Zobrazit přihlášovací formulář

Co je to ketóza a jak díky ní zhubnout

  • Publikováno:
Co je to ketóza a jak díky ní zhubnout

Zázrak, díky kterému se to hubne „samo“? I tak je někdy přezdívána ketóza, která je tajemstvím úspěšné hubnoucí metody známé pod pojmy proteinová, bílkovinová či keto dieta. Navodit ji v těle je při správném stravování snadné. Jak ji v těle nastartovat a začít tak hubnout bez dřiny a efektivně?

 

Naše tělo má v rukávu řadu překvapení. Jedním z nich je fyziologický proces zvaný ketóza, který poprvé pojmenoval „otec moderního hubnutí“ profesor George L. Blackburn. Tento stav si naše tělo pamatuje z dob dávno minulých, ve kterých se naši předkové museli vypořádávat s nedostatkem živin. Aby mohlo tělo nadále fungovat, začnou se při sníženém množství sacharidů tvořit ketolátky, které plně nahradí zdroj energie. Zároveň jsou ketolátky „hubnoucím nástrojem“, který spaluje podkožní i útrobní (břišní) tuk, který může ve větším množství neblaze ovlivňovat funkci orgánů. Tuk se při keto dietě spaluje rovnoměrně, proto je tato dieta skvělá, když vás trápí kila navíc v oblasti břicha, stehen a hýždí.

 

Pro navození ketózy je potřeba razantně změnit jídelníček, proto nedoporučujeme zkoušet si připravit keto dietu na vlastní pěst. V domácích podmínkách se velmi těžko odhadují výživové hodnoty jednotlivých potravin a může se stát, že budete přijímat nadměrné množství bílkovin, čímž můžete ohrozit své ledviny. Mnohem jednodušší a cenově výhodnější je sáhnout po dietním programu na míru, při kterém budete vědět, že to, co sníte, vám pomůže hubnout. Prověřené společnosti vám doporučí individuální dietní program dle vašich potřeb a cílů, zároveň nabídnou nutriční poradenství a možnost vyměnit jídla, která vám nechutnají.

 

První dny keto diety bývají nejnáročnější, odborníci proto doporučují začínat o víkendu či během volna. Ketóza se v těle nastartuje po 2 – 3 dnech a s ní i proces efektivního hubnutí. Na vás je dodržovat pravidelné rozestupy jídel a dostatečný pitný režim. Hladu se bát nemusíte, proteinová jídla vás dostatečně zasytí, navíc k nim můžete během dne přikusovat povolenou zeleninu.

 

Co když vás bude honit mlsná? Keto dieta je chuťově velmi pestrá a v nabídce společností, které se na keto potraviny specializují, najdete širokou škálu sladkých i slaných pochutin, jako jsou tyčinky, chipsy, koláče, vafle a další. Říká se, že hubnutí začíná v hlavě, proto pokud chcete změnit svůj vzhled a s ním i váš život, budete mít vůli vydržet a chutím odolat. Během keto diety na chutích strádat nebudete, naopak se budete těšit na své oblíbené keto potraviny ke snídani a svačině, které si navíc můžete vychutnávat i po skončení dietního programu jako prospěšnější alternativu běžných sušenek a svačin z obchodu.

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Baruse1992Karova 26. 11. 2022, 17:03
Já jsem dostala tip od kamarádky na KetoDiet. Nemáte s tím někdo zkušenost? Potřebovala bych zhubnout alespoň těch 15 kg, které mi zůstaly po porodu. Jsem z toho docela nešťastná.
Vikulinka5 30. 10. 2022, 19:42
Já jsem se docela dlouho rozhodovala, jakou keto dietu zkusím a nakonec jsem zvolila ketodiet. A jsem za to moc ráda, protože je to přesně dieta pro mě. Jídla mi chutnají, kila letí dolů, prostě spokojenost.
Emakrul 28. 4. 2022, 23:25
Moc mi pomohla keto dieta z ketodiet.cz Opravdu je dobře nastartovala a namotivovala v tom abych pokračovala dál :-)
Kajka95 18. 3. 2022, 17:30
Našla bych tady někoho, kdo má vyzkoušenou nějakou z těch kupovaných diet ?
Majki636 26. 3. 2022, 15:44
@Kajka95 Co by tě zajímalo ? Mám vyzkoušenou ketodiet a s tou jsem byla spokojená. Jídla dobrá, váha šla krásně dolů. Neměla bych co vytknout.
Kajka95 6. 4. 2022, 16:12
@Majki636 No chtěla bych něco takového vyzkoušet akorát mám trochu obavy, jak se budu stravovat potom, abych to nenabrala zpátky :/
Majki636 26. 4. 2022, 20:23
@Kajka95 Chce to mít pevnou vůli. Jinak co se týče stravování po dietě, tak jsem si ještě nějakou dobu kupovala ty jejich jídla.

Kategorie