Zobrazit přihlášovací formulář

5 senzačních tipů, jak ušetřit při nákupu přes internet

  • Publikováno:
5 senzačních tipů, jak ušetřit při nákupu přes internet

Pandemie koronaviru nám vzala zdraví i svobodu, ale pokud bychom měli zatížit i druhou misku vah, položili bychom na ní výrazné urychlení digitalizace a ohromný boom nakupování přes internet. E-shopy se sice těšily u českých zákazníků v oblibě i před koronou, právě jí však vděčí za skokový růst. Do roku 2019 rostl podíl nakupujících pozvolna, mezi lety 2019 a 2020 však vyskočil z 39 na 54 procent.

 

Češi brali – a stále berou – internetové obchody útokem a bez bez nadsázky lze říct, že si na komfortní způsob nakupování okamžitě zvykli. I proto byli mnozí provozovatelé kamenných obchodů nemile překvapeni, když před branami jejich podniků po rozvolnění nečekaly zástupy nedočkavých zákazníků. Nakupování přes internet totiž láká i na možnost významné finanční úspory. Když víte, jak na to, můžete ulevit rozpočtu o značnou částku. Jak na to?

 

1. Slevové kupony a kódy

 

Snad každý, kdo někdy nakupoval přes internet, si v poslední fázi nákupu všiml políčka, do kterého lze zadat slevový kupon. Tuto možnost sice nenabízí všichni čeští prodejci, ovšem u většiny těch významných ji najdete. Pokud vás zajímá, jestli s atraktivními slevami přišel i váš oblíbený prodejce, zkontrolujte si dostupné slevové kupony na portálu PandaKupony.cz – přehledně, na jednom místě, zde najdete platné slevy do tisíců e-shopů.

 

Aktivace slevového kódu je velmi snadná. Stačí ho zkopírovat do příslušné kolonky, která se obvykle nachází v nákupním košíku daného e-shopu, pod soupisem zboží. Výčet slev je pestrý a netýkají se pouze zboží - například slevový kód Blue Style vám může přinést exkluzivní slevu na letní dovolenou u moře. Slevový kód LadyLab vám zase umožní sledovat zdarma cvičební videa nebo zpřístupní exkluzivní jídelníček.

 

2. Pozor na dynamické ceny

 

Stalo se vám někdy, že jste narazili na zboží ve slevě, ale na druhý den, když jste se ho rozhodli koupit, byla cena mnohem vyšší? Někteří prodejci využívají specifickou strategii cenotvorby, která spočívá v dynamické změně ceny na základě různých faktorů. Chcete-li se těmto technikám vyhnout, pravidelně mažte historii prohlížeče, vždy se před nákupem odhlaste ze svých účtů (Google, Facebook atd.) a preferujte anonymní mód prohlížení.

 

A teď jedna vychytávka. V některých e-shopech získáte nižší cenu díky tomu, že si nastavíte adresu své domovské stránky na méně rozvinutou zemi. Tímto trikem můžete obelstít některé e-shopy, které využívají dynamické ceny a rozesílají zboží i do zahraničí.

 

3. Nakupujte ve správný den

Není nad to, když můžete strávit deštivé nedělní odpoledne příjemným nakupováním z pohodlí domova… Ale pokud si počkáte na středu, čtvrtek či pátek, mnohem pravděpodobněji natrefíte na zajímavou slevu. Podle statistik totiž prodejci lákají zákazníky na zlevněné zboží právě v těchto dnech. Nejdražší bývá naopak pondělí.

 

4. Požádejte o prodloužení slevy

 

Měli jste v plánu nákup určitého zboží, ale promeškali jste akci o jeden jediný den? Spojte se se zákaznickou podporou a požádejte jí, zda by bylo možné slevu prodloužit. Mnozí prodejci neváhají a platnost slevových kuponů skutečně na přání zákazníka prodlouží. Stejně tak můžete vyzkoušet refundaci v případě, že produkt zakoupíte těsně před uvedením slevy. Chytrý prodejce vám rozdíl v ceně vrátí, protože tím zvýší šanci na opakovaný nákup.

 

5. Používejte cenové srovnávače

 

Poslední tip je spíše připomínkou něčeho, co by mělo být naprosto samozřejmé. Portály typ Heureka.cz či Srovnáme.cz slouží k vyhledávání a porovnání cen zboží všeho druhu. Ušetří vám spoustu času i peněz, aniž byste museli procházet jednotlivé e-shopy. Pokud cenové srovnávače nevyužíváte, napravte to – budete se divit, jak se může cena identického zboží ve virtuálním prostoru lišit.

 

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie