Zobrazit přihlášovací formulář

Chemické čistící prostředky ničí zdraví. Zkuste EKO variantu.

  • Publikováno:
Chemické čistící prostředky ničí zdraví. Zkuste EKO variantu.

Někdo to má jako relax, pro někoho je to zase nutná práce, kterou chce mít rychle za sebou. Úklid je však nedílná součást každé domácnosti a s ním spojená i zásoba prostředků a čističů, jenž nejen zabírají značnou část ve vaší skříni, ale zároveň obsahují toxické látky škodlivé pro vaše zdraví. Přemýšleli jste o přechodu na ekologické čistící prostředky?

V běžné domácnosti probíhá větší úklid zhruba jednou týdně a je doplňován každodenním udržováním čistoty menšími činnostmi, jako je mytí nádobí, utírání kuchyňské desky či úklid vany nebo sprchového koutu. To znamená, že hned několikrát týdně vezmeme do ruky čistící prostředky a pracujeme s nimi. Věděli jste ale, že úklid chemickými přípravky není pro vaše zdraví to nejlepší? Na trhu naštěstí existují ekologické prostředky, které jsou šetrné k životnímu prostředí i vašemu zdraví a zvládnou vyčistit domácnost stejně, jako ty chemické.

 

Chemické prostředky mohou zapříčinit i alergie

V dnešní době se mnoho z nás kouká, co je obsahem jídla a pití, které denně konzumujeme. Ale co obsah mycích prostředků, kterých se běžně dotýkáme a vydechujeme? Pravidelné čištění chemickými prostředky vysušuje a ničí naší pokožku, výpary z nich dráždí oči i sliznici a pronikají až do našich dýchacích cest. Někteří věří, že toxické látky z čistících prostředků mají i značný vliv na vznik alergií. Tohle všechno si sečtěte a vynásobte úklidem několikrát měsíčně. Zároveň pro lidi s exémem a jinými zdravotními problémy může být takový běžný klid doslova noční můrou.

EKO přípravky šetří vás i životní prostředí 

Naopak ekologické čistící prostředky jsou k nám mnohem ohleduplnější. Jejich základem jsou totiž minerální látky a rostlinné složky, které jsou netoxické a zdravotně nezávadné. Díky tomu jsou tak vhodné i pro lidi s kožními či dýchacími problémy. S ekologickými prostředky můžete také bez obav do úklidu zapojit i děti a učit je čistotě už od malička. 

Za používání ekologických čistících prostředků vám poděkuje i životní prostředí. Šetrné složení se oproti tomu toxickému snadno rozkládá a neznečišťuje povrchové a spodní vody.

S EKO přípravky můžete začít klidně hned

Pod ekologickou variantou čistících prostředků si někteří mohou představit drhnutí záchodové mísy octem, jako dělávaly naše babičky. Naštěstí už žijeme v modrenější době a dnešní trh nabízí řadu ekologických prostředků různých druhů a pro různé typy povrchů - od nádobí, okna až po koupelny a zvládnou vyčistit domácnost stejně tak dobře, jako ty chemické. Pro ekologické čistící prostředky se ani nemusíte vydávat do speciálních obchodů nebo je objednávat online. Prodávají se i v běžných drogeriích, možná i na stejném regálu, do kterého jste sáhli pro čistič, který máte teď doma. 

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie