Zobrazit přihlášovací formulář

Tipy na víkend: Lollipopz v akvaparku Čestlice, pátrání po Golemovi nebo pohádka na zámku Nechanice

  • Publikováno:
Tipy na víkend: Lollipopz v akvaparku Čestlice, pátrání po Golemovi nebo pohádka na zámku Nechanice

Přemýšlíte, kam s dětmi o víkendu vyrazíte, aby se doma nenudily? Máme pro vás hned 8 tipů na zajímavé akce, které se konají po celé republice. Hudební, sportovní, pohádkové, výpravy za poznáním, historií a hlavně za zábavou! Z naší pestré nabídky si vyberou jak holky, tak i kluci, menší, ale i větší děti.

Barevná show v Aquapalace Praha

Kdy: 25. červenec 2021

Vypravte se s dětmi do největšího akvaparku ve střední Evropě na koncert populární dívčí kapely Lollipopz a s těmi nejmenšími na vystoupení Káji a Bambuláčka. Překvapte je perfektním prázdninovým zážitkem a užijte si společně skvělé odpoledne. Koncerty proběhnou ve Vodním světě a jsou pro návštěvníky zdarma v rámci běžného vstupného. Hosté se tak mohou těšit na zážitek přímo z bazénu! Fanoušci Lollipopz mají navíc možnost koupit si vstupenku Meet & Greet, která zahrnuje osobní setkání, autogramiádu a společné focení.

Program:

11:05 Vystoupení Kája a Bambuláček

13:05 Koncert Lollipopz

14:00 Meet & Greet s Lollipopz

Více info ZDE >>

Vlakem do areálu Škodovky

Kdy: 24. - 25. červenec 2021

Vydejte se vlakem z nádraží Plzeň – Jižní Předměstí na vyjížďku po vlečkách v areálu bývalé Škodovky. Pojedete po kolejích, které lemují historické i novější budovy v areálu, projedete mezi historickými budovami kováren a hutí kolem strojírenských provozů až na samý konec rozlehlého areálu na Karlově, užijete si výhled na nejstarší části Škodovky i slavnou 1. bránu a výklad průvodce o historii celého areálu. Ve vlaku uslyšíte výklad průvodce o historii jedné z nejznámějších plzeňských značek Škoda. Délka projížďky je cca 1 hod.

Informace o nástupišti budou k dispozici v den akce na nádraží, doporučujeme dorazit s časovou rezervou. Vzhledem k poznávacímu charakteru akce a výkladu není akce vhodná pro děti do 6 let.

Více info ZDE >>

Pátrání po Golemovi – venkovní hra pro rodiny s dětmi

Kdy: 24. červenec 2021 14:00 - 16:00

Vstupné: 230,- Kč/osoba

Odhalte skoro 500 let staré tajemství, kde ukryl Rudolf II. a Rabi Löw Golema. Zveme vás na dobrodružnou procházku uličkami Prahy se zkušeným průvodcem. Díky této rodinné hře objevíte, kde je ukrytý tajemný Golem. Děti i dospělí se formou hry ponoří do záhadných příběhů staré Prahy. Pomocí znamení na tajemné mapě se vydáte na dobrodružnou cestu k místu, kde Rabi Löw ukryl Golema. Děti se naučí pracovat s mapou, což jistě využijí na vašich dalších dobrodružných výpravách :). Kromě toho se dozvíte spoustu zajímavostí a historek, o kterých jste možná ani nevěděli. A nakonec na vás v podzemí Starého Města bude čekat velké překvapení.

Trasa začíná u vstupu do Pražského hradu a končí u Staroměstského náměstí. Je dlouhá cca 3 km a obsahuje celkem 9 zastavení, trvá necelé 2 hodiny a doprovodí vás certifikovaný průvodce. Každé zastavení vás přivede k nějaké zajímavé památce, kde se hráči dozví poutavou formou její historii. Vše je spojené do smyšleného příběhu, na jehož konci hráči objeví, kde je ukrytý legendární Golem. 

Den otevřených dveří na Letišti Cheb

Kdy: 24. červenec 2021 10:00 - 18:00 hod.

Uvidíte:
• sportovní a ultralehká letadla
• vrtulníky a vírníky
• větroně a aerovleky

V případě zájmu vás čekají okružní lety nad Chebem a okolím.
Parkování zdarma. Občerstvení zajištěno.

Lesní slavnost Lapků z Drakova v Biskupských lesích

Kdy: 24. červenec 2021 10:00 – 25. červenec 2021 17:00

Vstupné: 40,- Kč, děti ZDARMA

Lesní slavnost je oblíbenou akcí v Jesenickém regionu, která významně podporuje kulturně společenskou činnost a letní prázdninové aktivity s důrazem využití volného času mládeže, zejména rodin s dětmi. V lesích Biskupství Ostravsko – Opavského v lokalitě Drakov se představí bohatý program. Budou to rytířské spolky, řezbáři, lesníci pozvou děti na lesní pedagogiku, vystoupení sokolníků, mohou si zde vysadit svůj strom.  S Vandrovní knížkou je možné navštívit 8 stanovišť a otisknout si do ní pamětní razítka.
Součástí akce bude také Drakovský plaváček, soutěž o nejrychlejsší splavovaný míček na řece Černá Opava. O dobrou náladu se postarají kapely Řebřiňák, Generace 75, Kompromis, Šlismekolem, Karlováci, Letokruhy a Duo Modulor. Na celé trase Stezky Lapků z Drakova bude připraveno mnoho dalších atrakcí.

Pohádka Čertův poklad na zámku Hrádek u Nechanic

Kdy: 24. – 25. červenec 2021 
Časy představení pro oba dny: 9:30 hod.; v 10:45 hod.; 14:00 hod.; 15:15 hod.
Vstupné: 100 kč/osoba

Děti milují čtení a vyprávění pohádek, ale ještě raději jsou reálnou součástí pohádky, navíc když se odehrává přímo na opravdovém zámku. Tento projekt je navíc ojedinělý v tom, že se pohádka nehraje klasicky na jednom podiu, ale děti procházejí okolím zámku a zamíří též do sklepení, kde  se odehrává děj příběhu. Srdečně Vás zveme na veselou pohádku Čertův poklad, v níž Princezna Jasmína netrpělivě očekává svého ženicha, a protože chce poznat jeho pravou povahu, vymění se se svou služkou Žofií. Podobný nápad však dostane i princ a jeho sluha. A aby toho ještě nebylo málo, všichni se dozvídají, že pan král před lety slíbil princeznu drakovi za ženu. Kdo je pravý hrdina a kdo má upřímné srdce se dozvíte v této veselé pohádce. Podium i hlediště bude zastřešené, takže se akce koná i za nepříznivého počasí. 

Rezervace nutná kvůli omezeným skupinám na Tel.: 604 381 520 nebo emailu: agentura.veronika@centrum.cz

Zážitkový výlet z Chřibské za vyhlídkami a k vodopádům

Kdy: 24. červenec 2021 13:30 - 18:00 hod.

Zveme na letní pěší výlet za přírodními krásami Lužických hor, chybět ale nebude ani gastrozážitek. Vždyť budete putovat po Pivní stezce Lužických hor a za našlapané kilometry se přece musíte odměnit. Na trase v Krásné Lípě si můžete ochutnat místní řemeslné pivo, nebo výbornou kávu a ještě lepší zmrzlinu a řadu dalších fajnových pochoutek.
Trasa dlouhá 14 km není vhodná pro kočárky.

Bitva o Notorburg 2021 – Morové rány

Kdy: 24.-25. červenec 2021 
Program začíná od 13 hod., v 16 hod. startuje bitva, od 18 hod. k poslechu a tanci zahrají kapely
Vstupné: dospělí 200,- Kč, děti 100,- Kč, děti do 111cm zdarma

Velkolepá historická bitva a bohatý program na celé odpoledne pro rodiče i děti. Již 18. ročník tradiční bitvy pořádá šermířská skupina Notorix Denatur z Ledče nad Sázavou. Jde o skupinu nadšenců, kteří bitvu přípravují ve svém volném čase a stráví na ní ročně několik desítek hodin bez nároku na honorář. Vstupné je koncipováno tak, aby pokrylo náklady, nejedná se o ziskovou akci. Kromě hlavní bitvy se můžete těšit i na dětskou bitvu, dobové tržiště, lidová řemesla, krčmy, Draco Ardens ohnivou show, Cave – hadího muže, rytířský turnaj, slámový hrad pro děti, historický kolotoč, bahenní zápasy, bubeníky, pyrotechnické efekty, ukázku dravců ze záchranné stanice Pavlov a mnohé další.

Možnost přespání ve vlastním stanu na louce zdarma.

Více info ZDE >>

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie