Zobrazit přihlášovací formulář

Ušetřete při nákupu dětského oblečení

  • Publikováno:

Už když pro své ratolesti kupujeme nové oblečení, jsme si vědomi, že vydrží jednu, maximálně dvě sezóny. Na jednu stranu chceme, aby naše děti dobře vypadaly – a šaty dělají člověka – na stranu druhou si ale uvědomujeme, že není potřeba investovat do dětského oblečení příliš peněz. Jaké jsou tedy způsoby, kterými můžete ušetřit za nákup dětského oblečení? Některé z nich možná už budete znát, věříme ale, že mnohé vás inspirují.

Slevové kódy a slevy

Při nákupu dětského oblečení přes internet, je častokrát možné nejenom srovnat ceny a vybírat z většího množství oblečení, navíc můžete využít speciální slevy. Existují webové stránky, které vám umožní prohlédnout si všechny slevové kódy a slevy pohromadě. Jedním z nich, který je navíc velice vhodný právě při nákupu oblečení, je například https://buykers.cz/slevove-kody/sinsay. S těmito slevami můžete ušetřit nejen za samotné oblečení, ale také za dopravu zboží.

Dětské bazary

Dětské bazary jsou skvělým místem, jak ušetřit. Může se jednat o internetové bazary, které jsou dostupné po celý rok – zde ale musíte počítat s dodatečnými náklady na dopravu (nebo si pro zboží budete muset dojet) – nebo o bazárky, které pořádají různé obce. Na obecních stránkách můžete sledovat, zda se takové akce budou konat – obvykle je to na podzim nebo brzy na jaře. A pokud máte oblečení, z kterého vaše dítě již vyrostlo, ale chtěli byste na něm ještě něco vydělat, můžete to zkusit jako prodejce. Dětské bazary se vyplatí zejména u těch nejmenších, protože ti nestihnou oblečení obnosit ani zničit.

Koupě mimo sezónu

Je jasné, že v zimě můžeme nakoupit oblečení za zlomek ceny. V létě je zase vhodný čas nakupovat zimní oblečení. Stejně tak je možné využít posezónní výprodeje. Problém ale může být v odhadnutí velikosti. Děti rostou – a to co jim sedí na podzim, jim s velkou pravděpodobností nemusí sedět na jaře. Obecná rada zní: nakupovat oblečení ve větší velikosti – obvykle o jednu velikost větší.

Sociální sítě

Sociální sítě jsou mocnou zbraní i v ohledu na dětské oblečení. Můžete se připojit do skupiny, která se nachází v okolí vašeho bydliště. A pak už stačí jen vybírat. Maminky, které zboží nabízejí, jsou rády, když se ho zbaví, takže ho nabízí za velice výhodnou cenu.

Odkládání oblečení

Je samozřejmostí, že pokud po svém prvním dítěti plánujete ještě druhé dítě, pravděpodobně schraňujete po svém starším dítěti nejen oblečení, ale také ostatní dětské potřeby, jako jsou židličky na jídlo, kolébka, postýlka, houpačky a podobně. Pokud narazíte na velice výhodnou nabídku univerzálního oblečení (například džíny, které se dají nosit celý rok), můžete je koupit. Dítě do nich jednoho dne doroste. Zde je ale problém v tom – nezapomenout, že jsme si toto oblečení koupili.

Umíte šít?

Pokud umíte šít – nejlépe na šicím stroji – máte další možnost jak ušetřit! Vidíte díru na koleni nových džínsů vašeho miláčka? Nevadí, můžete z nich udělat kraťasy nebo díru zalátat zábavným způsobem. Vhodné jsou také různé nažehlovací obrázky (s dívčími i chlapeckými motivy), s jejichž pomocí je oblečení pak pro děti mnohem zábavnější. Také roztřepené konce rukávů nebo nohavic pro vás jistě nejsou žádný problém.

Kupujte neutrální oblečení

Pokud plánujete více dětí, kupujte oblečení, které je neutrální: mohou jej nosit dívky i chlapci. Takto po sobě budou moci dědit i děti opačného pohlaví. Může jít o oblečení žluté, zelené nebo červené barvy. Stejně tak džíny, kalhoty a džínové bundy mohou být neutrální. Někdy může být docela problém takové oblečení najít, protože dívčí oblečení je obvykle obohacené o nejrůznější třpytky a volánky.

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie