Zobrazit přihlášovací formulář

Rozjeďte kreativní hraní na plný plyn s auty vozového parku LEGO®

  • Publikováno:
Rozjeďte kreativní hraní na plný plyn s auty vozového parku LEGO®

Děti mají všelijaké zájmy, ale existuje vášeň, které propadají všechny bez rozdílu – auta! Proč právě ta? Láska k autům je dána vším, co děti ovlivňuje, od rodičů, pro které je mnohdy auto víc než jen dopravní prostředek, po oblíbené hrdiny filmů, seriálů i počítačových her. Zájem o auta je pro děti natolik fascinující, že je často neopouští ani v dospělosti.

 

NEJOBLÍBENĚJŠÍ HRAČKA? AUTO!

Podle odborníků na vývojovou psychologii se u dětí v určitém věku projeví „extrémně intenzivní zájem“. Označuje se tak věc, kolem které dítě soustřeďuje veškerou svou pozornost. Mnohdy to bývají právě auta, která jsou rychlá, hlasitá, vzrušující a dětem poskytují spoustu možností, jak je do detailu prozkoumat, než se oddají radosti z jízdy. Při hře jim pak auta nabízejí celou řadu vzrušující akce plné zábavy, ať už si hrají samy, nebo s kamarády.

UJÍŽDĚNÍ NA AUTECH PODPORUJE INDIVIDUÁLNÍ ROZVOJ DĚTÍ

Rodič občas vnímá hru s autíčky jen jako posouvání po koberci tam a zpátky. Odborníci to však vidí jinak. Poukazují na to, že i do hry s auty děti silně promítají svou osobnost, a autíčko se proto hodí jako univerzální hračka pro každého. Během hry s nejrůznějšími vozidly přicházejí malí objevitelé také do prvního kontaktu s fyzikálními zákony a na své kognitivní úrovni se seznamují s jejich vlastnostmi. Už jen poznáním, že nahoru na gauč musí autíčko vytlačit, ale dolů pojede samospádem, se dítě přirozeně dozvídá o síle, dynamice či mechanice pohybu. Držením jedoucího autíčka a vnímáním jeho posunu si dítě zase uvědomuje nerovnosti a plasticitu povrchů.

NEJVĚTŠÍ AUTOMOBILKA NA SVĚTĚ

Děti baví vybírat si. Rozhodují se pro to nejlepší a ideálně chtějí z pestré nabídky získat vše, co je k mání. Stavebnice LEGO proto dává dětem k dispozici největší vozový park. Dobrodruhy, kteří rádi závodí, uchvátí terénní vozidla 4×4, buginy nebo motorky, nechybí ani závodní auta z těch nejznámějších stájí. Milovníkům velkých strojů zase učarují dvoupatrové náklaďáky nebo hasicí auto. Výhoda kostek LEGO je, že si děti nemusí hrát jen s existujícími modely, ale mohou si navrhnout a postavit svůj vlastní unikátní vůz.

Naše tipy:

LEGO® Technic Jeep® Wrangler (42122)

Sotva se najde dítě, které by si nechtělo postavit vlastní vysoce výkonný teréňák 4×4. S modelem Jeep® Wrangler od LEGO® Technic se nyní sny mohou stát skutečností. Kluci a holky od 9 let si s tímto kultovním teréňákem užijí spoustu zábavy. Díky přednímu řízení pomocí tlačítka a výkonnému odpružení náprav mohou děti svůj model testovat na překážkách po celé domácnosti.

LEGO® Technic Monster Jam® Grave Digger® (42118)

Natahovací vůz Monster Jam Grave Digger® od LEGO® Technic nabízí spoustu funkcí, které si stavitelé zamilují. Autentické prvky zahrnují potisk vozu Grave Digger s duchem a plameny, obrovské pneumatiky, pohyblivou vlajku a červené světlomety. Sledujte, jak dětem pod rukama ožívá vzrušující svět show Monster Jam, zatímco předvádí epické kousky jednoho z nejslavnějších monster trucků všech dob.

LEGO® City Sporťák (60285)

Stavebnici Sporťák (60285) od LEGO® City si děti zamilují. Model doslova překypuje úžasnými designovými detaily, včetně aerodynamické karoserie, odnímatelné střechy, nastavitelného zadního spoileru, sportovních černých ráfků s přilnavými pneumatikami a propracovaného kokpitu pro minifigurku řidiče. Stačí přidat špetku fantazie a vyrazit na dálnici!

PRO MALÉ I POKROČILÉ ZÁVODNÍKY

Svůj vysněný automobil najde ve flotile LEGO skutečně každý, a to nejen podle zaměření, ale i podle obtížnosti. Některé modely dítě sestaví během pár hodin, u některých i pokročilý stavitel stráví celý den. Vozový park LEGO uspokojí i dospělé milovníky aut. K dispozici mají celou řadu propracovaných modelů ikonických vozidel, při jejichž stavění si navíc efektivně odpočinou a zkrotí stres.

Náš tip:

LEGO® Technic Ferrari 488 GTE „AF Corse #51“ (42125) a LEGO® Speed Champions Ferrari F8 Tributo (76895)

 

Milovníci závodění všech věkových kategorií milují auta Ferrari. Nyní si mohou postavit vlastní modely z kostek LEGO s autentickými designovými detaily, které se neliší od kultovních originálů a díky tomu vystihují pravou povahu aut Ferrari. Mezi funkce modelu pro pokročilé stavitele patří přední a zadní zavěšení kol, otevírací dveře, motor V8 s pohyblivými písty a volant. Na své si přijdou i malí závodníci – auta řady LEGO Speed Champions jsou nyní o 25 % větší než kdy dřív, což znamená ještě více autentických detailů. Tento model vozu F8 Tributo nabízí stejně krásný design jako originál, který se může pochlubit nejrychlejším motorem V8 v dějinách značky Ferrari.

Pro více informací navštivte www.LEGO.cz.

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie