplou, třeba v malých mističkách ve stylu fondue.

Starší vánočku nakrájejte na půlcentimetrové plátky. Vždy dva plátky budou patřit k sobě – pomažte je z jedné strany marmeládou, přilepte k sobě a obalte ve směsi vejce, skořicového cukru a trochy mléka. Veškeré ingredience do nich nechte přímo nasát. Poté odložte stranou. Rozehřejte na pánvi máslo a smažte toasty pozvolna z obou stran. Servírujte s čokoládovou omáčkou, čerstvým ovocem a šlehačkou.

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku