Domácí sýrové krekry: Recept na slanou dobrotu k televizi, vínu i pivu
- Autor: Lenka Ch. (berunkalenka)
- Publikováno:
Máte už po krk sladkého cukroví? Prostřídejte ho s něčím slaným. Na tukem nasáknuté brambůrky z obchodu ale raději zapomeňte. Upečte si domácí sýrové krekry. Chutnají báječně a v puse se jen rozplývají. Až je vyzkoušíte, jiné už chtít nebudete.
Domácí sýrové krekry
Suroviny:
- 125 g špaldové hladké mouky Pernerka
- 6 g kypřícího prášku
- 100 g nastrouhané goudy
- 90 g změklého másla
- 1 lžička soli
- 3 žloutky
- 1 – 2 lžíce studené vody
- bílek na potření
- bylinky, sezam, kmín nebo hrubozrnná sůl na posypání
Postup:
1. Smíchejte všechny suché ingredience a směs důkladně promíchejte.
2. Poté přidejte nastrouhanou goudu, máslo, žloutky, vodu a vypracujte v těsto, které nechte 30 minut odpočinout v chladničce.
3. Vál jemně poprašte moukou a těsto vyválejte na cca 3mm silný plát.
4. Vykrajujte své oblíbené tvary, které rozložte na plech vyložený pečícím papírem.
5. Potřete bílkem a posypejte sezamem, kmínem, bylinkami nebo solí.
6. Pečte cca 12-14 minut na 170 °C dozlatova.
Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli
Chcete opravdu odstranit článek?
Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé