Zobrazit přihlášovací formulář

6 tipů pro dokonalé nalíčení očí

  • Publikováno:
6 tipů pro dokonalé nalíčení očí

Práce s dekorativní kosmetikou je tak trošku kouzlo. A aby byl efekt dokonalý, je třeba ho procvičovat. Což v situaci, kdy se malujeme každé ráno, není zas až takový problém. Je toho třeba zvládnout hodně, make-up zdaleka nekončí u tváří. Na pomoc si můžete vypůjčit pár triků, které, jakmile si je osvojíte, budou už naprosto nepostradatelné. Anebo krásné oči snadno a rychle.

Make-up artistou se člověk nerodí, zezačátku funguje vše metodou „vyzkouším, uvidím“. Máme pro vás ale několik tipů, které specialisté dávno odzkoušeli za vás a používají je i přední profesionálové k tomu, aby si práci malinko ulehčili.

Vyschlá řasenka? Nevadí. Je prostě spousta důležitějších věcí na zařizování, než myslet na to, jak starou vlastně používáme řasenku. A to se experti shodují na tom, že by se řasenka měla měnit každý měsíc…! Když už ale potřebujeme desítky vrstev na to, aby byla řasenka vůbec vidět, a ještě k tomu má velmi vybledlý odstín, je načase s tím něco dělat. A nemusíte rovnou kupovat novou! Známé jsou rady na ředění řasenky různými oleji, to má ale jeden velký problém – olej žlukne a na naředění doopravdy suché řasenky je moc hustý. Vyzkoušejte kapky do očí! Samozřejmě žádné na předpis, ale obyčejné, volně prodejné na unavené a červené oči. Nakapejte do řasenky pár kapek, promíchejte štětečkem a zase máte chvíli na to si v obchodě vzpomenout, že už byste potřebovala novou.

Černé vnitřní linky pouze v jednom případě. Černé vnitřní linky jsou samy o sobě doopravdy nešťastný trend. Zmenšují oči a ještě k tomu se slívají ve velmi neestetické hrudky v koutcích očí. Jejich jediné správné využití je při kouřovém líčení. A to nenosíme tak úplně běžně, že. Jediné využití vnitřních černých linek při každodenním nošení, které vám pohled naopak prohloubí a oči zvětší, je „zahuštění“ řas. Po aplikaci řasenky vezměte tekutou linku (nebo linku ve fixu) a ze spodní strany zvýrazněte linii řas na horním víčku. Vaše řasy budou vypadat hustší a výraznější!

Trik pro husté řasy. A řasy potřetí. Pokud si nechcete nechat řasy nalepovat, popřípadě si je sama každý den aplikovat doma, určitě jste občas zatoužila po hustých, výrazných, dlouhých a přirozených řasách. To bohužel umí zajistit jen Matka Příroda, nicméně jí můžeme malinko pomoct. Dětský pudr má mnohé využití a jedno z nich je také na zvětšení objemu řas. Před tím, než nanesete řasenku, normálně řasy přepudrujte – štětečkem, ale třeba i jenom prstem. Řasy tím naprosto přirozeně zvětší svůj objem, nebudou se na nich tvořit hrudky od řasenky a ještě k tomu řasenka déle vydrží! (Pudr totiž absorbuje maz a vlhkost, které vedou k rozmazávání.)

Řasy naposledy. Používáte kleštičky na řasy? Pokud ano, tak víte, že často zanechávají na řasách nevzhledný „sklad“, který jde jen těžko opravit. Před tím, než kleštičky použijete, nahřejte je fénem! Foukejte na ně teplý vzduch zhruba 5 vteřin, kleštičky trošku povolí a budou lépe fungovat. Navíc pak budou plnit také funkci jakési kulmy, takže natočené řasy déle vydrží.

Stíny „bez barvy“. Donesla jste si z obchodu nové stíny a těšíte se, až si je vyzkoušíte? Ale ouha, sice vypadají krásně, ale jejich barevná intenzita je skoro nulová a na očích vypadají jako neurčitá šmouha? Malá pigmentace stínů na oči je bohužel celkem častý problém. Nezoufejte, i to se dá řešit. Jen je to lehce pracnější. Ideální je používat bázi pod oční stíny, což je vlastně velmi přilnavý oční make-up. Ale jde to i bez ní – pod stíny s nízkou barevností použijte nejprve stín tělové barvy.

Karta na tvarování. Plastiková kartička, ať už stará kreditka, nebo nepoužívaná klubová, může být překvapivě výborným pomocníkem při líčení očí. Pokud ji máte po ruce, můžete podle ní stejně jako podle pravítka dělat linky – což dnes, při módě černých linek přesahujících oční víčko jistě oceníte. Na stejném principu můžete pomocí plastové karty tvořit dramatický vzhled kouřového líčení – stačí nerozmazávat stíny úplně doztracena, ale vytvořit na vnější straně horního víčka ostrou, zvedající se linku. A neodolatelný kočičí pohled je váš!

Máte nějaké vlastní triky na líčení očí? Je něco, co vám zjednodušuje každodenní líčení a ostatní by to třeba ani nenapadlo? Podělte se na Mimibazaru!               

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

jancafajklova 26. 10. 2015, 12:17
(Y) (Y) (Y) Mám ještě zkušenost s náplní do řasenky značky Regina. Stačí použít vždy trošku, náplň vydrží dlouho, cena kolem 40Kč a řasenka jako nová ,-) (X)
barbinecka37 24. 10. 2015, 20:17
(Y)

Kategorie