Zobrazit přihlášovací formulář

Šokující opatření: Letecká společnost označuje místa, kde sedí děti, aby varovala ostatní cestující

Šokující opatření: Letecká společnost označuje místa, kde sedí děti, aby varovala ostatní cestující

Pasažeři leteckých společností se dělí na dva tábory. Na ty, co cestují s takřka od narození dětmi, a na ty, kteří mají "uřvaných" malých cestujících plné zuby. Kvůli tomu se jedna ze společností rozhodla přepracovat svůj rezervační systém a sedadla s kojenci výrazně označit a varovat tak další zájemce o letenky. Co na takové opatření říkáte vy?

Jsou tomu sice už dva roky, co společnost Japan Airlines odhalila nový nástroj, který umožní cestujícím při rezervaci místa vyhnout se oblasti, kde bude cestovat kojenec, přesto toto rozhodnutí stále budí v celém světě ohlas.

„Cestujícím s dětmi ve věku od 8 dnů do 2 let se na obrazovce po výběru a potvrzení sedadla zobrazí na jejich místech ikona dítěte,“ píše se na webu zmiňované letecké společnosti. "Díky tomu se také ostatní zájemci o nákup letenky dozvědí, kde bude kojenec cestovat."

 

 

To s povděkem kvitují i někteří cestující. Jeden z nich například na svém účtu na sociální síti napsal toto: Děkuji vám, @JAL_Official_jp za varování, na kterém místě děti plánují během třináctihodinové cesty křičet a řvát,“ napsal Rahat Ahmed. A dodává, že by se tímto nápadem měli inspirovat i další letecké společnosti.

 

Společnost JAL ale zároveň upozorňuje, že ikony jsou viditelné pouze pro ty, kteří svou rezervaci uskuteční prostřednictvím webových stránek letecké společnosti. Zároveň také nesmí dojít k neplánované změně typu letadla. V takovém případě se totiž původní zasedací pořádek ruší.

 

Zároveň ale tato japonská společnost v případě, že letíte s malým dítětem, nabízí řadu nadstandardních služeb, aby bylo váš cestování pohodlnější. Poskytují například na letišti k zapůjčení několik kočárků, cestující s kojenci mají také přednost při nástupu na palubu letadla, stevardky a stevardi nabízejí během letu horkou vodu pro přípravu kojeneckého mléka a také je zde koutek na přebalování.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie