Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí sýrové krekry: Recept na slanou dobrotu k televizi, vínu i pivu

  • Publikováno:
Domácí sýrové krekry: Recept na slanou dobrotu k televizi, vínu i pivu

Máte už po krk sladkého cukroví? Prostřídejte ho s něčím slaným. Na tukem nasáknuté brambůrky z obchodu ale raději zapomeňte. Upečte si domácí sýrové krekry. Chutnají báječně a v puse se jen rozplývají. Až je vyzkoušíte, jiné už chtít nebudete.

 

Domácí sýrové krekry

 

Suroviny:

 

  • 125 g špaldové hladké mouky Pernerka
  • 6 g kypřícího prášku
  • 100 g nastrouhané goudy
  • 90 g změklého másla
  • 1 lžička soli
  • 3 žloutky
  • 1 – 2 lžíce studené vody
  • bílek na potření
  • bylinky, sezam, kmín nebo hrubozrnná sůl na posypání

Postup:

 

1. Smíchejte všechny suché ingredience a směs důkladně promíchejte.

 

2. Poté přidejte nastrouhanou goudu, máslo, žloutky, vodu a vypracujte v těsto, které nechte 30 minut odpočinout v chladničce.

 

3. Vál jemně poprašte moukou a těsto vyválejte na cca 3mm silný plát.

 

4. Vykrajujte své oblíbené tvary, které rozložte na plech vyložený pečícím papírem.

 

5. Potřete bílkem a posypejte sezamem, kmínem, bylinkami nebo solí.

 

6. Pečte cca 12-14 minut na 170 °C dozlatova.

 

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Makrelina 29. 12. 2021, 5:01
Přesně toto jsem dělala na Vánoce, protože sladkého jsme už měli dost. Zmizelo to rychle. Další várku chystám na Silvestra ☺

Kategorie