Zobrazit přihlášovací formulář

Večeře za 10 minut! Vyzkoušejte recept na vynikající těstoviny ´cacio e pepe´

  • Publikováno:
Večeře za 10 minut! Vyzkoušejte recept na vynikající těstoviny ´cacio e pepe´

Nemáte chuť či čas trávit v kuchyni dlouhé hodiny? A máte rádi těstoviny, sýr a pepř? Pak si určitě zamilujete jednoduchy a rychlý recept ze slunné Itálie, který si oblíbili gurmáni po celém světě. Připravit si tenhle pokrm zvládne opravdu každý, vyzkoušejte ho třeba hned dnes.

Lahodný pokrm s názvem ´cacio e pepe´ neboli v překladu jednoduše pepř a sýr, patří mezi tradiční speciality římské kuchyně. Jde o další z receptů, které jsou dokonalou ukázkou jednoduchosti italské kuchyně. Na přípravu potřebujete jen těstoviny, pepř, kousek másla a sýr, nejlépe ovčí Pecorino, ale sáhnout můžete klidně i po parmazánu. Místo kusu másla by šlo případně použít jen trošku olivového oleje. Nezapomeňte ale, že u tohoto receptu jsou alfou a omegou kvalitní suroviny. Pokud by se vám pokrm zdál přece jen moc jednoduchý, můžete si ho sami doladit podle chuti – čerstvou bazalkou, rajčaty, pancettou...

 

 

Recept na nejjednodušší těstoviny na světě

Ingredience:

  • velké hnízdo sušených vaječných těstovin (cca 50 g)
  • 15 g másla
  • 15-20 kuliček černého pepře (podle jeho výraznosti)
  • cca 500 ml vody na vaření těstovin (z ní pak do „omáčky“ použijeme cca 120 ml)
  • lžička soli
  • 25 g sýra Pecorino Romano

Postup:

1. Kuličkový pepř (zkuste kampotský) nasucho opražte na rozehřáté hlubší pánvi, než se rozvoní, zhruba dvě minuty.Pak ho sesypejte do hmoždíře.

2. Do horké pánve rovnou dejte vařit vodu na těstoviny – stačí nezbytné množství na ponoření těstovin. Osolte. Uvařte těstoviny, ale opravdu al dente, teny na skus.

3. Mezitím roztlučte v hmoždíři pepř nahrubo. Nastrouhejte pecorino a rozhodně jím nešetřete!

4. Uvařené těstoviny slijte do mísy a nechte je v cedníku. Pozor, abyste si všechnu vodu z nich nevylili do odpadu, budete ji ještě potřebovat!

5. V pánvi zpěňte máslo a přidejte nadrcený pepř. Přilijte naběračku škrobové vody po těstovinách. Vraťte do pánve těstoviny a ztlumte plamen.

6. Vmíchejte sýr, případně ještě zřeďte vodou. A je hotovo! Okamžitě podávejte.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie