Zobrazit přihlášovací formulář

Chorvatsko: nejlepší dovolenková destinace pro rodiny s dětmi

  • Publikováno:
Chorvatsko: nejlepší dovolenková destinace pro rodiny s dětmi

Přestože se léto přehouplo do druhé poloviny, stále není pozdě vyrazit na letní dovolenou. A kam jinam vyrazit k moři než do Čechy oblíbeného Chorvatska. Přinášíme vám několik důvodů, proč je právě Chorvatská republika nejlepší zahraniční destinací pro rodiny s dětmi.
 

Nejbližší moře

Napadá vás jiná destinace, kterou máme tak blízko, na jejím území se nachází moře a zároveň v ní jsou pro nás příznivé ceny? Chorvatsku hraje do karet to, že je neskutečně blízko a ceny v něm jsou podobné těm našim. Pokud bydlíte na jihu Česka či na Moravě, máte to k chorvatským hranicím jen pár hodin cesty autem. Ale kromě vlastní dopravy, se do Chorvatska můžete dostat také autobusem, vlakem nebo letadlem.
 

Skvělé ubytování v Chorvatsku

Ať už rádi kempujete nebo dáváte přednost apartmánu, ve kterém máte dostatek soukromí a leckdy i soukromou pláž nedaleko, perfektní ubytování v Chorvatsku na míru si najde opravdu každý. Kromě široké nabídky kempů, ve kterých můžete přespávat ve vlastním stanu či karavanu, máte na výběr i z chatiček. 

Co se apartmánů týče, jejich výhoda spočívá ve vlastní kuchyni, tudíž si můžete z lokálních surovin připravovat pokrmy podle své chuti a jedná se o perfektní variantu pro rodiny s malými dětmi.
 

Do moře bezpečně

Další nespornou výhodou Chorvatska jsou pláže. Před odjezdem se můžete rozhodnout, zda preferujete písek či kamínky a podle toho zvolit cílovou destinaci vaší dovolené. Boty do vody jsou ale samozřejmostí v každém případě. V moři se vyskytuje množství ježovek, kterým se přezdívá mořští ježci – a šlápnutí na ně bez vhodné obuvi do vody je velmi bolestivý a nepříjemný zážitek. 

Nicméně, co se vstupu do moře týče, chorvatské pláže jsou jako stvořené pro děti, protože voda je během letních měsíců příjemně teplá a vstupy do vody na většině míst pozvolné.
 

Navštivte Dalmácii

Nevíte, jakou část Chorvatska navštívit? Nádherná je kupříkladu Dalmácie. Rozkládá se na území Chorvatska od města Zadar a sahá až po město Dubrovník. Jedná se o největší oblast celé země a dále se dělí na severní, střední, jižní a ostrovní část. Pobřeží Dalmácie je členité a lemované olivovými a palmovými háji.

 

Nejkrásnější části Chorvatska budete mít po ruce a budete se je moci kdykoliv vydat prozkoumat. Nenechte si ujít návštěvu Zadaru. Při rozhodování mezi tím, zda preferujete pevninu nebo raději ostrov, vezměte v potaz i celkovou plánovanou délku vaší dovolené a to, jak moc chcete podnikat výlety do okolí. S velmi malými dětmi je praktické zůstat na jednom místě a užívat si klidu a pohody na ostrově, ale pokud jsou vaši potomci zvyklí na túry, určitě jim pár výletů neuškodí.
 

Zabalte si kufry a nakupte vše nezbytné

Po rodinné poradě, při které vyřešíte, co a jak a budete znát datum odjezdu, už vám nebude nic bránit v tom, abyste se vrhli do balení. A právě při této činnosti oceníte, že je vrchol léta již pomalu u konce a v obchodech tak probíhají akce a letní zboží sežnete výhodněji než před hlavní letní sezónou. Leckde se dají uplatnit také slevové kupóny s jejichž pomocí ušetříte jak při nákupu opalovacích krémů, sprejů a olejů, ale třeba i při nákupu slunečních brýlí, brýlí na potápění a nafukovacích hraček pro vaše ratolesti.
 

Užijte si letní dovolenou v klidu a pohodě, nestresujte se a užívejte si všeho co vám přímořský stát přináší. Pokud se bude náhodou jednat o vaši první návštěvu Chorvatska, nemějte žádné obavy, protože si jej zamilujete. Místní jsou velice milí a ochotní a mají rádi děti. Zamilujete si také moře, místní speciality, přírodu a nebudete se hrozit ani při nákupu v obchodech. Chorvatsko je zkrátka ideální letní destinací.

Zdroj obrázku: kudla / Shutterstock.com

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie