Zobrazit přihlášovací formulář

Barbie na cestě k zelené budoucnosti

  • Publikováno:
Barbie na cestě k zelené budoucnosti

Svět se nám mění před očima. Naštěstí se otevírá všem dětem, které tak mají možnost poznávat ho v celé kráse – se všemi možnostmi i výzvami. Prozkoumávají ho prostřednictvím hry, která je odvede do království fantazie, kde se všechna přání mohou změnit ve skutečnost. Přáním nás rodičů pak je, aby se jim stejně dařilo ve skutečném světě a mohly naplno rozvinout svůj obrovský potenciál a stát se přesně tím, kým být chtějí – bez jakýchkoli omezení. 

Na této cestě k dosažení všech cílů je dětem už déle než 60 let nejlepší průvodkyní panenka Barbie. To, že byla na trh uvedena už v roce 1959, ale neznamená, že se v moderním světě neorientuje, naopak. Barbie byla vždy nositelkou společenských trendů i trvalých hodnot, kterým děti prostřednictvím hry učí. Díky ní je osvojování si principů, na kterých mohou holčičky a kluci v budoucnu stavět, mnohem snazší a zábavnější. 

O tom, že oblíbená panenka drží prst na tepu doby i dnes, svědčí nejnovější kolekce Barbie Loves the Ocean. Najdete v ní tři panenky, jejichž těla jsou vyrobena z 90 % z recyklovaných plastových dílů vázaných na oceán. To znamená, že u tohoto materiálu hrozilo, že skončí v oceánu – většinou se totiž jedná o plast sesbíraný (a poté recyklovaný) z oblastí okolo řek, kde není zajištěný svoz odpadu, a tak by jinak nejspíš skončil v řece, která by ho odnesla až k širým vodám oceánu. Mattel z něj ale vyrobil hračku, která dětem rozdává radost, a navíc má i edukativní přesah. 

Příběh Barbie Loves the Ocean totiž dětem nenásilnou formou přibližuje jedno z nejdůležitějších témat současné doby – nutnost péče o planetu Zemi. Už od útlého věku si děti díky Barbie osvojují principy udržitelnosti, které jsou naprosto zásadní pro to, aby v budoucnu mohly vést naplněný a spokojený život. „S nadšením využíváme rozsah a dosah naší globální platformy, abychom inspirovali děti k tomu, aby se podílely na změně, kterou chtějí ve světě vidět,“ říká k nové kolekci Lisa Knight, která v Mattelu vede sekci Barbie a panenek. 

Kolekce Barbie Loves the Ocean je ale jen jedním z (mnoha) prvních krůčků, které Mattel dělá směrem k udržitelnosti a zelenějším zítřkům nás všech. Do roku 2030 chce u všech svých produktů i obalů 2030 používat pouze recyklované, recyklovatelné nebo bio plastové materiály. Budoucnost růžové barvy, která je pro panenku Barbie charakteristická, je totiž v zelené!

 

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie