Zobrazit přihlášovací formulář

Jak na barvení vlasů v těhotenství a na co si dát pozor?

  • Publikováno:
Jak na barvení vlasů v těhotenství a na co si dát pozor?

Snad každé těhotenství je poměrně složitým a náročným obdobím. Na ženu jsou kladeny obrovské nároky z pohledu fyzické i psychické kondice. Kvůli přibývajícím kilogramům a zvětšujícímu se bříšku je velmi důležité dbát o jiné krásné přednosti pro doplnění sebevědomí. Řeč je o barvení vlasů. Tato úprava je samozřejmě dovolená i během očekávání dítěte, ale pro maximální zdraví si dávejte pozor na výběr vhodné barvy.


Vsaďte na šetrnější přírodní barvy

Pro barvení vlasů v těhotenství se snažte vybírat šetrnější barvy. Existují nejrůznější pigmenty pro vnější obalení vlasu bez nutnosti silného chemického zásahu. Velmi dobrých výsledků dosáhnete i díky čistě přírodním barvám nejčastěji s příměsí henny.

Obecně se doporučuje spíše šetrná vlasová kosmetika s převahou přírodních složek. Díky obsahu nejrůznějších olejů a pečujících složek navíc zachováte dlouho krásnou barevnost a optimální zdraví vlasu i během náročných hormonálních změn a výkyvů.


S aplikací to nepřehánějte

Pokud se přeci jenom rozhodnete používat klasické barvy na vlasy, nemusí to nutně znamenat žádné zvýšené riziko. Snažte se však dodržet co nejkratší dobu působení. Barvu nenanášejte až na pokožku hlavy a pracujte v co nejlépe větratelné místnosti. Vhodnou strategií je vyhnout se barvám s obsahem amoniaku. Dnes naštěstí existuje mnoho různých alternativ často se stejným účinkem.


Dočasné řešení

Pro dočasné řešení se nabízí nejrůznější barevné spreje či jemnější přelivy pro zakrytí odrostů. Jejich složení bývá většinou šetrnější a bez obsahu amoniaku. Aplikaci si navíc snadno načasujete na chvíli, kdy potřebujete být krásná. Může tak jít o vhodnou alternativu při vynechání klasické barvy například během kritického období v prvním trimestru. Velkou výhodou je možnost pestrého výběru na specializovaném e-shopu s vlasovou kosmetikou.

 

Prezentace klienta

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie