Zobrazit přihlášovací formulář

Nejčastější chyby v péči o vlasy. Lze se jim snadno vyhnout

Nejčastější chyby v péči o vlasy. Lze se jim snadno vyhnout

Že při péči o vlasy nejde šlápnout vedle? Omyl, každá z nás alespoň jednou nějakou chybku vymyslela. Je to přitom úplně zbytečné, vlasy jsou kvůli špatné péči sušší, lehce se lámou a ztrácejí lesk. Jak se vyhnout zbytečným nepřesnostem? Stačí si přečíst následující článek.


1. Používejte šampon pro váš typ vlasů

Asi nejčastější chybou v péči o vlasy je použití šamponu, který se nehodí k vašim vlasům. Každý typ vlasů vyžaduje vlasovou kosmetiku přesně podle svých potřeb. Některé potřebují hydrataci, jiné obnovu, další zase výživu… Vezměte v úvahu všechny nuance, nejen typ vlasů, ale i náchylnost k tvorbě lupů, délku a barvu vlasů, jestli jsou barvené nebo přírodní. Kosmetický trh dnes nabízí šampony pro jakýkoli typ vlasů, můžete si vybrat například ze sortimentu nejpopulárnější značky L'Oreal, která nabízí komplexní přístup k péči o vlasy. Kosmetické vlasové řady této značky budou o vaši hřívu pečovat důkladně a šetrně
 

2. Pravidelně aplikujte kondicionér, balzám a masku na vlasy

Vynechávat tyto přípravky vlasové kosmetiky je opravdu velkou chybou. Kondicionér uzavírá vlasové kutikuly a vyhlazuje povrch vlasů, ty jsou pak poslušnější a snadněji se rozčesávají. Maska je jediným produktem vlasové kosmetiky, který proniká hluboko do struktury vlasů a působí zevnitř. Nasycuje je potřebnými látkami a dodává vlasům sílu, lesk a zdraví. Je rovněž lepší zvolit si šampon, kondicionér a masku stejné značky a řady.
 

3. Před umytím si češte vlasy

Před mytím vlasy důkladně rozčešte. Nebojte se tomu věnovat pár minut, vlasy se pak budou méně zamotávat a půjdou snadněji umýt a vysušit.
 


4. Nezanedbávejte péči o vlasovou pokožku

Aplikovat na pokožku hlavy produkty, které k tomu nejsou určeny, je krokem vedle. Tak třeba většina masek a kondicionérů není určena k nanášení přímo na pokožku. Existují však séra, oleje, masky a peelingy určené pouze pro vlasovou pokožku. Obsahují komplex vitamínů, minerálů a výživné látky, které mají pozitivní vliv na vlasovou pokožku a kořínky.


5. Nezapomeňte na tepelnou ochranu při stylingu

Pokud používáte kulmu, žehličku nebo fén, neměli byste zapomenout na spreje pro tepelnou ochranu, ty ochrání vlasy před tepelným poškozením. I když poškození vlasů úplně zabránit nedokážou, alespoň jej zmírní.
 

6. Nepřehánějte to s fénováním 

Časté fénování a vysoké teploty vlasům nepřejí. Pokud nikam nespěcháte, nechte občas vlasy volně uschnout.  

Reklamní sdělení

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie