Zobrazit přihlášovací formulář

Ricottovo-kokosové kuličky s pečenými jahodami: Božský letní dezert hotový za 15 minut

  • Publikováno:
Ricottovo-kokosové kuličky s pečenými jahodami: Božský letní dezert hotový za 15 minut

Ať už u vašich dveří zazvoní nečekaná návštěva nebo jen dostanete chuť na nějakou lehkou osvěžující dobrotu, bude se vám hodit recept foodblogerky Koko na rychlý dezert jen z pěti surovin, jehož základem je lahodná ricotta, kokos a jahody. Jeho příprava nezabere víc, než čtvrt hodinky, výsledek je ale vynikající a navíc skvěle vypadá. Vyzkoušejte ho a dáte nám za pravdu!

Netradiční vychlazené ricottovo-kokosové knedlíčky s teplými pečenými jahodami rozšíří vaše obzory a potěší vaše chuťové pohárky. Záleží jen na vás, zda budete dezert servírovat s horkou, vlažnou nebo studenou jahodovou omáčkou. Vyzkoušejte všechny varianty!

 

 

Ricottovo-kokosové kouličky s pečenými jahodami

Ingredience na 20 knedlíčků

  • 250 g vychlazené ricotty 

  • 100 g strouhaného kokosu do "těsta" + další kokos na obalování 

  • 75 g moučkového cukru 

  • 3 lžíce šlehačky (30 % tuku)

  • libovolné množství jahod k pečení

  • máslo

  • třtinový cukr 

Postup

1. Všechny suroviny na knedlíčky smíchejte dohromady a rukou tvořte malé kuličky, které hned obalujte ve strouhaném kokosu. Hotové knedlíčky dejte chladit do lednice.

2. Očištěné jahody rozpůlte nebo rozčtvrťte podle velikosti, vložte do malé zapékací misky hojně vymazané máslem a jen lehce posypejte třtinovým cukrem.

3. Pekáček vložte do trouby předehřáté na 200 °C (ideálně program Horký vzduch) a jahody pečte po dobu 10-12 minut – musí přirozeně pustit šťávu. 

4. Pečené jahody podávejte s vychlazenými knedlíčky. Pokrm můžete podle chuti doplnit šlehačkou a dozdobit lístky čerstvé máty či meduňky.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie