Šťavnatý plněný kuřecí řízek: Lepší jste ještě nejedli!
- Publikováno:
Máte rádi kuřecí řízky, ale ty z prsou se vám zdají poněkud suché a chuťově nevýrazné? Dodejte jim šmrnc a šťávu. Stačí je naplnit směsí z krémového smetanového sýra čerstvých bylinek, česneku a citronové kůry a následně už klasicky obalit v trojobalu a osmažit. Obyčejný řízek rázem proměníte v božskou delikatesu. V principu se podobná řízku kyjevskému řízku, jenom máslo uvnitř vyměníte za sýr.
Recept na plněný kuřecí řízek s překvapením
Ingredience:
- 4× kuřecí prso bez kůže
- hrst nasekaných čerstvých bylinek (např. petrželka, řeřicha či estragon)
- 1 menší stroužek česneku
- kůra z ¼ biocitronu
- 125 g Philadelphia Original
- sůl a pepř
- hladká mouka
- vejce
- strouhanka (klasickou můžeme skombinovat s asijskou panko strouhankou)
- olej na smažení
Postup:
1. Na náplň použijte krabičku klasického sýru Philadelphia, sůl, pepř, z bylinek dle chuti petrželku, tymián, řeřichu nebo estragon. Záleží na vašem výběru. Přidejte decentní množství nastrouhaného nebo drceného česneku a přistrouhněte kousek citronové kůry. Důkladně promíchejte.
2. Prsa zbavte blan a plandavých částí. Od špičatého konce si odměřte třetinu délky celého prsa a v tomto místě prořízněte kapsičku až k druhému konci. Nemusí to vypadat úplně úhledně. Kapsu vyplňte důkladným množstvím nádivky a nakonec ji „zašpuntujte“ odkrojeným kusem masa. Bude to možná vyžadovat jisté násilí;) Jednu stranu prsou můžete náplní pomazat, abyste ji pěkně ochutili. Navíc na ní bude dobře držet mouka.
5 triků na dokonale smažené řízky najdete ZDE ≫
Více na https://recepty.blesk.cz/clanek/vareni/3058/5-triku-na-dokonale-smazene-rizky-nenaklepavejte-je-a-obalte-je-v-hrube-mouce.html?utm_source=recepty.blesk.cz&utm_medium=copy
3. A teď klasický trojobal: hladká mouka, osolené rozkvedlané vajíčko a strouhanka, kterou můžete pro efekt smíchat s asijskou panko strouhankou. Maso obalte v mouce nejprve pomazanou částí, zatímco druhou můžete dosolit. A dál už to znáte. Vezměte to přes vajíčko do strouhanky a je to.
4. Troubu rozehřejte na 160 °C. Do pánve nalijte větší množství oleje a řízky smažte dvě minuty po každé straně. Pak je vložte – pokud máte – na mřížku, kterou dáte na pekáček. A šup do trouby! Po 15 až 28 minutách dle velikosti masa dostanou všichni strávníci ve stejný čas na talíř krásně šťavnaté a stejně teplé řízky. Nechte je odpočívat 5 minut, aby náplň nevytekla.
5. Servírujte třeba s bramborovou kaší, šťouchanými bramborami nebo bavorským bramborovým salátem.
Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli
Chcete opravdu odstranit článek?
Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé