Zobrazit přihlášovací formulář

Vybíráte dárek k narozeninám pro ženu? Vsaďte na mořské plody!

  • Publikováno:
Vybíráte dárek k narozeninám pro ženu? Vsaďte na mořské plody!

Ženu ani květinou neuhodíš. Staré známé přísloví, které je navíc pravdivé. Zdá se vám květina málo a přemýšlíte, čím ji doplnit? Vsaďte na mořské plody z čokolády, na kterých si oslavenkyně zaručeně pochutná.

Bonboniéra k narozeninám?

Narozeniny jsou skvělou příležitostí k setkání s našimi nejbližšími. Nikdy nechodíme s prázdnou, naopak přemýšlíme, čím oslavence potěšit. Když jde o ženu, volba většinou padne na kytici oblíbeného kvítí. Ale přijít jen s květinou? Nechtělo by to ještě alespoň nějakou milou drobnost? Rozhodně! A klidně může jít o bonboniéru, ideálně v nějakém originálním balení. Třeba o Mořské plody.

Jak bonboniéru k narozeninám vybrat?

Kromě originálního balení, které zaujme na první dobrou, je důležitý také druh čokolády a náplň. Co si budeme povídat, očima si nezamlsáme. Ideální je, když víte, co má oslavenkyně ráda a podle toho bonboniéru vybrat.

Krok první: Výběr čokolády

Bonboniéra je skvělý dárek, ještě lepší je, když dobře vyberete čokoládu, kterou oslavenkyně preferuje.

  • Hořká čokoláda musí obsahovat alespoň 35 % kakaové sušiny, čím více, tím lépe. Obsah kakaa je v tomto případě velmi důležitý. Kdo chce opravdu kvalitní hořkou čokoládu, pozná ji podle toho, že obsahuje kakaové máslo a minimum jiných rostlinných tuků.
  • mléčné čokoládě je minimálně 25 % kakaové sušiny, zjemňuje se přidáním mléka a právem patří mezi ty nejoblíbenější.
  • Že bílá čokoláda neobsahuje kakaové máslo? Omyl! Kakaové máslo bez pražených kakaových bobů je základ.

Krok druhý: A co náplň?

I na náplni záleží. Právě ona dodává bonboniéře na zvláštnosti. Jaké druhy náplní můžeme v čokoládách například najít?

  • Kakaovou náplň najdete třeba v lanýžích, bonbóny s kakaovou náplní často bývají obalené ještě třeba v kakaovém prášku. Náplň by měla obsahovat co nejvíc kakaové sušiny a kvalitního tuku.
  • Čokoládová náplň často bývá ochucena o další příchuť, může být jak z bílé, tak mléčné i hořké čokolády. Co takhle náplň z hořké čokolády s příchutí pomeranče, mandlí apod.?
  • Lískooříšková náplň se vyrábí jak z pražených, tak z nepražených lískových oříšků. Některé bonbóny kromě lískooříškové náplně obsahují i celý lískový oříšek.
  • Mix náplní, kdy se v bonboniéře nachází bonbóny s různými náplněmi.

Proč zrovna mořské plody?

Nebojte se, řeč není o rybině. Mořské plody mohou vonět i jinak, třeba po kakau, vanilce a oříškách. Mořské plody z jemné belgické čokolády s lískooříškovou náplní si získají každého, a to i ty nejmlsnější jazýčky.

 

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie