Zobrazit přihlášovací formulář

Jak upevnit partnerský vztah? 7 aktivit, které můžete provozovat jako pár

  • Publikováno:
Jak upevnit partnerský vztah? 7 aktivit, které můžete provozovat jako pár

Máte spokojený partnerský vztah, navzájem se milujete nade vše, a chcete, aby tomu tak bylo i v budoucnu? Pak je dobré vědět, že na tom budete oba muset aktivně pracovat. To znamená spolu nejen mluvit, plánovat, rozvíjet vzájemně důvěru a věnovat pozornost mnoha dalším důležitým věcem, ale také společně trávit volný čas. A protože do našeho života patří i koníčky, které nám pomáhají zrelaxovat, odpočinout si od všedních starostí, je dobré najít zálibu, která by vyhovovala vám i partnerovi.

V prvé řadě si zapamatujte, že jakákoli příležitost k lepšímu vzájemnému poznání je zásadní a neměla by být ve zdravých vztazích opomíjena. Ještě lepší je, když se pár zaměří na více než jen jednu možnost. Rozvíjení a udržování pouta lásky a důvěry vyžaduje neustálou tvrdou a zároveň odměňující práci.

Posilování vztahu může být zábava

Primárním kritériem při výběru koníčku pro pár je zajistit, aby si ho oba užili, protože všichni lidé mají specifické preference a názory na život. Když partnera donutíte dělat to, co se vám líbí, zatímco on to nenávidí, vaše vztahy to rozhodně nezlepší. Promluvte si proto o tom se svým partnerem a rozhodněte se společně. My vám nabízíme nějaké nápady, kterými se můžete inspirovat.

1. Zacvičte si spolu

Nezáleží na tom, zda zvolíte lekce jógy, virtuální fitness nebo jízdu na kole v parku. Spousta lidí nedokáže začít cvičit kvůli nedostatku motivace. Váš partner vám může pomoci rozvinout tento užitečný návyk. Bude to mít také pozitivní dopad na vaše vztahy, protože sport pomáhá snižovat hladinu stresu a zlepšuje vaše zdraví. Začněte společně cvičit a získejte ve svém životě podporu endorfinů.

2. Naučte se něco nového

Kdo řekl, že společné absolvování kurzů Excelu nelze považovat za koníček? Možná je programování nebo rozhodnutí naučit se cizí jazyk něco, co byste oba chtěli dělat, a tak společné lekce posílí vaše pouto, protože budete mít ještě více společného.

3. Hrajte deskové hry

Existuje velký prostor pro výběr něčeho, co bude vyhovovat vašim zájmům a dokáže ukojit vzrušující zvědavost vás obou. Ať už si vyberete nějaké nákladnější deskovky i s řadou rozšíření, nebo se rozhodnete hrát Člověče, nezlob se!, nezapomeňte se při tom dobře bavit a užít si každou minutu společného hraní. Vzrušení je prospěšné pro zdravý vztah, pamatujete?

4. Jděte tancovat

Co jiného může posílit vzájemné city tak efektivně jako smyslný a vášnivý tanec. Naučte se třeba smyslnou bachatu, která je v posledních letech populární po celém světě. Zpočátku se vám tento tanec možná bude zdát složitý, stačí ale zvládnout několik základních kroků a stanete se královnou a králem parketu. A můžete si být jisti, že jde o opravdu obohacující zážitek. Záleží jen na vás, zda se zapíšete do profesionálního tanečního studia nebo se pokusíte získat základy pomocí virtuálních lekcí doma.

5. Začněte číst

Čtení pro radost se obvykle prožívá samostatně, ale právě proto byste této aktivitě měli dát šanci a změnit ji. Čtěte si knihy navzájem, abyste si užili příběh i hlas milované osoby, vytvořte jakýsi knižní klub pro dva a mluvte spolu o myšlenkách, které svás napadnou při čtení, přečtěte si recenze, porovnejte různé verze svých oblíbených zahraničních autorských knih, aby jste zjistili, kdo dokázal udělat nejlepší překlad, nebo prostě jen seďte či ležte vedle sebe a užívejte si dobré čtení, ticho a zároveň blízkost toho druhého.

6. Objevujte společně nové recepty

Možná spolu připravujete večeři často, tentokrát si ale vyberte nějaký nový recept a vytvořte vhodnou uvolněnou atmosféru, abyste zažili zvláštní pocity a pouta mezi vámi dvěma. Bude to příjemné sjednocující hobby, připravit čas od času společnou romantickou večeři.

7. Vyberte si venkovní aktivitu pro dva

Možnosti jsou téměř nekonečné a závisí na vašich konkrétních zájmech a způsobu života. Některé páry si mohou vybrat extrémní aktivity, jako je potápění nebo horolezectví, aby do vztahu vnesly napětí a silné emoce, zatímco jiní si mohou vybrat něco uklidňujícího, jako například zahradničení.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie