Zobrazit přihlášovací formulář

Řasenka 5x špatně!

  • Publikováno:
Řasenka 5x špatně!

Veškerý úspěch tkví v detailech. A i sebedokonalejší nalíčení očí může pokazit špatně nanesená řasenka. Že se vám to zdá jako hloupost? Vybrali jsme pro vás pět nejčastějších chyb, kterých se dopouštíme při aplikaci řasenky. A když se jich vyvarujete, tak nejen, že vaše řasenka vydrží mnohem déle, ale váš pohled bude naprosto neodolatelný! Takže stop optickému zmenšování očí, obtisknutým šmouhám i „pavoučím nožkám“.

I v tak obyčejné věci, jako je nanášení řasenky, platí, že když dva dělají totéž, není to totéž. To, že jsme si ve svých mladších teenagerovských letech osvojily nějaké návyky, kterých se dodnes držíme, ještě neznamená, že na nich nemůžeme trochu zapracovat.

Řasy jako hmyzí nožičky. Pravděpodobně víte, o čem mluvíme. I když se sem tam vzhled řas „pavoučí nožky“ pokouší nějaká celebrita opět vrátit do módy, prostě to není pěkné. Tečka. A velice často docilujeme tohoto ošklivého efektu nezáměrně a s dobrým úmyslem. Většina řasenek je určená k tomu, abychom si jí nanášely maximálně dvě vrstvy. Ale to my někdy překročíme i desetkrát, že? Takže základem je nenechat řasenku vyschnout a neaplikovat ji znovu na už zaschnuté vrstvy na řasách. Vždycky je mnohem lepší se odlíčit a začít znovu, než „doličovat“.

Pumpování kartáčkem. A to zdaleka ne proto, že si kartáčkem dovnitř natlačíme vzduch a řasenka dříve vyschne (než by i s těmito zásahy stihla vyschnout, dávno bychom ji měly vyměnit). Jde o to, že přílišným třením a vytvářením vzduchových bublin řasenka „žmolkovatí“, a tyto nevzhledné žmolky pak nanášíme na řasy. A když se jich chceme zbavit, snažíme se je rozčesat, tím nanášíme další vrstvy řasenky…a jsme u pavoučích nožek.

Vyhoďte ji. Pokud si už ani nepamatujete, kdy se řasenka objevila ve vaší kosmetické taštičce, vyhoďte ji. Protože věřte nebo ne, i v řasence se množí bakterie, které zapříčiňují začervenání, svědění, nadměrně slzení a obecně dráždí oko. Ano, fuj.

Hezky ke kořínkům. Pokud nanášíte řasenku tak, že dáte kartáček až ke kořínkům a jemně jím pohybujete ze strany na stranu, právě jste si vysloužily pochvalu. Pokud ne, měly byste začít! Nedokonale nabarvené kořínky řas způsobují, že vaše řasy vypadají podstatně kratší, než jsou. A to přece nechceme.

Jemně, ne silou. Vzhledem k předchozímu bodu je na místě jistý trénink a zručnost. Protože ano, kartáček řasenky je třeba umístit až ke kořínkům, ale zároveň musíme trošku krotit sílu, kterou na nanášení řasenky vynakládáme. Protože jeden tah mimo, spustí se reflexy, my zavřeme oko a můžeme začít nanovo. Jakmile prudce zavřeme oko s ještě nezaschnutou řasenkou na řasách, všichni víme, že výsledný efekt má pak lehce mývalí nádech.

Máte nějaké vlastní tipy na to, jak zajistit dokonalé nalíčení řas? Jak často měníte řasenku? Je těžké změnít zaběhnutý styl líčení? Podělte se s ostatními na Mimibazaru!

 

 

 

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie