Jahodová bublanina pana Cuketky: Vymazlená dobrota, kterou si zamilujete
- Autor: Lenka Ch. (berunkalenka)
- Publikováno:
Bublanina patří k nejoblíbenějším českým letním moučníkům na plech. Nadýchaný piškot je jednoduchý na přípravu, rychle hotový a použít do něj můžete v podstatě jakékoliv čerstvé ovoce, ale třeba i rebarboru. Receptů jsou stovky, vyzkoušejte ale tentokrát ten podle populárního pana Cuketky, který do těsta přidává smetanu a rozpuštěné máslo. Zaručujeme vám, že takovou dobrotu jste ještě nejedli.
Recept na jahodovou bublaninu podle pana Cuketky
Suroviny (rozpis je pro menší plech nebo pekáč o rozměrech cca 24 x 32 cm)
- 800 g jahod (popř. další letní ovoce)
- 250 g polohrubé mouky
- 150 g cukru krystalu
- 125 g rozpuštěného másla
- 125 ml smetany
- 3 vejce
- 6 g kypřicího prášku
- máslo a hrubá mouka na vymazání formy
Postup
1. Troubu rozehřejte na 180 °C.
2. Máslo rozpusťte a nechte mírně vychladnout.
3. Jahody očistěte a zbavte stopek (větší jahody rozkrojte).
4. Mouku prosijte do mísy a promíchejte s kypřícím práškem a špetkou soli.
5. Plech na pečení vymažte máslem a vysypte hrubou moukou (popř. krupicí, strouhankou).
6. Vejce rozšlehejte v míse s cukrem, dokud nezesvětlají.
7. Přidejte smetanu s moukou a opatrně rozmíchejte.
8. Úplně na konec tenkým pramínkem zašlehejte i rozpuštěné máslo.
9. Připravené těsto vylijte na vysypaný plech.
10. Přidejte ovoce a dejte péct do trouby asi 25 až 30 minut.
Náš tip:
Místo jahod zkuste do bublaniny dát kousky broskví.
Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli
Chcete opravdu odstranit článek?
Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé