Zobrazit přihlášovací formulář

Šťavnatý plněný kuřecí řízek: Lepší jste ještě nejedli!

  • Publikováno:
Šťavnatý plněný kuřecí řízek: Lepší jste ještě nejedli!

Máte rádi kuřecí řízky, ale ty z prsou se vám zdají poněkud suché a chuťově nevýrazné? Dodejte jim šmrnc a šťávu. Stačí je naplnit směsí z krémového smetanového sýra čerstvých bylinek, česneku a citronové kůry a následně už klasicky obalit v trojobalu a osmažit. Obyčejný řízek rázem proměníte v božskou delikatesu. V principu se podobná řízku kyjevskému řízku, jenom máslo uvnitř vyměníte za sýr.

Recept na plněný kuřecí řízek s překvapením

Ingredience:

  •    4× kuřecí prso bez kůže
  •    hrst nasekaných čerstvých bylinek (např. petrželka, řeřicha či estragon)
  •    1 menší stroužek česneku
  •    kůra z ¼ biocitronu
  •    125 g Philadelphia Original
  •    sůl a pepř
  •    hladká mouka
  •    vejce
  •    strouhanka (klasickou můžeme skombinovat s asijskou panko strouhankou)
  •    olej na smažení

Postup:

1. Na náplň použijte krabičku klasického sýru Philadelphia, sůl, pepř, z bylinek dle chuti petrželku, tymián, řeřichu nebo estragon. Záleží na vašem výběru. Přidejte decentní množství nastrouhaného nebo drceného česneku a přistrouhněte kousek citronové kůry. Důkladně promíchejte.

2. Prsa zbavte blan a plandavých částí. Od špičatého konce si odměřte třetinu délky celého prsa a v tomto místě prořízněte kapsičku až k druhému konci. Nemusí to vypadat úplně úhledně. Kapsu vyplňte důkladným množstvím nádivky a nakonec ji „zašpuntujte“ odkrojeným kusem masa. Bude to možná vyžadovat jisté násilí;) Jednu stranu prsou můžete náplní pomazat, abyste ji pěkně ochutili. Navíc na ní bude dobře držet mouka.

5 triků na dokonale smažené řízky najdete ZDE

3. A teď klasický trojobal: hladká mouka, osolené rozkvedlané vajíčko a strouhanka, kterou můžete pro efekt smíchat s asijskou panko strouhankou. Maso obalte v mouce nejprve pomazanou částí, zatímco druhou můžete dosolit. A dál už to znáte. Vezměte to přes vajíčko do strouhanky a je to.

4. Troubu rozehřejte na 160 °C. Do pánve nalijte větší množství oleje a řízky smažte dvě minuty po každé straně. Pak je vložte – pokud máte – na mřížku, kterou dáte na pekáček. A šup do trouby! Po 15 až 28 minutách dle velikosti masa dostanou všichni strávníci ve stejný čas na talíř krásně šťavnaté a stejně teplé řízky. Nechte je odpočívat 5 minut, aby náplň nevytekla.

5. Servírujte třeba s bramborovou kaší, šťouchanými bramborami nebo bavorským bramborovým salátem.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie